Color Out of Space

Bakancslistához adom
maláj-portugál-amerikai sci-fi, horror, 111 perc, 2019

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Benedith 2023 júl. 11. - 11:28:16 8/10
Nekem tetszett a film, kellemesen borzasztó volt. :) Az is tetszett, hogy

nem finomkodtak az összemutálódott állatok és emberek megmutatásával. Kellően szörnyű volt az anya-fiú mutáns agóniája is, borzalmas látvány volt a kanapén, amikor először pillanthattuk meg, hogy mi történt velük.



És az a fura, hogy a "szörnyű" és a "borzalmas" szavakat itt valahogy jó értelemben mondom. :) Szóval elég ambivalens érzéseket váltott ki belőlem a film.
5/10
Andy Baron 2021 aug. 05. - 12:08:22 5/10 Előzmény Andy Baron
Már lejárt a módosítási, ill. törlési pár perc határidő, így ideírom, hogy azóta elolvastam: ez egy Lovecraft novella adaptáció akar lenni. Jó, ez becsülendő, de annál inkább nem kell hülyére venni a nézőt, manapság akkor is többet kell egy sci-fi filmben teljesíteni! Sőt: így még azt is gondolom, hogy a készítők ezzel is takarózhattak, mert, ha a jó öreg Lovecraft sem volt igazán sci-fi író, akkor nekik sem kell semmilyen műfaji elvárásnak megfelelniük. Mindjárt felidegesítem magam és levonok még egy csillagot! :D :D
5/10
Andy Baron 2021 aug. 05. - 11:51:55 5/10
Infantilis filmkészítő emberek horrorfilmest játszottak. Az ilyen fajta félelemkeltést, az ilyen sci-fibe burkolt ijesztgető klisé gyüjteményt meg sem kell magyarázniuk. Amikor fognak egy idegen és rosszindulatú entitást, írnak egy ijesztgetős forgatókönyvet, aminek egyetlen sorát sem kell logikusan felépíteniük, hiszen ők csak egy idegen és megmagyarázhatatlan entitásról akartak mesélni. Nem kell jó CGI-t sem csinálni, ha harminc éve elég volt a szereplők rettegő arcát mutogatni, most is elég kell, hogy legyen! Amikor egy-egy béna, sejtelmesen megvilágított szörnybábú megjelenik pár másodpercre, a néző majd akkor ráér eldobni a pattogatott kukoricát. Ez a sci-fi lejáratása, ennél többet és jobbat kellett volna kihozni az alapötletből, de mondjuk, ha ezekkel a filmkészítői motivációkkal tisztában vagyunk: egynek jó volt. Hiszen sok bácsi és néni tette bele a munkáját, tiszteljük meg őket egy tízből, öt ponttal...
10/10
Antiochus Epiphanesz 2020 ápr. 24. - 23:28:25 10/10
Egész jó film, bár nem nagyon értem. Van benne sok minden, rózsaszín, alpaka, Nicholas Cage-dühroham; a Dolog gagyi változata, de mivel a filmtörténet talán legjobb horrorjáról beszélünk, még ez a film is jó. Érdekes hangulata, kép világa van. Már az is érdekes, hogy az erdő közepén élnek egy házban, ahol van internet.

Azt nem egészen értem, hogy terjeszti ki hatalmát ez a "szín". Hatalma óriási, kiterjed a téridőre, mégis azzal szórakozik, hogy lecsaljon egy gyereket a kútba, vagy egy hatalmas robbanást túlél valaki a közvetlen közelében.