Koncert

Ludwig Live | mïus X Attaray Visual

mius előadó
Online nézhető ONLINE
2020. május 09. (szombat) 20:00

Az új helyzethez alkalmazkodva, a zenekar egymástól elszakítva, de közös kompozícióba zárva jelentkezik Londonból és Budapestről, pótolva azt az űrt, amit az el nem játszott hangok és fények hagytak maguk után.


A szombati online koncertet a Slow life. Radikális hétköznapok című, egyelőre virtuális kiállítás inspirálta.


"Étude de Battements" című új albumáról ad elő egy dalt a mïus a tagokat online összekapcsolva, mindezt Sztojánovits Andreával közösen alkotott audio-vizuális kompozícióban egyesítve.


Sok más esemény mellett a nemrég megjelent új mïus album lemezbemutatója is a rendkívüli zárvatartás áldozatául esett, ezzel megálljt parancsolva tíz ember több hónapos kreatív munkájának. A zenekar, mint sokan mások, egy lassú, téli álomszerű üzemmódba kapcsolt.


"A mïus sosem volt egy túlpörgetett zenekar, évente csak pár koncerttel jelentkeztünk. Emögött egy nem feltétlen tudatos, de a slow mozgalmakhoz hasonló ok állt. A folyamatos jelenlét és figyelemkeltés helyett a lassabb zenélést választottuk, mely nem egyenlő a ritmusok lelassulásával, pusztán a kreatív folyamatoknak és azok megélésének hagy elegendő időt." Álmos Gergely