Végre megmagyarázták a Lost végét

Annak idején mindenki gyűlölte a misztikus sorozat befejezését – de könnyen lehet, hogy azért, mert senki sem értette rendesen.

Újból felbukkant a neten egy páréves cikk, amit a Lost – Eltűntek című, sokáig nálunk is népszerű sorozat befejeztének évfordulója alkalmából írtak, és amelyben maga az egyik kreátor, Damon Lindelof, illetve a széria két színésze, Evangeline Lilly és Jorge Garcia magyarázta el, hogy értsük jól a szinte mindenki által „zavaros marhaság”-nak tartott zárlatot.

Először is: aki azt gondolta, hogy az a megfejtés, hogy minden karakter végig halott volt, hatalmasat téved. Miután ugyanis az Elizabeth Mitchell által alakított Juliet az ötödik évad végén a hetvenes években ragad, felrobbant egy hidrogénbombát, hogy így előzze meg a kulcsfontosságú bunkerekben zajló kísérleteket, hogy az Oceanic 815-ös járat ne zuhanjon le a szigeten.

Az ezt követő utolsó évadban pedig felváltva mutatják a szigeten zajló eseményeket és azokat az alternatív történéseket, amelyekről kiderült, hogy nem flashbackek vagy flashforwardok, hanem a figurák életét mutatják be egy másik valóságban. A nézők tehát majdnem végig azt láthatták, hogy hőseink Los Angelesben bandáznak egymással, és fogalmuk nincs az ötödik évad történéseiről.

Forrás: AXN


Ez a szál tehát azt mutatta be, mi lett volna, ha a 815-ös járat biztonságban landol. Végül azonban, a legutolsó jelenetben minden karakter összegyűlt, és felelevenítették a szigeten közösen töltött időszakot. Ebből derült ki, hogy ezekben az alternatív jelenetekben valójában a hősök halottak voltak. Ez afféle purgatórium volt, ahol a túlélők és az elhunytak mind össze tudtak gyűlni.

Tehát a lényeg:

nem végig volt halott mindenki,

csak ezeknek a jeleneteknek a karakterei. Minden, ami a szigeten történt az ötödik évadban (és előtte), valóban megtörtént (a zuhanás, a bunkerek, a füstszörny, maga a sziget mind igazi). Az alternatív valóság egy olyan közös másvilágot mutatott be, amit a figurák saját maguknak hoztak létre, mivel mindannyiuk életében fontos szerepet játszott a zuhanás és a szigeten töltött idő.

A templomi zárójelenetben tehát élő és halott figurákat egyaránt láthatunk, azaz Kate, Sawyer és Claire például ezt követően is élik tovább az életüket.

Reméljük, most már minden világos!


(via Independent)