vénasszonyok:nyara 2013 jan. 30. - 12:30:36 Előzmény umma
(4/4)
Amíg a szovjet zsidók szabadságáért emelte fel a szavát, addig biztos nem volt antiszemita. De, ha a közel-keleten található egyetlen európai államot (vannak azért érdekességek a földrajztudományban) bírálni meri, akkor rögtön változik a megítélése.
Nagy mûvész és egy hiteles ember! Rettenetes lehetett a lányát ilyen fiatalon elveszíteni.
offtopic
umma 2012 aug. 29. - 01:27:49
(3/4)
Fred Zinnemann Júlia (1977) címû filmje jelenti az egyik csúcspontot Redgrave pályáján: a Lillian Hellman önéletrajzi regényébõl készült drámában a színésznõ a tragikus sorsú címszereplõt formálta meg. Partnere jó barátnõje, Jane Fonda volt. Vanessa az alakításáért megkapta az Oscar-díjat, ám a gálán óriási füttykoncertet váltott ki, amikor „cionista csõcselék”-nek nevezte azokat, akik a palesztinok melletti állásfoglalása miatt ellene tüntettek a díjkiosztó idején, az ünnepség helyszíne elõtt.

Vanessa Redgrave az 1960-as évek elejétõl élénk politikai és emberi jogi tevékenységet folytat. Felemelte szavát a vietnami háború ellen, harcol a nukleáris leszerelésért, Észak-Írország függetlenségéért, a szovjet zsidók szabadságáért, a boszniai és más háborúk áldozatainak megsegítéséért, és számos más humanitárius cél érdekében. A UNICEF jószolgálati nagykövete, és a Mûvészek A Rasszizmus Ellen (Artists Against Racism) egyik alapító tagja. Sokoldalú közéleti tevékenységének a média által leggyakrabban, és általában torzítva bemutatott szelete a PFSZ támogatása, amely miatt a mûvésznõt már antiszemitizmussal is megvádolták.

Franco Nero színésszel való kapcsolatából született fia, Carlo Gabriel Nero filmrendezõ. Évtizedekkel viszonyuk után, 2006. december 31-én Vanessa és Nero házasságot kötöttek.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Vanessa_Redgrave
mulao 2010 ápr. 28. - 08:21:48
(2/4)
Õ volt a Vágy és vezeklésben az "idõskislány", meg az Estében is játszott.Akkor tudom ki.:)
1aniko 2009 márc. 19. - 20:29:03
(1/4)
A filmkatalógus szerint:

1978 - Oscar-díj - a legjobb nõi epizódszereplõ (Júlia)
Ugyanezért Golden Globe-ot is kapott.