Téma: David Suchet

10/10
offtopic
Petrapetrus 2014 ápr. 03. - 12:20:46 10/10
(108/128)
Szervusz!

Értem. Magam is viszonylag korán kelek, 5:45-kor, délután kettõre meg már úgy vagyok, hogy együltõhelyemben képes lennék elaludni. Mindig is rossz alvó voltam (ennek ellenére még véletlenül sem éjjeli bagoly típus), az utóbbi hetekben viszont ki vagyok purcanva, pedig semmivel nem csinálok többet vagy kevesebbet, mint máskor. Eleinte ráfogtam az idõjárásra, meg a vitaminhiányra, de egyik sem bizonyult rendes oknak, úgyhogy gõzöm sincs. Talán csak az van, hogy öregszem. :D
Sok igazság van a sztoriban, a maga meseszerûsége ellenére is. Sok minden adaptálható a való világra. Amolyan "örök érvényû, szomorú igazságok", ha úgy tetszik.
Bizony, Mr. Suchet egy igazi kis kaméleon. :) Szinkronosan én még nem láttam, ki szinkronizálta benne Suchet-et?
frenchbullie 2014 ápr. 03. - 11:17:47 Előzmény Petrapetrus
(107/128)
Szia!

Az igazat megvallva elõfordul, hogy elalszom az "esti mesék" alatt, mert reggel vagyis hajnalban szokott csörögni nálunk a vekker. Úgyhogy a Postamesterbõl is kimaradt néhány jelenet attól tartok. De annyit láttam belõle, hogy véleményt tudjak alkotni, errõl a fantasy sztoriról, ami nem is annyira csak a fantázia világából elõkapott. Figyelemreméltó a párhuzam Charles Dance és a mai munkaadók között: a) vagy elvállalod a munkát, b)vagy elvállalod a munkát, vagy mehetsz a süllyesztõbe:-) Jujj, ez nem is annyira vicces:-( És ott a másik párhuzam a postai írott levél meg az e-mail kapcsán is. Telis tele van mindenféle fricskával ez a kis mese. Úgyhogy meg fogom nézni úgy is, hogy nem alszom el közben-közben:-) Mert, amit láttam belõle az nagyon tetszett. Hihi, a férjem elõször fel sem ismerte Suchet, mert olyan jól elrejtõzött a kis félszemû, "kalózos" jelmezében:-)

Sajnos Suchet orgánumát nem bírtam meghallgatni, mert a szokásos, már ki sem mondott közkívánatra, magyarul kellett nézni a filmet. De a szinkronhang kárpótolt valamennyire, mert jól eltalálták, szerintem.

Terry Pratchett-nek pedig helye lenne a Monthy Python-ban az abszurd humorát tekintve. Elsõ blikkre azt hittem, így is van.
10/10
Petrapetrus 2014 ápr. 03. - 07:47:48 10/10
(106/128)
David Suchet és Geoffrey Wansell tavaly novemberben megjelent közös kötete, a Poirot & me [= Poirot és én]. A megjelenést követõen a szerzõ(k) turnéra indultak Angliában, hogy reklámozzák a könyvet. Itt volt lehetõség találkozni személyesen is a színésszel. Minden helyszínen hosszú, kígyózó sorok várták, de õ türelmesen, mindenkire sort kerített és mindenkihez volt egy kedves szava. :) Sõt, Mr. Suchet azt is megcsinálta tavaly decemberben, hogy egy East Coast vonaton dedikálta a könyveit, miközben utazott Londonból (King's Cross) Yorkba.
10/10
Petrapetrus 2014 ápr. 03. - 07:42:19 10/10 Előzmény Edmond Dantes
(105/128)
Davidnek nagyon jól állnak a vallásos karakterek - szerintem. :)
Edmond Dantes 2014 márc. 31. - 09:20:50
(104/128)
Hát akkor én is feltöltök egy DS képet, nem éppen szokásos jelmezben-szerepben. Az utolsó gyónás (The last Confession) c.darab új produkcióban kerül színpadra és indul turnéra idén, DS valós személyt jelenít meg a fõszerepben, õt: http://en.wikipedia.org/wiki/Giovanni_Benelli
Ennek apropóján: már az új Orientben megfigyelhetõ volt Poirot erõsödõ vallásossága, aminek a korábbi/korai epizódokban nem nagyon volt jele, a regényekben, novellákban pedig, leszámítva a számtalan Mon Dieu! felkiáltást :), még kevésbé. A Függönyben aztán ez az attitûd természetesen kiteljesedik.
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 31. - 08:02:27 10/10
(103/128)
Gondoltam megkérdezem itt, hátha valakinél éppen betalálok. Úgy tudom, hogy David Suchet egy korábbi, független(!) filmje 1997-bõl nálunk is kikölcsönözhetõ volt a jobb VHS-tékákból, itt-ott rá lehetett bukkanni, igaz, már akkor is feliratos volt. Mint már írtam, ez a film független, 1997-es és a címe Sunday [=Vasárnap]. Ez az egyik, amire már igencsak régóta vadászom, sikertelenül. Nem csak hogy se híre, se hamva DVD-n, de VHS-en sem, és letölteni szintén nem igazán lehet - legalábbis normális, igazi forrást én még nem találtam. Ebayen rábukkantam egy DVD-re, de magyar forintra átszámítva kb. 20.000-ért kínálták, azt meg egy 'pöppet' sokallom érte, bár biztosan jó a film.
Érdekesség még a Sunday kapcsán, hogy állítólag David Suchet mindösszesen csupán 40(!) angol fontért vállalta a szerepet. A történet - ami egy sötét komédiaként definiálható a leginkább - dióhéjban arról szól, hogy New Yorkban egy munkanélküli, hajléktalan férfi találkozik egy öregedõ színésznõvel, aki összetéveszti õt a híres filmrendezõvel, Matthew Delacortával... A film trailere itt látható: http://www.zimbio.com/watch/8Wl-Qsfxhr_/Sunday/David+Suchet Hátha valaki ráismer, illetve rádöbben, hogy neki megvan, vagy tudja, honnan lehetne megszerezni... Szépen kérem, aki tud valami okosságot a filmmel kapcsolatban, az keressen meg. Köszönöm szépen! (Egyébként a kép is ebbõl a filmbõl származik.)
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 29. - 17:52:09 10/10
(102/128)
Ha már tanárok. Eszembe jutott, hogy a 'Blott on the Landscape' karaktereként meg az én fõiskolai filozófia oktatómra hajaz egy picit. :) Ugyan ilyen szemüveg, bajusz, csak õ nem hordott ilyen sapkát. :D [Meg egy kicsit Balázs Péterre is hasonlít, némelyik kabaréjelenetét megidézve... :)] Még egy érdekessége ennek a sorozatnak, hogy itt Suchet együtt játszott Julia McKenzie-vel. :) 1985-ös a mû, 'Miss Marple' tehát itt látható például közel 30 évvel fiatalabb kiadásban. :) Ez a sorozat egyébként sajnos egyelõre nincs meg, de rajta vagyok az ügyön. Egyszer az egyik magyar árverõs oldalon rábukkantam, de én marha nem éltem a lehetõséggel... Letölteni meg... Van egy linkem, de iszonyat lassú és sokszor befagy a ***rent. Kb. mint a Trenchcoat esetében, amit szintén nem bírok hálóba fogni. Lóg a levegõben. :( Ha nem ismered a Blottot, akkor itt bele tudsz nézni, ez egy vicces jelenete Suchet-nek. Szerintem így sem láttad még õt... :) : http://www.youtube.com/watch?v=HuckDnrSWy8
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 29. - 14:57:05 10/10
(101/128)
:)

Megfejtés: *** David Suchet látható az alsó sor bal elején *** :-)

A Going Postal nagyon jóóó! Suchetnek nem csak a (fél)szeme, de a hangja is üt. :) Imádom, amikor kidomborítja az amúgy is kellemesen mély orgánumát... :) És itt megteszi. :)

Majd írd meg, hogy tetszett az egész, ha már megnézted. :)
frenchbullie 2014 márc. 29. - 13:32:10
(100/128)
Szia!
Bizony, szabad a gazda, mert nem akarom égetni magam a tudatlanságommal, ha esetleg tévedek:-)

Tegnap szert tettem a Going Postal-ra, belenéztem a laptopon, a különc szereplõk miatt egészen érdekes, mesebeli hangulata van, ennyit már "vettem"... De rá akarom tenni pendrive-re a filmet, hogy tévén keresztül nézhessem végig, azt hiszem, úgy ütõsebb lesz...
Suchet tekintete - még a fél szeme is - már így is úgy is ütött, mert az általános iskolás fizika tanáromat juttatta eszembe:-)
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 29. - 10:06:55 10/10
(99/128)
De, igazad van, Peter nagyon hasonlít rá. Nekem is õt juttatta eszembe. :)
Ami Sheilát illeti, nos, helyes kis nõ, de hogy szépen öregedett-e... Nem tudom. Szerintem nem annyira hasonlít fiatalabb-kori valójára, vagy hát nem tudom. Egy kicsit igen. :D Sheila egyébként játszott az "Igenis, miniszter úr!"-ban. Több tévés/filmes szerepérõl nem tudok... Õ inkább színpadon játszott/játszik, bár ha a nevére keresek, nem találok aktuális darabot a nevével. Nem tudom, aktív-e még. Állítólag igen. :)
David fia, Robert nagyon helyes gyerek, végtelenül szimpatikus kisugárzása van, ha lehet ilyet mondani, pont mint az apjának. Katherine pedig nagyon szép nõ. A fia amúgy kapitány a Royal Marines-nél, a leányzó meg gyógytornász, de kacsingat(ott) a színpad felé is.
Visszatérve picit Sheilához. Állítólag Suchet elsõ látásra beleszeretett, de nem merte elhívni randevúra, mert félt az elutasítástól. (egyem meg :)) És annyira szép, 2016-ban lesznek 40 éves házasok. Azért ez nem semmi. Ma, amikor mindenki házasodik aztán el is válik... Mondjuk Davidet szerintem kenyérre lehet kenni, fõnyeremény férj lehet. :) Több kéne az ilyen pasiból, minden korosztályban. ;)

A teniszes képre nincs megfejtés? Szabad a gazda? :)
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 29. - 09:51:40 10/10
(98/128)
Én is õt tartom az elsõ számú Poirotnak, viszont nem azonosítom úgymond vele egy az egyben a színészt. Ha látom egy másik filmben vagy sorozatban, az elsõ pillanattól kezdve az adott karakterként azonosítom be és látom õt már-már szemellenzõsen (annyira hiteles), nem pedig az jár a fejemben, hogy Poirot akarja eltéríteni azt a repülõt, vagy ilyesmi... :D Nekem csak akkor Poirot, ha bajuszt, kitömött zakót visel és 'kacsázik'. :)

Van egy szerepe, Jean-Pierre Thibodoux, ahol szintén francia akcentussal beszél. Ott egy picit emlékeztet Poirot-ra, de csak ennyiben. Amúgy totál más a karaktere, de annyira szerethetõ... Ugyanakkor a The In-Laws tulajdonképpen csak miatta nézhetõ. Az õ jeleneteit 1000x meg lehet nézni újra és újra, egyszerûen szakadok rajta. Itt egy kegyetlen gyilkost játszik, aki - mint a nevébõl is kiderül - francia, s ahogy az késõbb kiderül, hiába tartja undorítónak a homoszexualitást, egyszer csak arra ébred, hogy gyengéd érzelmeket táplál az egyik apuka iránt... :D Zseniálisan hozza a karaktert. :) És hiába vérmesen gonosz és kegyetlen, de kifejezetten sajnálom a film végén... :D

A most csatolt kép ebbõl a filmbõl van. :) De van egy kis videorészlet is ebbõl a filmbõl, hatalmas. :) : http://www.youtube.com/watch?v=2Nh2-GdS2w4
frenchbullie 2014 márc. 28. - 15:00:28 Előzmény Petrapetrus
(97/128)
Érdekes, hogy a fia és a lánya is mennyire rá hasonlít, nem pedig a feleségére. A fia fejformája, a lánya szeme, mind mind Suchet-s, nem? A felesége viszont igazán jól szituált ebben az elegáns kosztümben, és a nagyon angol kalapkában:-)Szerintem õ szépen öregedett, bár nem illõ ilyesmirõl beszélni egy hölgy esetében tudom. Mindenesetre tényleg kegyesebb volt hozzá az idõ, mint Miss Lemonhoz...
Suchet másik testvére engem David Strathairn-ra emlékeztet. Téged nem?
(Elnézést a nem idevágó képért, csak illusztrálni igyekeztem, mire gondolok.)
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 28. - 12:06:59 10/10
(96/128)
David a családjával. :)
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 28. - 12:03:24 10/10
(95/128)
Találós kérdés. Kit ismertek fel a fotón? (nem dicsekvésbõl, de én egybõl kiszúrtam :D)
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 28. - 12:01:26 10/10
(94/128)
:) Lehetséges, hogy ez a szögletesség teszi, hogy amerikainak hinném, ha nem tudnám... :) Igen, igazad lehet.
Igen, hasonló hölgyek, bár Sheila fiatalon sokkal szebb nõ volt. Most már szinte rá sem lehet ismerni, ahhoz képest, milyen volt anno. (szerintem) David viszont az õszülést és az apróbb ráncokat leszámítva semmit sem változott. :)

Davidnek egyébként nem John az egyetlen testvére, ott van még Peter is... (a hozott képen õ a harmadik fél) Érdekes, hogy mennyire hasonlítanak egymásra, s mégis mennyire nem. David úgymond a leglágyabb vonású, legszimpatikusabb közülük. Legalábbis szerintem. Vagy hát ki tudja, lehet, hogy belõlem is csak az elfogultság beszél. :)
frenchbullie 2014 márc. 28. - 08:55:17
(93/128)
Szia!

Igen, tényleg nagyon hasonlítanak egymásra. Kipróbáltam, letakartam a képet homlokmagasságban, hogy ne zavarjon be a más hajviselet, és akkor úgy láttam, hogy az arcformájuk is hasonló. Bár Suchet testvérének szögletesebb kissé, talán ez okozza az amerikaibb hatást. Nem lehet? Viszont biztos az elfogultság teszi, de David Suchet-nak kedvesebb a mosolya:-)
Érdekes, hogy feleségnek is hasonló típusú asszonyokat választottak. Legalábbis nekem a kép alapján így tûnik.

Off Suchet-hez nem passzol, inkább Christie-hez. Láttam egy olyan Tíz kicsi indián feldolgozást, amelyben szerepel Frank Stallone, Sylvester testvére. Õk is hasonlítanak egymásra.
Azt pedig most láttam, hogy van egy viszonylag újabb verzió, amit az oroszok követtek el:-), Tíz kicsi néger címmel. Kíváncsi vagyok, milyen lehet.
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 28. - 07:36:07 10/10
(92/128)
Colombo = Columbo

Elnézést az elgépelésért, még kicsit korán van nekem. :D
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 28. - 07:35:18 10/10
(91/128)
David és John nagyon hasonlítanak (fõleg a szemeik), viszont John kicsit nekem sokkal "amerikaibbnak" tûnik. Tipikusan az a fazon, akit el tudsz képzelni egy Colombo részben, mint gyilkos vagy áldozat. :D Nem? :)
10/10
Petrapetrus 2014 márc. 28. - 07:33:12 10/10
(90/128)
Szia!

Nagyon szívesen. Ha valamire kíváncsi vagy, nyugodtan kérdezd meg, hátha tudok rá válaszolni, vagy ha nem, akkor utána tudok nézni, hátha esetleg kiderül... :) Suchet-et nagyon megszerettem, tündéri pasas és anno hatalmas hiányérzetem volt vele kapcsolatban. Poirot-on kívül nem nagyon foglalkozott vele itthon senki, s a kíváncsiság gyõzött. :) Sajnos õ is tipikusan az a színész, akirõl az ilyen életrajzi oldalakon nincs túl sok információ, ami van, az is leginkább csak Poirot-ra korlátozódik. Ha érint is mást, azt nagyon felületesen, 1-2 szóval elintézik. Úgyhogy régebbi interjúk, cikkek, meg hasonlók feldolgozásai, olvasásai kellettek ahhoz, hogy többet megtudhassak magáról Suchetrõl is. Én mindenesetre a magam részérõl örülök ennek a "közelebbi, jobb ismeretségnek", csak mert még jobban sikerült megkedvelnem. :)

Hoztam megint egy képet. Balról jobbra: David, mellette [kevésbé látszik, de ott van] Sheila, a felesége. Velük szemben John Suchet (David testvére :)) és értelemszerûen mellette pedig az õ neje, Bonnie.
frenchbullie 2014 márc. 27. - 13:46:02 Előzmény Petrapetrus
(89/128)
Szia!

Eddig egyéb dolgokkal voltam elfoglalva, de most végre válaszolok. Egyszerûen nem gyõzöm hangsúlyozni, mennyire hálás vagyok ezekért a figyelemreméltó, érdekes dolgokért, amelyeket megosztasz velem, (és persze a Poirot-függõ port-os társakkal:-) Csodálatraméltó mennyire ismered ennek a zseniális színésznek a munkásságát. Köszönöm:-)