A Fabelman család

Bakancslistához adom
The Fabelmans
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 151 perc, 2022

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Sammy Fabelman mindene a filmkészítés, művészi lelkű édesanyja, Mitzi pedig büszkén támogatja és bátorítja érdeklődésében. A tudományokat többre tartó, munkájában sikeres apja, Burt se nézi rossz szemmel Sammy munkáit, ám inkább tekinti komolytalan hobbinak. Az évek folyamán Sammy mintegy dokumentálja családja kalandjait és egyre kidolgozottabb amatőrfilmeket készít húgai és barátai főszereplésével. 16 éves korában, amikor az Államok nyugati felére költöznek, Sammy felfedez egy szívszaggató titkot anyjáról, ami átértékeli kapcsolatukat és megváltoztatja mindannyiuk életét.

Steven Spielberg A Fabelman családdal rendkívül személyes portrét álmodott a vászonra egy a 20. századi Amerikában felnövő fiúról, akinek történetében mozgóképes emléket állít azoknak az dolgoknak és annak a családnak, amik és akik hatással voltak életére és pályájára.
Bemutató dátuma: 2023. január 19. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Szityubogi jan. 28. 02:13:31
Egész jó film, olykor Cinema Paradiso beütéseelde sajnos a játékidő túl hosszú és sokszor unalomba fullad. A mester legjobb filmjei közé nem sorolnám. A történetmesélés hosszú és vontatott. Ami kiemelendő azok a szép képek, egypár megható, és érzelemben tartalmas jelenet. A színészi játék is aránylag rendben van, de nálam nem ez az év filmje közel sem.
Nem tudom, hogy a mai világban érdemes e ilyen klasszikus filmeket csinálni talál még közönséget az ilyen szintű művészfilm a mai modern felgyorsult világban. Mindenesetre akik fogékonyak az ilyen érzelemvilágú filmekre, azok számára tartalmas kikapcsolódás
lehet. 10/8
8/10
Tudom jan. 16. 22:08:58 8/10
Nézése közben sokszor úgy éreztem, hogy a filmet Spielberg nem magáról (a film önéletrajzi ihletésű), hanem inkább magának/magáért készítette. És mielőtt még elítéltem volna őt önzőségéért, felismertem, hogy ő azon kevés rendezők egyike, akik megérdemelten ajándékozhatnák meg magukat egy egész estés filmmel! Igen, hosszú és nagyon személyesnek ható alkotás, de ezt ellensúlyozza sok gyönyörűen - mondhatnám Spielbergiesen - megható jelenet.

(Izgalmas cselekményre számító nézők csalódottak lesznek, szóval nézzenek mást.)
tom1019 jan. 14. 22:55:58
Szerintem pedig nagyon jó film volt. Igen, valóban egy "rétegfilm" , de unalmasnak nem mondható... lehetett volna rövidebb és lényegretörőbb, de Spilberget is meg kell jobban érteni, hogy miért volt neki fontos ennek a filmnek elkészítése, mivel ő sem lesz fiatalabb (talán egy életmű lezárásának tekintette?)
chrissCoke jan. 10. 23:06:25 Előzmény Anna Dé
Jézusom...
Anna Dé jan. 04. 20:31:16
A Jim Beam jól mutatott a filmben, a többi felejtős. Én nagyon untam.. Lehet nem vagyok ráhangolódva az ilyen életrajzi filmekre, vagy csak nem jókor talált meg a film. Félidőben kikapcsoltam. (2 óra 30 perc volt a műsoridő.)
4 pont