Programkereső

Kis karácsony, nagy karácsony

Outsider Karácsony

(Tárt Kapu Galéria, január 20-ig)
Az art brut és az outsider art művészei a társadalmi nyilvánosság perifériáján élnek, művészetüket saját mélységeikből hívják elő, az alkotói folyamat a belső szükségletből fakadó kifejezés intenzitásán alapul. Nem az aktuális mainstream művészet konvenciói szerint cselekszenek, műveik gyakran teljes titokban, senki által nem ismerve készülnek.

TERÍTVE 2016 - Kortárs Karácsony

A LATARKA Galéria 2016. december 6. és január 4. között negyedik alkalommal rendezi meg nemzetközi kortárs képzőművészeti kiállítással egybekötött vásárát.

"Angyal zenéje, gyertyafény"

A Várkert Bazár ad otthont a Szabadtéri Néprajzi Múzeum karácsonyi hagyományokat, szokásokat bemutató kiállításának.

Jegyajánló

Jön-jön-jön!

Tessel - Interaktív installáció

(Platán Galéria, december 8-tól)
A "Tessel" egy háromszögekre osztott gömbölyű forma (ld. tesselizáció), ami reagál a közönség mozdulataira a monitorozott helyen, olyan módon, hogy a mozdulatok dinamikáját átveszik a háromszögek.

Látványtér 2016

(FÚGA, december 9-től)
A tavalyi közönségsikerre való tekintettel idén is megrendezik a magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai kiállítását. Az alkotók által benyújtott különleges és változatos pályaművek hiteles képet nyújtanak színházművészetünk elmúlt évadjának képző- és iparművészeti aspektusairól.

Zelei Péter: dis/function

(FÚGA, december 9-től)
Magány, megtörtség, kilátástalanság mindenütt. Úgy mutatja meg mindezeket a fotográfus, hogy közben a globális gazdasági folyamatok diszfunkcionalitására (értelmetlen fejlesztések) és a médiaképek egyneműségére, egyszerű jelképrendszerére is reflektál.

Árny a kövön - Ország Lili művészete

A Magyar Nemzeti Galéria a magyar művészet meghatározó egyéniségeit feldolgozó kiállítás-sorozatát folytatva a modern magyar művészet egyik legjelentősebb és legkülönlegesebb alakjának, Ország Lili (1926-1978) festőművésznek rendez kiállítást 2016. december 16. és 2017. március 26. között.

Szeressük egymást gyerekek!

Baltazár Színház: 12 Parancsolat

(Országos Idegennyelvű Könyvtár, január 31-ig)
A 12 Parancsolat című fotósorozat létrejöttét az a szándék vezette, hogy összeszedje, kiemelje és megerősítse azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindenki számára tájékozódási pontokat jelenthetnek a hétköznapokban."

Programkereső