Könyv

Mastercard – Alkotótárs-díj 2024

Kristály Színtér (Kristály színpad)
2024. május 24. (péntek) 18:15

Helyszín:

Kristály Színtér (Kristály színpad)
1138 Budapest, Margitsziget

Az idén negyedik alkalommal meghirdetett Mastercard – Alkotótárs alkotói ösztöndíjra 63 pályázat érkezett. A Könyves Magazin szakmai partnerségében megvalósuló nyílt pályázaton jelentkezhetett minden, a 40. évét be nem töltött vers- és prózaíró, akinek már megjelent legalább egy, legfeljebb két szépirodalmi kötete.


Az idei jelentkezők közül, az Antal Nikolett, Lapis József és Valuska László alkotta előzsűri kiválasztotta a legjobb tíz pályázatot. Közülük a Háy János, Krusovszky Dénes, Mácsai Pál, Nagy Gabriella és Turi Tímea alkotta szakmai zsűri választja ki azt a két szerzőt, akik a Mastercard – Alkotótárs díjazottjaiként 3-3 millió forintot kapnak, hogy kötettervüket megvalósíthassák.


A 2021-ben elindított alkotói ösztöndíj első nyertesei, André Ferenc és Czakó Zsófia voltak, majd a következő évben Vonnák Diána és Vajna Ádám lettek a Mastercard – Alkotótárs ösztöndíjasai, tavaly pedig Kerber Balázs és Zilahi Anna vehették át az elismerést.


Kerber Balázs Számtan a holdas estékre című frissen megjelent kötetét május 24-én 20.00-tól mutatják be a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztiválon.