A csodák könyve

Bakancslistához adom
La chambre des merveilles / Book of Wonders
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia dráma, 94 perc, 2023

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy gyerekét egyedül nevelő anya élete fenekestül felfordul, amikor a 12 éves fia egy balesetet követően kómába esik. Az édesanya a srác holmijai között rátalál egy világvége listára, amiket a fiú az életében szeretett volna teljesíteni. Az anya hirtelen ötlettől vezérelve útra kel, hogy Franciaországtól Japánig a világ különböző pontjain élete kalandját élje át, és szentül hiszi, hogy ha teljesíti a lista feladatait, fia is felébred a kómából. A feladatok igazi önismereti úttá válnak, ahol az anya rádöbben az élet igazi szépségeire, és arra, hogy csak az igazán fontos dolgok számítanak.

A csodák könyve Julien Sandrel azonos című nemzetközi bestsellere alapján készült. Az életigenlő történet rendezője Lisa Azuelos, aki mások mellett a LOL, a Zűrös kamaszok és az Elemi szerelem filmekkel bizonyította szakértelmét az emberi kapcsolatok területén. A film főszereplője Alexandra Lamy (Lucky Luke, Szerelembe gurulva, Alibi.com 2), számos sikeres romantikus film és vígjáték színésznője. A film hű könyvadaptáció, amelyben a regény rajongói éppúgy nem fognak csalódni, mint azok, akik még nem találkoztak a szeretetreméltó történettel.
Bemutató dátuma: 2023. szeptember 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Gábor Hájas szept. 19. 15:31:53 1/10
Netflixen pl egy krimi lemegy és màr a szereposztó feliratokat vàrod akkor jön be a főszereplő nyomozó a meleg pàrjàval.Azok a filmek kész forgatókönyvek alapjàn készültek de a netflixen LMBTQ cenzúra beleszúratott utólag valamit a beteg ideológiàjukból.
Ennek a filmnek remek sztorija van,annyiban màs a netflixes LMBTQ filmektől hogy itt a film kb felètől szinte èszrevètlenül adagoljàk a szivàrvànyport, keresztény üldözést stb.Persze ezek sem kapcsolódnak a törtènethez.Ezekkel együtt egy szivàrvànyos moslèk lett a film
Perillustris aug. 30. 23:25:06
Igazán szép, jól fényképezett film, a drámai vonal ellenére szerencsére többször lehet mosolyogni-nevetni is. A filmre jellemző lassú vonalvezetéshez képest a végét kissé összecsapottnak érzem, de nem zavaró mértékben.