Programkereső

Tévé

Mit nézzünk hétvégén a tévében?

Igazán elkényeztetnek bennünket a tévéadók, rengeteg családi filmmel készülnek az augusztus 20-i hétvégére. Csak győzzetek választani! Olyan klasszikusok lesznek, mint az Egri csillagok, Lúdas Matyi, Az erdő kapitánya, Égigérő fő, Szaffi és Vuk, de levetítik az E.T-t, az Európai vakációt és a Hatalmas aranyost is. Ha nem retróra vágysz, akkor megnézheted a Nicolas az iskolában, a Muppet-krimi: Körözés alatt, valamint a Mr. Magorium meseboltja című filmeket is.

Jegyajánló

A vén diófa titka

2017. augusztus 13., 10:30
A modern zenés mesejáték szereplői egy nagy odvas fában, a "Vén De Jó"-ban laknak, mindaddig, míg Lili a légy alaposan fel nem forgatja életüket. Hogy valóban tud-e beszélni a Vén De Jó, az a mese végére kiderül és persze az is, hogy hol lesz a szereplőknek új lakóhelyük.

Mazsola és Tádé

2017. október 7., 11:00
A gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára nincs is annál nagyobb csoda, mint mikor egy báb életre kel, és kalandjaival elvarázsol. Hát még ha ez a báb egy szeretetre méltó pöttöm kismalac, aki nagy lélekkel és sok-sok érzelemmel van megáldva.

Mozi

Egy kupac kufli

Augusztus 17-től a mozikban.
A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket meg tudják oldani!

A mogyoró-meló 2.

Augusztus 17-től a mozikban.
A város pénzéhes polgármestere nagy profit reményében vidámparkot készül építeni, éppen ott, ahol Grimbuszék vertek tanyát. A rágcsálóbagázsnak nincs más választása, mint összefogni a park többi állatával, és szembeszállni a polgármesterrel, a lányával és egy őrült sintérrel, hogy megmenthessék Mogyorországot.

Színház

Ingyenes

Circus Mechanicus

Pécs, Zsolnay kisasszonyok tere - augusztus 19., 10.00 és augusztus 20., 10.00
Cirkusz szórakoztatja nagyérdeműt, ám korántsem a megszokott formában! A közönség nem precízen kidolgozott produkciókat láthat, hanem rendhagyó módon a kulisszák mögé nyerhet betekintést. Az érdeklődőknek csupán néhány karizmukat kell enyhén megfeszíteniük, hogy a szereplők életre keljenek: pár hajtókar-pörgetés, és rögtön feltárul a cirkusz világának előadáson túli, titkos élete...

Ingyenes

Ilók és Mihók

Interaktív Meseszínpad - augusztus 19., 10.30
Elvenné, de nem adja. Adná, de nem kéri. Kérné, de nem hallgat rá. Hallgatna rá, de nem mond semmit. Mondaná, hogy elvenné, de nem adja. És így tovább. Amikor végleg úgy fest, hogy a szerelmes ifjak sosem lesznek egymáséi, nem segíthet, csak az anyai furfang. Ilók és Mihók. Egy furcsa szerelem mulatságos beteljesülése.

Ingyenes

Szent György és a sárkány

Szent Margit kolostor-romok - augusztus 20., 10.30
Silena városának közelében volt egy sárkány-lakta tó. A sárkány hosszú ideje félelemben tartotta a városbelieket, akik hiába fogtak fegyvert ellene, nem bírtak vele. Egyszer a király leánya is veszélybe került, ám szerencséjükre éppen akkor vetődött arra György, aki leleményességével és ügyességével megmentette a királylányt és a várost.

Zene

Ingyenes

Eszter-lánc mesezenekar: Elek Ányos Bőröndmeséi

Pécs, Bóbita Szabadtéri Színpad - augusztus 18., 14.30
La Fontaine mesét mond, mert bejárta a világot, s sok szépet látott. E világutazó sok bőrönddel megérkezik, először eggyel, majd egy másikkal, végül 8 bőröndöt látunk. Varázsol bűvészkedik, táncol, játszik. Aki a bőröndből a meséket versben elé húzza: Elek Ányos. Akik a talpalávalót húzzák: az Eszter-lánc mesezenekar.

Ingyenes

Palya Bea: Altatok

Pécs, Zsolnay Negyed, Pirogránit udvar - augusztus 18., 17.00
"Az ​ötlet, hogy altatókat írjak, már nagyon régi, sok dalkezdemény hevert papíron, gépben. De a lendületet, hogy az Altatok könyv-lemez megszülessen, a hasamban rúgicsáló kislányom adta. Szenvedélyes inspiráció volt ez. Az énekek a lélek belső tájaira is elvezetnek minket, hiszen nemcsak az altatásról van bennük szó, hanem általában az intimitásról és a gyengédségről."

Veronaki: Libabál

Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar - augusztus 19., 11.00
A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett, fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

Fesztivál

Ingyenes

Szamárfül Családi Fesztivál

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed - augusztus 18-20.
A Zsolnay Kulturális Negyed immár a hatodik nyarat zárja ingyenes családi fesztiváljával. A hagyományos szünidő-búcsúztató rendezvény középpontjában a gyermekek, az önfeledt közös játék és szórakozás áll! Pécs kulturális városrésze óriási játszóházzá változik: kreatív- és sportfoglalkozások, zenés, bábos, színházi előadások, szuper gyerekkoncertek várnak Sanyi csacsi barátaira. Szamárság lenne otthon maradni!

Koronázási Ünnepi Játékok

Székesfehérvár, több helyszínen - augusztus 18-20.
A Koronázási Ünnepi Játékokon térkép segítségével bejárva játékos formában ismerkedhettek meg Szent Istvánnal, Szent Lászlóval és III. Bélával. A Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti területen koronakészítéssel, ismeretterjesztő játékokkal és bábjátékokkal, a Mátyás király-emlékműnél pajzskészítéssel és Zenetérrel várnak benneteket. Lesznek közel ötméteres óriásbáb-királyok, hagyományőrző táborok, korhű játékok, valamint középkori piac és vásár. A grandiózus Koronázási Szertartásjáték idén III. Béla történetét eleveníti meg.

Mesterségek Ünnepe

Budapest, Budavári Palota - augusztus 17-21.
Az ország legnagyobb nemzetközi kézműves fesztiválján, a Mesterségek Ünnepén több, mint 800 hazai és határon túli mester mellett több külföldi kézműves mutatja be mesterségét és hagyományos módon elkészített kézműves termékeit. A rendezvényen mesterségbemutatók - nyitott látványműhelyekben, ahol ki is próbálhatóak a látottak -, kézműves-foglalkozások, és - vásár, gyermekjátszók, családi programok, színpadi programok, koncertek várják a látogatókat.

Ingyenes

Kenyérlelke Fesztivál

Budapest, MOM Kulturális Központ - augusztus 20., 10.00 - 18.00
Augusztus 20-án ismét Kenyérlelke Fesztivál és verseny az igazi kovászos kenyér szerelmeseinek! Az egész napos ingyenes családi napon megismerheted a legmenőbb pékségeket és az otthonsütők kenyereit és péksüteményeit is megkóstolhatod. A gyerekek játékos formában készíthetnek kis kalácsokat és briósokat, míg a felnőtteknek Jacques Liszt és az Artizán pékség tart workshopot a kovászos kenyér és a tarte készítéséről. Ezúttal a MOM Kulturális központ kertjében lesz a buli, ahol a legkisebbeket hatalmas játszótér várja. Lesznek artisták, lufihajtogatók, gólyalábasok, monocikli oktatás és ugrálóvár. A belépés ingyenes!

Mindenmás

Augusztus 20-án ingyenes a belépés!

Cifra Hétvége

Szentendre, Skanzen-ház - augusztus 19-20., 9.00 - 17.00
Népi motívumoké a főszerep a Skanzen augusztus 20-i hétvégéjén. A közönség bevonásával zajló divatbemutató és viseletpróba mellett kézműves foglalkozások sokaságával vár kicsiket és nagyokat a múzeum. Készíthettek gyöngykalárist, testfestéssel hagyományos motívumokat varázsolhattok magatokra, de lesz pásztorbot faragás, legyező készítés és könyvjelző hímzés is. Játékos motívumkereső túra során felkutathatjátok és felfedezhetitek a magyar népi díszítőművészet nyomait a Skanzenben. Szombaton délután a Zűrös banda, vasárnap a Tükrös Zenekar játssza a talpalávalót. A rendezvény augusztus 19-én a normál nyitvatartási napokon is érvényes belépőjegyekkel látogatható, augusztus 20-án, a nemzeti ünnep napján ingyenes a belépés!

Ingyenes

Debreceni Virágkarnevál

Debrecen, több helyszínen - augusztus 12-23.
Augusztus 12-től tíz napon keresztül több mint félszáz program szórakoztatja a látogatókat. A Virágkarneválhoz kapcsolódó rendezvény a kisgyermekes családok kedvenc programsorozata, a Galiba Gyermekfesztivál már augusztus 12-től várja az érdeklődőket a Nagyerdőben. A virágkarneváli menet "kistestvéreként" az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva kóstolnak bele a karneválozás örömeibe. Augusztus 13-20. között a Békás-tó partján, a Lurkóligetben különleges installáció, a Ka2al Kinderpitch segíti majd a gyermekek sportolását.

Nyári táborok 2017

Nyári táborok

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!