A szerelem természete

Bakancslistához adom
Simple comme Sylvain
16 éven aluliak számára nem ajánlott 110 perc, 2023

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Sophia, a negyvenéves filozófiaprofesszor már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel, akivel hasonlóan látják a világot. Mindennapjaik kiállításmegnyitókról, felolvasóestekről és véget nem érő baráti vacsorákról szólnak. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák a vonzó ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a szexuálisan ellenállhatatlan férfival. Hogyan fogadja a kétkezi munkást a látszólag befogadó, ám valójában minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? És vajon Sophia megtalálja a közös hangot Sylvain barátaival? Túlélheti a friss kapcsolat az ebből fakadó kihívásokat?

A finom humorral és erotikával átszőtt romantikus film először a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában vette le a lábáról közönségét.
Bemutató dátuma: 2023. szeptember 28. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ildikó Nóra nov. 19. 21:24:02 10/10
A filmet érdemes megnézni, kikapcsolódásnak teljesen jó. Az előzetes, plakát nagyon tetszett, nem csalódtam a filmben, kellemes meglepetés volt, gyorsan eltelt az idő a moziban, még tudtam volna nézni. Jól megírt történet, nagyon jó színészi alakítások, humor, érzelem, erotika, megható jelenetek, kedves, vicces, emberi párbeszédek, konfliktusok, stb., lehetne még sorolni. Tetszett a szereposztás, a helyszínek, a filmzene, az operatőri munka is. Más befejezésre számítottam.
9/10
settembrini nov. 03. 11:40:45 9/10
Alapvetően tetszett, jó film, jó problémafelvetéssel, jó színészekkel. Ami zavart: sematikus a "két világ" ábrázolása. Az intellektuális társaság csupa idióta hülyeségről beszél, a másik oldal meg nagyon proli minden szinten. A végkövetkeztetés azért nem lehet más, mint ami a filmben is. Úhgy nem lehet élni, hogy szégyellem a férjem ingét, gondolatait, gesztusait...
Puffancsmirtill okt. 06. 18:52:34
SPOILER!
Nekem maradt hiányérzem a film után. Valahogy nem adott megoldást, vagy alternatívát a film, csak feldobott egy jelenséget: vagy van az unalmas, de intellektuálisan kielégítő kapcsolat, vagy van a szendvedélyes (szexközpontú), de intellektuálisan teljesen reménytelen kapcsolat. Szerintem nincsenek unalmas kapcsolatok, csak unalmas/felszines emberek vannak, az intellektuálisan nem kielégítő kapcsolatokat pedig jó eséllyel a 20-as évei elején kimaxolja az ember(lánya). Persze ha csak annyi volt a film célja, hogy ábrázolja a jelenséget, akkor 10/10-es, de valahogy a megoldás/feloldozás jó lett volna a végére. Így csak annyi maradt, hogy egyik sem jó.
10/10
pop3 szept. 30. 08:32:17 10/10
Nagyon jól megírt, érzékeny és full realista film, ragyogó ütemérzékkel, precízen adagolt sztorival. A banális történet alatt jól kitapintható szálak, konfliktusok, vágyak és ellentétek húzódnak. Régen láttam ennyire jó filmet ebben a témában. Zseniális színészi játék teszi fel a koronát. A Marvel rajongóknak nem ajánlott. A vetítés alatt egy öregasszony végig a mobilját csesztette. Na neki sem volt való.