Az immunis

Bakancslistához adom
The Survivalist
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 91 perc, 2021

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
seberla 2022 ápr. 16. - 14:17:30
Mi az , hogy mélyre süllyed egy film kedvéért? Nektek ez a fixa ideátok! Azért, mert valaki különösen tehetséges színész (uram bocsá még oszi díjas is) és még futtatják is, miért ne vállalhatna néha egy szokatlan, akár kissé gyengébb filmszerepet is! És akkor mi van! Azért még szeretjük nem?
6/10
InteriorLulu 2022 febr. 01. - 21:00:37 6/10
"592 nappal vagyunk a Covid-19 Delta felbukkanása után". Ezt mondja a film kezdetén a disztopikus klisékönyv első oldalán szereplő kalózrádió reményvesztett, de legalább laza szpíkere. Logikai hibák sokkal inkább a nagy képben vannak, mint a részletekben, hisz még rendszeres tévés híradás is van pl. az elvadult tömegek elleni karhatalmi fellépésekről, és bár a sztori szerint szinte kivétel nélkül minden fertőzött inkább előbb, mint utóbb belehal a kovidba, egy ponton az is elhangzik, hogy eddig 8 millióan haltak meg... (Jelzem, a valóságban e pillanatban 5,67 millió halottja van a pandémiának. Igaz viszont, hogy a szinkronizált filmben a 8 millió mellett nem hangzik el, világszerte, vagy csupán az USA-ban van-e ennyi áldozat. Utóbbiban e pillanatig amúgy 886 ezer fő).
A filmben tehát a kovid pusztít, szó sem esik viszont sem tesztekről, sem vakcinákról; hovatovább az is elhangzik, nincs gyógymód a vírusra, nyilván ezért hal meg minden fertőzött... A Malkovich-vezette rosszfiúkkal talán - remélhetőleg - a kovid kapcsán terjedő, vadabbnál vadabb konteókra reflektálnak az alkotók, Malkovich-ék ugyanis azért akarják elkapni a vírusra immunisnak hitt csajt, hogy az majd gyerekeket szüljön nekik, akik (a gyerekek) nyilván szintén immunisak lesznek, és aztán majd általuk menekül meg az emberiség... (Tényleg).

A film egyébként semmi másról nem szól, mint hogy Malkovich-ék ostromolják Rhys-Meyers farmját, ahol utóbbi a csajt bújtatja. Ennyi sztorihoz persze nem lenne szükség semmilyen emberiség-kihalós, disztopikus körítésre, de gondolom az alkotók eleve azért írták a filmet, hogy az aktualitással jól el lehessen adni... Szerintem amúgy nincs rosszul megcsinálva, a részletekkel nagy gondok nincsenek. És elég fontos szerepe van a még az imdb-s stáblistán is legeslegalul szereplő, rég látott Julian Sands-nek. Ők hárman (Sands, Malkovich, R-M) egyébként teljesen jól alakítanak, még Malkovich ripacskodása is bőven elviselhető.
buncow 2022 jan. 29. - 02:03:33
egyébként kb. annyira röhejes, mint a south park legyek urás része, mikor 1 hétre eltűnnek a felnőttek és egyből minden gyerek ősemberként kezd viselkedni
buncow 2022 jan. 29. - 01:53:00
gyorsan összecsapott kliséfos, ami egy aktualitást akar úgy meglovagolni, hogy ezeréves ezerszer lerágott csontokat porol le és nevez át... tényleg látszik rajta, hogy a forgatókönyvet két perc alatt dobták össze a rendező meg valami hobbirendező, a költségvetés 1 dollár
3/10
nefefe 2022 jan. 24. - 23:22:40 3/10
Már a csapból is ez a tetű vírus folyik... Bosszantó és egyben elkeserítő. Remélem, hogy a végkifejlet nálunk nem ez lesz. Amúgy a film egy nagyon gyenge rendezésű, gagyi történet, rettenetes, amatőr színészi alakításokkal. Nem tudom, hogy maguk a harmatgyenge alakítások vagy a rettenetesen rossz szinkronok voltak-e rosszabbak... Annyi volt a rossz megvalósítás, hogy össze sem tudom számolni. A rendező igazán kereshetne magának más foglalkozást... Hogy Malkovich miért vállalta el egy ZS-kategóriás film egyik mellékszerepét, nem tudni. Biztos jól megfizették érte. Eddig nem ez volt a jellemző rá. Ha ezt a filmet nem nézed meg, nem vesztesz vele semmit...
Dolphus Lundgrennus 2022 jan. 24. - 18:44:53
Malkovichtól nem vártam volna, hogy idáig süllyed...szomorú, nagyon szomorú.
csvkata 2022 jan. 22. - 21:34:17
Másfél évvel egy szörnyű vírus elszabadulása után egy volt FBI ügynök mindent megtesz, hogy megvédjen egy túlélőt a portyázó bandáktól.