A szertartás

Bakancslistához adom
Ritueel
18 éven aluliak számára nem ajánlott 120 perc, 2022

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A búvár Kiki törvényszéki búvárkodásra és holttestek megtalálására szakosodott. Megdolgozott azért, hogy nőként elnyerje az általa vezetett, macsókból álló csapat megbecsülését. Amikor egy kezet halász ki a brüsszeli csatornából, nehéz ügybe csöppen.

Stáblista:

Szereplők

Kiki Schelfthaut
Cézaire Nduka
Tom Schelfthaut
Inez Deloittre
Elisabeth Schelfthaut

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
LalolibTV ápr. 16. 10:02:51 9/10
Túl sokat nem vártam tőle, de talán ezért is meglepett. Maga a történet miatt, eddig nem sokat tudtam erről a gyarmatosításról és főleg az ott elkövetett atrocitásokról. A film nézése közben egy kicsit túlzásnak éreztem, de utána olvastam és tényleg ilyen brutális "megoldások". Nálam simán 9 csillag, bár ebben közrejátszik az is, hogy mostanság elég gyenge filmeket sodort felém a streaming világ.
5/10
rajdi márc. 03. 20:01:44 5/10
Van benne pár érdekes rész, de összességében nem okozott nagy meglepetést. Az európai érintettség azért hangsúlyosabb tartalmat ad neki, nem hiszem hogy lesz amerikai remake.
8/10
InteriorLulu márc. 02. 13:26:08 8/10
Elég jó belga krimi-dráma. Szerintem nemérdemeskihagyni-kategória. És nem talán, hanem határozottan egyedi a százhúsz évvel ezelőtti kongói gyarmati múltban gyökerező sztorija.
Amúgy teljes hülyeség a tartalomismertető félmondata a Kiki által vezetett, macsókból álló csapatról (nincs ilyen a filmben), ahogy a "nehéz ügybe csöppen" is az, hiszen az események számára ennél minden tekintetben sokkal-sokkal problematikusabbak.
7/10
ForgácsAntal febr. 19. 16:13:39 7/10
Nem rossz krimi. Szerintem nézhető kategória. Talán azt is lehetne mondani, hogy egyedi a sztorija.