Kiállítás

VIRÁGNYELVEN - kortárs alkotások lélek szimbólumokkal

Szentendrei Régi Művésztelep
2024. május 04. (szombat) 17:00 - 2024. június 30. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Szentendrei Régi Művésztelep
2000 Szentendre, Bogdányi utca 51

A galéria legújabb tárlatán 26 művész közel 40 alkotásán keresztül enged bepillantást a szavak mögötti, belső világainkra.


A kiállításon megjelenő kortárs fiatal generációhoz tartozó alkotó-, képző- és iparművészek virágmotívumai a vásznon szépségük mellett mély üzenetet hordoznak. Az anyagok, eszközök és technikák sokoldalú alkalmazása különleges művészeti alkotásokat hoz létre, a galériában találkozhatunk bőrből, textilből, üvegből és kerámiából készült festménnyel és szoborral is. A természet szimbolikája és a virágmotívumok kiterjesztik a művészi képzeletet. A virágcsendéletek, indák, levelek, gyümölcsök és termések helyét az egyedi és mély utalásokkal teli lelki folyamatok reprezentációja veszi át. Így a tárlaton a műalkotások finom kommunikációja figyelhető meg a külvilággal, ahhoz hasonlóan, ahogyan egy növény „beszél” a természetben.


Kiállító művészek: Antalka Zsófia, Bartis Kata – Kas Műhely, Berecz Vanda, Dávid Zita, Enzsöly Kinga,Farkasvölgyi Éva, Gödöllői Iparművészeti Műhely – / Bárány Fanni, Éger Csenge, Kecskés Fanni, Köves Renáta, Sipos Lili, Szabó Lilla Laura, Ujváry Berta /, Győrbíró Csenge, Kiss Márta, Koleszár Stella, Kotormán Ábel és Gwizdala Dáriusz, Körei Sándor, Líbor Júlia – Donna Terra, Lencsés Ida, Lengl Orsolya, Nagy Gabriella, Naomi Devil, Pető István, Smetana Ágnes

Hozzászólások