A szerelem természete

Bakancslistához adom
Simple comme Sylvain
16 éven aluliak számára nem ajánlott 110 perc, 2023

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Sophia, a negyvenéves filozófiaprofesszor már tíz éve megbízható párkapcsolatban él Xavierrel, akivel hasonlóan látják a világot. Mindennapjaik kiállításmegnyitókról, felolvasóestekről és véget nem érő baráti vacsorákról szólnak. Amikor új nyaralójuk felújításával megbízzák a vonzó ezermester Sylvaint, a nő világa felfordul, és szenvedélyes kapcsolatban találja magát a szexuálisan ellenállhatatlan férfival. Hogyan fogadja a kétkezi munkást a látszólag befogadó, ám valójában minden rezdülésével felsőbbrendűséget sugalló nagyvárosi közeg? És vajon Sophia megtalálja a közös hangot Sylvain barátaival? Túlélheti a friss kapcsolat az ebből fakadó kihívásokat?

A finom humorral és erotikával átszőtt romantikus film először a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard versenyszekciójában vette le a lábáról közönségét.
Bemutató dátuma: 2023. szeptember 28. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
pop3 szept. 30. 08:32:17 10/10
Nagyon jól megírt, érzékeny és full realista film, ragyogó ütemérzékkel, precízen adagolt sztorival. A banális történet alatt jól kitapintható szálak, konfliktusok, vágyak és ellentétek húzódnak. Régen láttam ennyire jó filmet ebben a témában. Zseniális színészi játék teszi fel a koronát. A Marvel rajongóknak nem ajánlott. A vetítés alatt egy öregasszony végig a mobilját csesztette. Na neki sem volt való.