Szenzáció helyett inkább kínos vergődés lett a Szenzációs Négyes

Pucér férfiakkal és a pankrátor Oszvald Marikával startolt az RTL új celebműsora. Ismét értelmet nyert a szekunder szégyen szavunk.

Ez itt Magyarország legújabb és leglátványosabb saját fejlesztésű showműsora!

Így harangozta be két német X-Faktor-epizód között Istenes Bence az RTL Klub vasárnap este debütáló, új műsorát. Az „új” stimmelt, a „leglátványosabb” jelzőbe viszont már bele tudnék kötni. De bárcsak ez lett volna ennek a műsornak a legnagyobb hibája! Most, hogy túl vagyok az adáson, és magamhoz tértem a sokkból, Alföldi Róbert epésnek szánt megjegyzése bizonyult abszolút igaznak:

Elkezdeni valamit mindig nagyon nehéz. Az jutott eszembe, hogy a harkányi üdülésnél az ott dolgozók vagy ott nyaralók egy Ki mit tud?-ot hoztak össze.

Na de miért kell mindig mindent csak fikázni?

A cikk végére kiderül, megígérem! Addig viszont gyorsan összefoglalom, mi is ez az egész hóbelevanc. A Szenzációs Négyes valójában a Generációk Csatája. Négy korcsoport magyar celebjei csapnak össze hétről hétre az RTL Klub színpadán, mindenféle zenés-táncos produkciókkal, hogy a végén majd csak egy maradjon.

20-asok:

  • Szabó Zsófi
  • Oláh Gergő
  • Szabó Bence
  • Michl Juli

30-asok:

  • Tóth Gabi
  • Szabó Simon
  • Nagy Alexa
  • ÉNB Lali

40-esek:

  • Hajdu Steve
  • Koós Réka
  • Fésűs Nelly
  • Kökény Attila

50+ korosztály:

  • Csonka András
  • Oszvald Marika
  • Magyar Attila
  • Keresztes Ildikó

Na, róluk szedi majd le a keresztvizet (haha, érted, keresztvizet!) minden adásban a cinikus Alföldi Róbert, a stand up comedys Ráskó Eszter és a magát örökifjú vagánynak gondoló, valójában viszont már szintén ötvenplusszos, spicces nagybácsi humort toló Ganxsta Zolee. Talán mert a show szereplői régóta ismerik egymást, vagy talán hogy ne legyen akkora égés az első adás, a zsűri nem volt túl kőszívű senkivel sem – a legbénább produkciókra is úgy szórták a 6/10-es osztályzatokat, mintha nem lenne holnap!

Keresztes Ildikóék, vagyis az 50-esek egy sajátos Chicago musicallel nevették ki a saját életkorukat, Hajdu Steve-ék bűvészshow-ban bénáztak, Szabó Simon egy törülközők mögött pucérkodós táncot adott elő ÉNB Lalival több-kevesebb sikerrel. Ezután jött a húszévesek Michael Jackson-performansza, aminél egyedül a Thriller zombisminkjei voltak rendben, a táncmozdulatok suták voltak, az ének meg hamis.

A csoportos produkciók után a csapatokból egy-egy ember egyéniben is megmutatta magát. Ó, irgalom atyja ne hagyj el, bár ne tette volna! Oszvald Marika egy iszonyatosan kellemetlen pankrációval borzolta a nézők idegeit – amit ráadásul a MariKO szóviccel súlyosbítottak a készítők! Tessék, égjen ki minden olvasónk szeme:

Szabó Zsófi egy egyszemélyes színdarabbal állt színpadra a műsor második felében, Koós Réka pedig balettozott. Bevallom, itt már csak néha néztem a képernyőre, mert a lakásban fel-alá rohangáló, villogó-sípoló labdát dobáló kutyám is viccesebb volt az RTL celebjeinél. Sőt, ha már állatos hasonlat: az erkély sarkában kóbor legyekre várakozó kaszáspók élete is izgalmasabbnak tűnt ennél a baromságnál!

A Szenzációs Négyes a finálé előtti pillanatig pont olyan volt, mintha az Csillag születik nulladik, válogató körét néznénk: a szerencsétlenek freak show-ját a sok exhibicionistával, akik nem tudnak szerepelni, de nagyon szeretnének!

Az egész majomparádéból egyedül az utolsó percekre tartogatott Tóth Gabi-performansz ért valamit. A vagány énekesnő lényegében egy videóklipet nyomott le élőben. Egy autós törésteszteknél használt bábukra emlékeztető, latex dominaszerkót húzott magára, hogy aztán kerékben pörögve, quadon száguldozva, drótokon fellógatva adja elő az AC/DC-től a Back In Black című klasszikust. Persze Tóth Gabitól ez a minimum, nem hiszem, hogy bárki azt várná tőle, szürke kardigánban szavaljon Ady-verseket. Sajnos az ő profi show-ja sem volt elég ahhoz, hogy felhozza a csapatát az utolsó helyről – az első adást Hajdú Steve-ék, vagyis a 40-esek nyerték meg.

Szégyen-gyalázat, hogy 2018-ban az ország elvileg legnézettebb tévécsatornája képes vasárnap, főműsoridőben adásba engedni egy ennyire szánalmasan gyenge műsort! Igenis ki kell valakinek mondani: a Szenzációs Négyes a magyarországi kereskedelmi tévézés hajnalán, a '90-es évek gagyizmusa közepén is mérhetetlenül ciki lett volna.

Ítélet: 2/10