Programkereső

Nyári táborok 2017

Nyári táborok

Összegyűjtöttük egy helyre az oldalon található nyári táborokat, hogy könnyebb legyen választani. A lista folyamatosan bővül!

Jegyajánló

Óz, a nagy varázsló

2017. június 21., 10:00
Dorkát egy forgószél Óz birodalmába repíti Toto kutyájával, ahol a jó Északi Boszorkány tudatja vele, hogy elpusztította a gonosz Keleti Boszorkányt. Dorka megkapja Glindától a gonosz Keleti Boszorkány ezüst varázscipellőjét, ám a gonosz Nyugati Boszorkány megharagszik Dorkára, és vissza akarja szerezni tőle a varázscipellőket.

Békakirály

2017. július 2., 10:00
Budapesti Nyári Fesztivál
Ahogy Vas Henrik elmeséli Jacob és Wilhelm Grimm meséje nyomán. A közismert történet ezúttal marionett színpadon elevenedik meg, amelyet Henrik, a Békakirály hű szolgája és egyben legjobb barátja működtet.

nyereményjáték

Armel Opera Festival

A 10. Armel Opera Festivalt idén nyáron Budapest mellett először rendezik meg Bécsben! Játsszon a PORT.hu-val és legyen ott a Gálaesten a Thália Színházban

Tévéajánló

Mit nézzünk hétvégén a tévében?

Ezen a hétvégén lehet majd nosztalgiázni, levetítik a Drágám, a kölykök összementek!, Az erdő kapitánya és a Flubber - A szórakozott professzor című filmeket. Lesz Demóna, Kis Vuk, Mackótestvér, Aranyhaj és Knerten is. Ha még nem láttátok, WALL-E kalandjait semmiképp se hagyjátok ki!

Gyerek.mozi

Újra moziban a Vuk!

Június 22-től a mozikban.
Dargay Attila június 20-án lenne 90 éves. Az évforduló tiszteletére először a budapesti Urániában, utána országszerte több moziban is műsorra tűzik a Vukot.

Ingyenes

KAFF 2017

Kecskemét, több helyszínen - június 21-25.
Huszonhét országból több mint négyszáz animációs filmet vetítenek június 21. és 25. között a 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon, amelynek idei díszvendége Ausztrália lesz. A fesztiválra érkező családok megnézhetik a Vukot, a Háry Jánost, a Lengemeséket, A kis herceget; de külön blokk várja a kicsiket a magyar versenyszekcióban is. A fesztivál minden programja ingyenes!

GYEREK.színház

Hamupipőke

Budapest, Duna Palota - június 25., 10.30
A mese Hamupipőke történetét meséli el, aki szülei halála után mostohaanyjával és annak két lányával él kiszolgáltatott szolgasorban. Bár a legmegalázóbb feladatokat bízzák a fiatal lányra, és cselédként tartják a háznál, Hamupipőke nem adja fel a reményt és mindig édesanyja utolsó szavai lebegnek a szemei előtt: "légy bátor és kedves". Amikor a királyi udvar meghívókat küld szét, hogy a fiatal hercegnek menyasszonyt találjanak, Hamupipőke reménykedni kezd, hogy ő is rátalálhat a boldogságra. Gonosz mostohaanyja azonban megtiltja, hogy részt vegyen a bálon. Ám ahogy a mesékben az lenni szokott, a segítség sem várat sokat magára: egy varázslatos tündér segítségével örökre megváltozik a fiatal lány élete...

Ingyenes

Cipőmese

Budapest, Interaktív Meseszínpad - június 24., 10.30
Mese a szerelemről, barátságról, három próbáról, Topánka királykisasszony és Bakancs Bandi nagy találkozásáról és arról, hogy bárkiből lehet (Mese) hős. Hiszen mindannyian egy cipőben járunk: keressük a párunk. Különleges animáció tárgyakkal, bábokkal, zenével és szerelemmel fűszerezve.

Ingyenes

Mátyás király bojtárja

Budapest, Szent Margit kolostor-romok - június 25., 10.30
Volt egyszer egy pásztorlegény, aki beállt Mátyás királyhoz szolgálni. Igen ám, de elbolyongtak a rábízott jószágok. A gyerekek segítségével a történet interaktív mesévé kerekedik, amelyben a mese, a zene és a tánc mellett hangszerbemutató és egy "igazi kecske" is helyet kap!

GYEREK.fesztivál

Múzeumok Éjszakája

Országszerte, több helyszínen - június 24.
Idén is várják a gyerekeket a múzeumok június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján. A legtöbb intézmény már délutántól külön programokkal is készül a legfiatalabb múzeumlátogatók fogadására. Számos múzeum pedig családi programokat kínál, így gyerekek és szülők együtt is felfedezheti a látnivalókat, rejtett kincseket. Az esemény karszalaggal látogatható (6 éves kor alatt ingyenes), amely érvényes a részt vevő múzeumok között közlekedő múzeumi buszokra is!

Fishing on Orfű - Gyermekbirodalom

Orfű, Medvehagyma Ház - június 20-24.
Idén egy új helyszínnel, a Gyermekbirodalommal bővül a fesztivál. Az orfűi Medvehagyma Ház este Fonó Zeneudvarként működik, napközben viszont ez lesz a gyerekközpont. A kicsiket korosztályokhoz kapcsolható, napról-napra megújuló, állomásjellegű programokkal, kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal és az Orfűi Hangoló elnevezésű zenés gyermekszínházzal várják, ezen kívül kívül itt (is) koncertet ad Dolák-Saly Róbert, meghallgathatjátok hogyan vélekedik a gyereknevelésről Pásztor Anna, Papp Szabi és Takács Zoltán Jappán, eljön a Ziránó színház és levetítik a Mindenki című Oscar-díjas filmet is.

Víz, Zene, Virág Fesztivál

Tata, Öreg-tó és környéke - június 23-25.
Izgalmas gyerekprogramokkal várják a családokat Tatán, az Öreg-tó partján, a Tóparti sétányon. A legkisebbeket a Szipi-gyermekszigetek, színpadi műsorok, bábjátékok, kézműveskedés, állatsimogató, interaktív tudományos és öko játszóház, valamint vidám vásári forgatag várja. Lesz Hangfestés, fellép a Kaláka és Gubás Gabi. A gyerekek által választott gumikacsák idén is hősies küzdelmet folytatnak a győzelemért a Kacsafutamon! A rendezvény 12 éven aluli gyermekeknek ingyenes!

Ingyenes

Generali Gyerek Sziget

Budapest, Hajógyári sziget - június 24-25., 10.00 - 18.00
Negyedik hétvégéjéhez érkezett a Gyereksziget a Hajógyári-szigeten! A záróhétvégén az egész napos programok mellett most is lesznek koncertek, szombaton a Hahó együttes, valamint Korpás Éva és zenekara, míg vasárnap Gryllus Vilmos, a CzutorBorsók és a Rutkai Bori Banda ad koncertet. A rendezvény ingyenes!

Gyerek.zene

Ingyenes

Hangszert a kézbe

Budapest, Várkert Bazár - június 21-24., 14.00 - 21.00
A négy nap alatt több mint száz hangszert, gitárokat, basszusgitárokat, dobokat, billentyűsöket, illetve házistúdió-eszközöket lehet kipróbálni, hozzáértő szakértők segítségével. Örömzenélésbe is belecsöppenhetnek a látogatók, ahol rögtönzött ritmusokkal vagy éppen kreatív dalszövegekkel, különösebb képzettség nélkül is el lehet mélyülni a zenélésben. Az ingyenes interaktív hangszerkiállítás helyben kipróbálható, óriási hangszerparkkal, rendhagyó énekórákkal, minikoncertekkel szeretné felhívni a gyerekek, fiatalok - és persze szüleik és tanáraik - figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

Mindenmás

Gyerekek napja a Skanzenben

Szentendre, Skanzen-ház - június 25., 9.00 - 17.00
A szentendrei Skanzen június 25-én a legifjabb korosztályt várja változatos programokkal. Ezen a napon még a megszokottnál is több helyszínre látogathatnak el a gyerekek: lesz festőudvar, lehet készíteni koszorút, legyezőt, de még kaleidoszkópot is. A szórakoztatásról Bartha Tóni Bábszínháza és a Kaláka együttes gondoskodik. A Felföldi mezőváros tájegységben vásári hangulat fogadja majd a látogatókat, akik ezen a hétvégén is bepillanthatnak "az egykori lakók" életébe. Találkozhatnak, beszédbe elegyedhetnek Szidóniával a színésznővel, az öreg Szatóccsal, a Kapás fiúval, a Csizmadiával, az Özvegyasszonnyal, valamint Jenőkével, a szatócsinassal. A gyerekek ügyességüket a Csodák Palotájának logikai játékain tehetik próbára és részt vehetnek a Mákszem és Gubó túrán is.

Pályázatok gyerekeknek

Cartoon Network Képzeletműhely pályázat

A tavalyi évhez hasonlóan a Cartoon Network Képzeletműhely pályázata ifjú animáció-rajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű gyerekek műveit várja rajz, képes forgatókönyv, animáció, film kategóriában. A 2017. július 31-ig tartó pályázat három kategóriájának összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal gazdagodhat: a kategória győztesek művei megjelennek a Cartoon Network csatornán és a BOOKR Kids mesetableteken, illetve mind a kilenc győztes mű alkotója nyer egy-egy családi wellness üdülést, egy BOOKR Kids mesetabletet vagy tabletet, illetve Cartoon Network-ajándékcsomagot. Beküldési határidő: 2017. július 31.

JÁTÉK

Nyerjen jegyet Alföldi Róbert új rendezésére!

június 28-án indul a 10. Armel Opera Festival az amerikai popsztár, Rufus Wainwright: Prima Donna című operájának magyarországi bemutatójával, Alföldi Róbert rendezésében. Játsszon a Fidelióval és legyen ott az előadáson!

Kapolcs képekben

Tíz nap egy békés völgyben valahol vidéken, ahol egyszerre élheti ki a vakációzó gyermeki énjét és a komoly vagy komolytalan kultúrafogyasztási igényét. Mutatjuk, mire számítson, aki július 21. és 30. között a Kapolcs-Taliándörögd-Virántpetend háromszögbe vetődik. Galéria!

Ez az évtized hazai régészeti felfedezése!

Bronzkori arany lábvértre bukkant Szeged határában egy férfi. A lábvért újabb töredékeit már a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészei találták meg. Magyarország területén korábban még soha nem fedeztek fel ilyet a szakemberek.

2017. június 13.Nyári Fesztiválkalauz - Június Összeállítottunk egy folyamatosan frissülő válogatást az idei nyár fesztiváljairól.
x