A legsötétebb óra

Bakancslistához adom
Darkest Hour
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol életrajzi dráma, 125 perc, 2017

Értékelés:

176 szavazatból
Szerinted?

Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért.
A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülmények között nézett szembe legsötétebb órájával, lelkesítette fel a nemzetet, és próbálta megváltoztatni a történelem menetét.
Bemutató dátuma: 2018. január 18. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Winston Churchill
VI. György király
Elizabeth Nel
Viscount Halifax
Neville Chamberlain
Sir John Simon

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
cinemad márc. 13. 00:07:03 5/10
Hát ez nem jött be. Úgy érzem ez tipikusan egy olyan film, ami körül, ha nincs az Oscar hype, csak szimplán leadják mondjuk a Hallmark-on szombat délután, akkor senkit nem érdekel. Mert kábé azt a színvonalat hozza. Lehet Oldman nagyot játszik (amúgy rá sem ismertem, remekül maszkírozták), de én ezt nem tudtam értékelni. A szinkron olyan szinten nyírta ki a színészi produkciót, hogy az iszonyat. Borzasztóan irritáló és elviselhetetlen lett tőle az egész. Sajnálom, ha eredeti nyelven nézem, nem kizárt, hogy még tetszhetett is volna. Amúgy Churchillről sem tudom elhinni, hogy egy "debil" volt, ahogy itt beállítják. Mert az itt bemutatott karakter nem különc, nem nehezen elviselhető, hanem egy szerencsétlen, dadogó, nyöszörgő balfék lett. Az egész film nagyon low budget érzetű, díszlet, szereplők, jelenetek, stb. Ha azt mondja valaki, hogy magyar gyártmányú, simán elhinném. Maga a sztori érdekes, ezért nézhető volt. A Dunkirk című filmnek amúgy jó párja, míg az ugye magát a kimenekítést, ez a háttérben játszódó politikai eseményeket mutatja be. Persze Nolan filmje (és nem az akció miatt) teljesen más dimenzió minőségben. Emlékezetes jelenetet sem tudnék igazán mondani ebből. Nem vált ki semmi hatást, a maga kategóriájában is unalmas. A metrós momentum érdekes lett volna, de az is egy giccs lett, talán a végső beszédének "főpróbája" az ami egész jó volt. De ezek a szegény mártír, hős britek, a "JÓK" szemszög számomra már visszatetsző ezekben az angol, amerikai filmekben, ismerve mit műveltek ők a világban... Nem hiszem, hogy sokaknak ugyanennyire tetszene, ha nem lett volna körbeajnározva.
Onogundur 2021 nov. 01. - 23:19:04
Érdemes meghallgatni a film csúcspontját adó beszéd eredetijét - a hanghordozásban és az előadásmódban szinte ég és föld a különbség. Úgy látszik, ez kellett a modern kori dramatizáláshoz, de ebből még nem értjük meg, hogy az angol úgynevezett hidegvér, az angol nyelv ereje eredetileg hogyan járult hozzá ahhoz a hatáshoz, amit Churchill keltett.

https://www.youtube.com/watch?v=MkTw3_PmKtc
1/10
tesz-vesz 2020 dec. 26. - 19:44:05 1/10
a Disney Csörcsill. olyan mint egy mese. szánalmas film és gusztustalan az a metrós jelenet. Churchill nem volt ilyen tutyimutyi, joviális jópofa demokrata ember, egy dolog az, hogy néha kételekedett esetleg a magánirataiban, meg volt humorérzéke, node akkor sem volt egy mesefigura te jó ég! nagylelkűen kihagyták drezda bombázását, és egyéb népirtó tevékenységét más népet vároksok ellen és voltak ügyei az 1. világháborúban is. egy gejl az egész, gyomorforgató szentimentalizmus, én már a Dunkirk émelyítő Disney-hangulatán is rosszul voltam. de ez tényleg olyan mint egy mese.
lehet eredetiben jobb Gary kiejtése, sajnos szinkronosan láttam. azért vihetett volna valami férfiasságot is a szerepbe, valami komolyságot, nemcsak a tutyimutyi mesekaraktert kellett volna hoznia. legalábbis a magánéletben csak így látjuk.
https://www.youtube.com/watch?v=SOQwa73KXbs

igen, a magyar szinkront nagyon elrontották, nem méltó a magyar hangja, nem tudja hozni az eredeti minőséget:
https://www.youtube.com/watch?v=skrdyoabmgA
ControlAlt 2020 szept. 10. - 11:23:32
Azon kívül hogy Gary Oldman totálisan úgy fest mint Winston Churchill a korabeli felvételeken, semmi jót nem tudok mondani a filmről.
Erospista 2020 márc. 25. - 20:37:42
Eletem 5 legjobb filmjeben benne van. Vegig lekotott, a foszereplo zsenialis, a tobbiek is nagyon jok. Most megnezem angolul is Netflixen. Szuper a vagas, jo rendezes, minden. Ugy haborus film, hogy egy puskaloves nincs benne, es megis -a tortenelem ismerete mellett- izgalmas. Nalam 10+
offtopic
Rotovics Kázmér 2020 febr. 08. - 19:00:19 Előzmény medve05
Picit eltévedtél szerintem. Az egyik az agresszor, aki támadt, a másik a védekező. Ez dönti el, hogy ki a rosszfiú, és ki a rossz, nem pedig az, hogy ki győzött. Ez itten kérlekszépen egy világháború volt, rengeteg civil áldozattal és célzott, szándékos civil öldökléssel. Minden oldal megcsinálta,nyilván, csak nem mindegy a lépték.
7/10
Richard Kovács 2019 okt. 25. - 11:40:41 7/10
Gary Oldman zseniálisan hozza Churchillt! Egyszer érdemes megnézni, de itt az egyszeren van a hangsúly.
medve05 2019 okt. 05. - 19:15:26 Előzmény Torony67
Akkor tegyük ezt helyre. Az, hogy az egyikük háborús bűnös, nem zárja ki, hogy a másik is az legyen. Csak éppen a másik nyert. Már az 1. vh-ban is ezrek haltak meg miatta a sajátjaik közül is fölöslegesen, az afrikai "barbárok" elleni háborúkat kifejezetten élvezte, és lelkesen kampányolt a vegyi fegyverek bevetéséért, pl. a kurdok ellen. A hideg háború kezdetén is uszító volt. Rasszista volt és tömeggyilkos, ez történelmi tény. De mivel a történelmet a győztesek írják, manapság hősként illik ünnepelni. Ezek a filmek szörnyen manipulatívak.
Sternanis1 2018 nov. 18. - 10:54:21 Előzmény Edmond Dantes
Jól mondod, _te_ nem érted, mire a nagy felhajtás.
A többiek viszont, akik egy filmjénél azért többet is láttak, tudják, ki az a Gary Oldman, és miért jó színész.
Szerintem nézz utána, tekints meg más filmeket is, hátha megérint valamelyik.
4/10
Warthog82 2018 okt. 07. - 09:46:05 4/10
Nem hiszem hogy a valóságban is ilyen tökkelütött,esetlen,patópál tipus volt.90 perc bőven elég lett volna a filmből.3 szor mondja el a beszédét 3 különböző helyen,ez elveszi a film élét(ha ez akart lenni),egész egyszerűen nincs a filmnek tetőpontja és az utolsó harmadban már nem kicsit kezdjük unni az öreg pitbull terriert.
Hanyasvagy_teDiszno 2018 szept. 01. - 17:50:19 Előzmény Torony67
Drezdát szerinted a hupikék törpök bombázták rommá? Ugyanolyan tömeggyilkos háborús bűnös, mint Hitler/Szálin/Truman. A különbség annyi, hogy az ő lelkén 1-2 nagyságrenddel kevesebb ártatlan civil élete szárad.

Gary Oldman zseniális színész, Lily James gyönyörű, egyébként gyenge propagandafilm.
9/10
Zumbae 2018 júl. 10. - 23:03:50 9/10
Nekem tetszett a film, bár a közepe kicsit leült. Nagyon jól megfogta azt, hogy bár mindenki az angol bulldogként tekint Churchill-re, azért ő is esendő volt és az elején sok sok helyzetben billegő volt. Tetszett benne a sok kis humor, ami ilyen időkben kellett(pl első V fotó értelmezése). Ez egész olyan emberi volt és nem egy magasztaló pátoszfilm. Gary Oldman a kedvencem és látszott a játékán, hogy sokat tanulmányozhatta Churchill szokásait, mimikáját. De azt kell hogy mondjam, sokan hozták szépen a szerepüket. Én ajánlom 9/10
Torony67 2018 jún. 21. - 23:25:23 Előzmény cellasto
Churchill , mint háborús bűnös .. ? .. akkor Hitler mi .. ? ..
tvhangya 2018 jún. 18. - 11:12:06 Előzmény tvhangya
Bocsánat, tévedtem. Igen, Harsányi Gábor volt a hang. Összekevertem egy másik filmmel. Elnézést.
tvhangya 2018 jún. 18. - 01:28:59 Előzmény transylvanianmixedgrill
Ben Kingsley Gandhi-ja... Hm... Köszönöm az említést... Végre valaki... :)
tvhangya 2018 jún. 18. - 01:26:33 Előzmény Edmond Dantes
Egyszerű: google. Nézz utána a filmjeinek. Csak egy kiragadott példa: JFK - 1991. Ő játszotta Oswaldot. Mondom: ez csak egy példa. :)
tvhangya 2018 jún. 18. - 01:21:44
Gary Oldman magyar hangja Fodor Tamás volt, nem Harsányi Gábor. :)
6/10
doricki23 2018 jún. 02. - 18:08:59 6/10
Nekem annyira nem tetszett, kicsit untam. A főszereplő alakítása nagyon jó, de még sem kötött le a film eléggé. A szinkronhangot sem Harsányi Gábort választottam volna neki, de hát aki ért hozzá igazán, biztos tudja miért ő lett.
petar.poppara@gmail.com 2018 máj. 26. - 18:12:07 Előzmény alien1976
A Kristin Scott Thomas időnként még őt is túlragyogta Clemmie Churchill szerepében. De a Halifax vicomte-ot alakító Stephen Dillane és kiválóan játszotta a szerepét.
lufi77 2018 máj. 20. - 18:25:01 Előzmény Edmond Dantes
Nem csak az óra sötét, de te is.
Összes hozzászólás