A Gabby Petito-sztori

Bakancslistához adom
The Gabby Petito Story
15 éven aluliak számára nem ajánlott 85 perc, 2022

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Gabby Petito eltűnése egész Amerikát lázba hozta, és országos kutatás indult a vőlegényével lakókocsis utazásra induló 22 éves blogger után. Halálának egyéves évfordulója közeledtével a film bemutatja szerelmi történetüket a tragikus végkifejletig.

Stáblista:

Szereplők

Gabby Petito
Nichole Schmidt
Joe Petito
Shaw ügynök
Jim Schmidt

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
atil86a 2023 nov. 11. - 11:49:21 10/10 Előzmény nefefe
Persze nincs azzal baj, ha más a véleményünk. És egy valós problémáról írsz, de ez (szerintem) nem jelenik meg a filmben ilyen szinten. Nem is kell, mert a lényeg mégis csak egy gyilkosság, amire semmi sem lehet a magyarázat. Természetesen a véleményed tiszteletben tartom. (amúgy van fent az HBO-n egy rövid dokumentumfilm is az esetről ha érdekel)
6/10
nefefe 2023 nov. 11. - 11:35:05 6/10 Előzmény atil86a
Nem szoktam vitatkozni senkivel, és nem szoktam reagálni senki kommentjére, akár így gondolom, akár úgy. Mindenkinek meg lehet a saját véleménye, ki így látja, ki úgy. És én ezt tiszteletben tartom. Még jó, hogy nem vagyunk egyformák... És ha a 86 a korodra utal, távolról sem vagyunk egy korcsoportban, így természetes, ha nem egyezik a véleményünk, vagy másképp látunk dolgokat.
10/10
offtopic
atil86a 2023 nov. 11. - 11:07:52 10/10 Előzmény nefefe
Ne haragudj, de te ezt a filmet láttad, vagy csak nézted? A film egyáltalán nem arról szól, hogy szemben áll egy lány, akinek nem fontos a családalapítás és "teendő inzézés" egy hagyományos értékeket képviselő sráccal. Még csak említés sem esik ezekről a témákról.A film azt mutatja be, hogy milyen az, ha egy férfinak a kapcsolat a másik fél birtoklását jelenti. Ez jól be lett mutatva fokozatosan a filmben:-a srác kiakad, hogy egy jobban fizető állást fogad el a lány, és nem egy helyen dolgoznak-ellopja a személyi igazolványát, csak hogy ne mehessen el táncolni-minden férfival való kontaktusra felbőszül-végül ez abban csúcsosodik ki, hogy kitalálja az utat, ahol csak kettesben lesznek, ergo még inkább elzárja a külvilágtólHol hangzott el a filmben, hogy azért mentek az útra, hogy a lányt kiszakítsa az internet világából? Pálcát törsz a lány felett, hogy mire jó ez az egész blogolás.(mindezt egy blogon) De ha őszinték akarunk lenni, mi a jobb? Fagyit árulni, vagy utazásokról blogolni? Az út közepére a lánynak milliós nézettsége volt...Valószínüleg 100x annyi bevétele lett volna, mint a srácnak a bolti eladói állásával. "Az, hogy a lány miért egy erdő közepén tudatta a férfival, hogy vége a kapcsolatuknak, számomra rejtély." - Valószínüleg, máshol se lett volna jobb. Lásd angyalföldi gyilkosság, ahol ugyanilyen személyiségű ember ölt, ugyanabból az aljas okból kifolyólag...Azt se értem, amit az FBIról írsz, a filmben (és a valóságban is) az FBI vezette a nyomozást... A tanulság sokkal inkább az, hogy amit mutat a social media, az sokszor köszönő viszonyban sincs a valósággal. De ebből azt kihozni, amit írtál, az nonszensz. Maximum te ezt akarod belelátni...Abban egyet értünk, hogy a film egyszer nézhető. Érdekes sztori, felszínes és sablonos részekkel (főleg az elején). De érdekes módon egész tűrhető színészi játékkal. Egy szóval nem egy bántóan B kategória, amit a gyenge IMDB értékelés sugallna.
6/10
nefefe 2023 okt. 20. - 06:41:43 6/10
--- Spoileres --- Mivel a tartalomban gyakorlatilag lelőtték a poént, így lehet, hogy nem is annyira spoileres…. Kezdjük azzal, hogy ez egy nagyon a mai világunkat tükröző történet. A fiatal lányoknak már nem az a fontos, hogy családot alapítsanak, intézzék a teendőket és emellett dolgozzanak és építsenek karriert. Most már az a fontos, hogy influerszerkedjenek, blogjuk legyen, állandóan a telefonon lógjanak, mindent kirakjanak a NET-re – mindezt úgy, hogy csak a jó és legszebb oldalukat mutassák. Tipikus mai gondolkodás. Emellett beleszeret egy olyan férfiba, akitől ezek a dolgok távol állnak, nem érti mire jó ez az egész (megjegyzem jogosan), és egész másképp képzeli el közös életüket. Hogy melyik a helyes gondolkodás – azt mindenki döntse el maga. A férfi a kedvében akar járni menyasszonyának azzal, hogy elviszi egy hosszú útra (megjegyzem mindezt úgy, hogy anyagilag nem nagyon vannak eleresztve…), ahol talán kiragadhatja ebből a közegből – persze ez a visszájára fordul, mert a lány ugyanúgy folytatja ott is. Nem kell beszélgetni, együtt lenni, együtt tölteni az időt. Helyette a bloggal kell foglalkozni. Ennek később meglesz az eredménye, szinte mindig összevesznek valamin. A férfinak is megvan a maga baja, ő sem tiszta búzaliszt, a türelem nagy mértékben hiányzik belőle, viszont féltékenységből túl sok van benne. Azt nem értem, hogy ilyen, két teljesen különböző ember miért erőlteti a kapcsolatot. Bár azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást… Ami ezután történik, az szinte megjósolható volt. Az, hogy a lány miért egy erdő közepén tudatta a férfival, hogy vége a kapcsolatuknak, számomra rejtély. Ezt megtehette volna egy lakott helyen is, akkor az egész meg sem történt volna. Az, hogy a rendőrség milyen balfácánul állt hozzá a dolgok felderítéséhez, nonszensz. Az lett volna logikus, amint a lány eltűnik, a férfi előkerül, azonnal ki kellett volna kérdezni, akár ügyvéd jelenlétében, hiszen ő látta utoljára. Országos ügy lett belőle, de az FBI-t nem vonták be? Ez is irreális. Szóval a hatóságok nagyon gyengék voltak. Összegezve, ez a történet több sebből is vérzik. Azt nem tudom mennyi ebből a valóság, mennyit tettek hozzá, vagy vettek el belőle, de nem kerek, az biztos. Természetesen az eset sajnálatra méltó (és biztosan nem egyedi), ami kettős tragédiához vezetett. Nem beszélve a hátrahagyott hozzátartozókról. Bár a film próbálta részletesen bemutatni az események sorát, számomra sok helyen unalmas volt. Én csak közepesre értékelem, egyszer meg lehet nézni.