Szörnyűséges seggek a kamuvadnyugaton

Az HBO nem szokott spórolni az elsődleges nemi jelleggel, ám a Westworldben ez egészen máshogy működik.

A GQ-n olvasható egy érdekes eszmefuttatás a Westworld meztelenkedéseiről. Azt már megszokhattuk, hogy az HBO nem veti meg a csupasz testek mutogatását, és a nők mellett férfiakat is levetkőztet - a Trónok harca legutóbbi évadában is szinte premier plánban himbált az arcunkba egy pénisz.

Nincs ez másként a Westworldben sem (már ami a himbálást illeti), csak hatványra emelte a mennyiséget, a minőséget pedig sajátosan intézményesítette. Számtalanszor látjuk az androidokat egy szál semmiben a steril, lélektelen üvegfalak között ücsörögni, sétálni, mozogni, és általában elég kényelmetlen nézni ezeket a jeleneteket.

A cikk szerzője, Lauren Larson külön kiemeli Dolores üvegkalickában beszélgetős jeleneteit. A csodálatos Evan Rachel Woodot egyenes háttal, felemelt fejjel és ölbe tett kézzel ül a kérdezője előtt, és egyszerűen - szép. Azután vágás, hátulról látjuk őt, és az ültében összenyomódott segget. Ami leginkább a Play-Doh gyurmához hasonlít - teszi hozzá Larson. Mintha készakarva belerondítanának a szépségébe. És igazából kényelmetlen nézni azt a segget.

Az ötödik epizód nevezetes orgiáján kívül (bár az sem volt több béna hatásvadászatnál, mert kábé annyi jelentősége volt, hogy akár fikuszokat is mutogathattak volna), a Westworld meztelenkedése inkább orvosi jellegű. Már maga a fehér trutymó, amiből az androidokat szövik, is visszatetszést kelt, a pucérságukban pedig semmi kívánatos nincs, inkább elidegeníti, megfosztja őket emberi jellegüktől. 

Lehet, hogy Dolores átmenne a Turing-teszten, de a segge nem.

 - összegzi Larson.