Meghasadt lélek

Bakancslistához adom
Boy Interrupted
amerikai dokumentumfilm, 92 perc, 2008

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Amikor a dokumentumfilmes Hart és Dana Perrynek gyermeke született, más szülőkhöz hasonlóan sok időt töltöttek a filmezésével. Ám a fiuk, Evan más volt, mint a többi gyerek. Érzelmileg rendkívül labilis természet volt. A szülők mindent megtettek, hogy leküzdjék a betegséget, amelyet bipoláris rendellenességként diagnosztizáltak. Sajnos az erőfeszítéseik nem vezettek eredményre, Evan tizenöt évesen öngyilkos lett. Hart és Dana sajátos módon próbálta feldolgozni a veszteséget. Filmet készítettek róla, melyben a családtagok és a barátai mellett megszólalnak Evan orvosai és a tanárai is.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
hlídia 2011 jún. 11. - 21:36:15 Előzmény bikinis
Nem igazából kötötte fel magát. Csak megmutatta az anyának, hogy hogyan végezne magával. Igazából nem lógott a kötélrõl csak a nyakára tekerte.
A képen amit mondasz igen négyen voltak és a kisfiú akihez odahúzott mindkét szülõ az Evan volt. Igazából hárman voltak testvérek. Evannak egy bátya és egy öccse volt. A képen azért van csak két fiú és nem három.
Szerintem nem nézted elég figyelmesen ezt a dokumentumfilmet.
bikinis 2010 szept. 03. - 19:38:08 Előzmény Ginevier
Nem is tudom..
Sztem az egész családdal gondok voltak vannak..
Nem csak a sráccal volt..pl gondolok arra amikor a fiú felkötötte magát 8 évesen..erre az anya nem szedte le rögtön a kötélrõl..ha nem lekezdte fényképezni..ahogy a srác nyakán szorult a kötél..
..és sztem nem is szerették eléggé..mutattak egy közös családi képet..ahol mind a négyen rajta voltak..és mindkét szülõ inkább a kisebb fiúhoz voltak közelebb..Õt ölelték körbe..a nagyobbra "csak" rátette az apa a kezét..ez is sokat árult el..számomra.
Ginevier 2010 aug. 31. - 19:46:31
Iszonyatosan megrázó volt számomra a film. Nagyon szép volt és szomorú. Borzalmas lehetett ezt megélni de hálás vagyok a szülõknek, hogy megörökítették fiúkat és elmesélték történetét. Valószínûleg ez is felnyitja legalább egy pillanatra a világ szemét nem csak azok a borzalmasak amiket a hírekben látunk hanem az is, hogy nap mint nap hallnak meg mentális betegségben szenvedõ emberek.
Mindkettõtökkel egyetértek: reserved és chaplin
10/10
chaplin 2010 febr. 22. - 02:12:27 10/10 Előzmény reserved
Egyetértek...
Egyszer egy Beverly Hills 90210 c. sorozat részében volt a következõ mondat:

"Semmit sem hallunk meg, ami halkabb egy lövésnél és még arra sem figyelünk elég sokáig."

Sajnos a pszichológiai betegségekre csak akkor figyelünk, ha valami bûncselekmény vagy gyilkosság történik...pedig sok embernek megvan rá minden hajlama és esélye, h. hasonló dolgokat éljen át.

Remek dokumentumfilm, jól van felépítve, nem unalmas, inkább döbbenetes azok számára, akik nem ismernek hasonló problémákkal küzdõ embereket, vagy nem tudják mi is az a depresszió.
10/10
reserved 2010 febr. 18. - 23:51:03 10/10
A történtek ellenére nagyon jó, hogy a szülõk megörõkítették a fiuk sajnálatosan rövid életét.
Érdemes foglalkozni a témával, mivel sok ember érintett
benne.A környezetük pedig legtöbbször nem tud mit tenni,
a társadalom nagyobb rétege pedig a mai napig:" Ez akkor dinka?" szinten mozog.
Nem csak a szexuális úton terjedõ betegségek és a különbözõ étkezési problémák ölnek,
jó lenne kihúzni a fejeket a homokból a pszichiátriai
betegségeket illetõen is!