Ringo Starr koronavírusos

Bár az ex-Beatle első tesztje még negatív lett, később beigazolódott a gyanú, és lemondta észak-amerikai koncertjeit.

Elkapta a koronavírust a The Beatles legendás dobosa, a 82 éves Ringo Starr. A hírt az ikonikus zenész szóvivői tették közzé hétfő este:

Ma megerősítették, hogy Ringo koronavírusos, ezért a jelenleg futó turnéját kénytelen felfüggeszteni, amíg felépül. Reméli, hogy amilyen hamar csak lehet, folytathatja a körutat, jelenleg otthon lábadozik. Ő és zenekara is üdvözletét küldi a rajongóknak és remélik, hogy hamarosan újra találkozhatnak velük a koncerteken. Béke és szeretet!”
Fotó: RB/Bauer-Griffin/GC Images

 

Bár a hivatalos bejelentés a zenész állapotáról csak hétfőn érkezett, a zenész és csapata már az azt megelőző hétvégén esedékes fellépéséit is törölte. Szombaton csupán néhány órával korábban mondták le aznap esti bulijukat, hogy az elkezdődött volna. A koncertnek otthont adó helyszín akkor így fogalmazott egy Facebookon közzétett posztban:

Ringo beteg, és bár reménykedett, hogy így is színpadra állhat - ezért a késői döntés – azonban állapota a hangját is befolyásolja, így az órákon belül kezdődő koncertet törölni kényszerült. Ringo nem covidos.”

Az ex-Beatle ugyanis szombaton elvégzett egy otthoni tesztet, ami még negatív eredményt mutatott.

A nyár során a zenész már kénytelen volt elhalasztani néhány dátumot, miután a világhírű zenészekből álló All Starr Band nevű zenekarának két tagja szintén elkapta a koronavírust. Ringo egy tavalyi interjúban elárulta, hogy a pandémia kezdeti korszakában ritkán hagyta el otthonát, ugyanis tartott a fertőzéstől. S habár azóta két oltást is kapott, 2021-ben biztonsági okokra hivatkozva még nem indult turnéra, és csak idén májusban tért vissza a színpadra.

Gyors gyógyulást kívánunk neki!