A Vörös-tenger hadművelet

Bakancslistához adom
Operation Red Sea / Hong hai xing dong
18 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi akcióthriller, 142 perc, 2018

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Kínai haditengerészet modern harcászati egységét és annak stratégiáját láthatjuk, hogyan küzdenek a túszokért, és a lázadók megállításáért.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
pihes 2023 jún. 27. - 14:47:22 3/10
Nem tudtam komolyan venni végig, hiába próbáltam megtenni HÁROM/TÍZ
6/10
nefefe 2021 febr. 02. - 12:07:09 6/10
Nem tudom mi zavart inkább, a túl sok akció sok lövöldözéssel, vagy a túl sok emberes jelenetek, ahol nem igazán lehetett tudni ki kivel van, vagy a harsány, idegesítő zenéje - vagy mindezek együtt. Néhol a szinkron sem volt a legjobb. Sok helyen úgy éreztem, hogy nincs koncepció, csak lövöldözés. Persze mindezek ellenére a natúr akciójelenetek jól kidolgozottak voltak. Mégsem tudott igazán lekötni.
8/10
Oooo 2020 nov. 23. - 00:44:54 8/10 Előzmény InteriorLulu
Ha azt írnám, hogy egyetértek, arról is tudnál vitatkozni? ;-)
8/10
InteriorLulu 2020 júl. 01. - 13:48:34 8/10
Ez a film számunkra, vagyis nem kínaiak számára szerintem egyetlen szempontból jó, abból viszont nagyon: az akciók, és az azokkal járó, közepesen véres naturalizmus terén. Szinte az egész, amúgy igen hosszú film folyamatos akciókból áll, melyek igen profin összerakottak és kivitelezettek. Ahogy Vízer írja a kapcsolódóban, felvonul itt minden fegyver és hadászati kütyü, amit a modern kínai harcászat csak alkalmaz, vagy legalábbis a vaskos propaganda szerint alkalmaz. Pörög az egész, jók a vágások, jók a képek, izgalom a köbön, maguk az akciók is sokrétűek, és még egy markáns mesterlövész-szál is játszik, a kvázi párbaj-jellegével megidézve a hajdani Ellenség a kapuknál igen emlékezetes élethalálharcát...
Minden másban viszont elvérzik: karakterábrázolás zéró, színészi játék siralmas (a mellékszereplő arabok sokkal jobban játszanak, mint bármelyik kínai a filmben, bár tudom, a kínai, de általában a keleti színművészet a mi szemünkben túlontúl eszköztelen és merev), a viccelődős-csipkelődős rövidke kis intermezzók nevetségesek, a szerfölött potensnek, állampolgárait tűzön-vízen át védelmezőnek, és emellett igencsak emberinek láttatott kínai hadászat állami propagandája pedig ordenáré módon telepszik rá az egészre.
De mindez utóbbival együtt sem érzem soknak a nyolc pontot, az igen jól kivitelezett akciók izgalma ugyanis tényleg simán elviszi a filmet.