Macska a betonban

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ál-dokumentum film, vígjáték, 96 perc, 2022

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A képzeletbeli Nagybegyesen (ahol az események zajlanak) 1972-ben gázrobbanás történt. A több napig tomboló tüzet végül sikerült elfojtani, de azóta a faluban megszaporodtak a nehezen magyarázható dolgok. A faluban él az ötvenöt éves Péter. A helyi vízműnél dolgozik vízóra leolvasóként, gondozza a kertet, és néha eljár a helyi kocsmába. Péternek akad egy furcsa hobbija: szabadidejében macska-etológiával foglalkozik. Megfigyelte, hogy a gázkitörés óta számtalan macska a normálistól eltérően kezdett viselkedni, és ezek gazdáival is mindig történik valami izgalmas. A falu macskáinak megismerésén keresztül a néző vidám történetek sorozatába fog belecsöppenni.
Forgalmazó: Jövő Boldogsága Segítő és Támogató Egyesület.

Stáblista:

Szereplők

Péter, a vízóra-leolvasó
Marika néni
közigazgatási főelőadó
tehenekkel suttogó
polgármester
diverzáns
miniszteri biztos
könyvtáros

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
filmmanias 2023 okt. 14. - 00:40:23 3/10
Jobbra számítottam..
Pozitívum, hogy voltak benne jó poénok, és elismerésem a szereplőknek, akik még csak nem is amatőr színészek, mégis szerintem nagyon jól alakítottak. Jelmezek, eszközök is korhűek, tetszettek.
Viszont..
Maga a film elég lassú volt számomra. A zenék jók voltak, viszont néha már kicsit soknak éreztem. Továbbá a filmben egyes részeket túlzottan elnyújtottnak gondolok. Például a [spoiler: kultúrfröccs-ös történet.]
Nekem őszintén se eleje, se vége lett a film egy kicsit. Nem igazán találtam az összefüggést a film címe, és a cselekmény között sem. Nekem úgy jött le, hogy csak kellett egy figyelemfelkeltőbb cím, amit próbáltak valahogy mégis beleszőni az alap elképzelésbe.

DE!!!
Minden kezdet nehéz, főleg ha az ember soha nem foglalkozott ezelőtt azzal, amibe készül belevágni. Ezért értékelem, hogy mertek nagyot álmodni, a készítők, és megvalósítani az elképzelésüket.
9/10
vaniliafagylalt 2022 jún. 24. - 18:20:12 9/10
Szerintem teljesen jó film, rosszabbra számítottam, megmondom őszintén. Láttam már ettől sokkal gyengébb magyar filmet, sokszázmilliós állami támogatással. Volt benne néhány poén, ami kifejezetten tetszett. Egyszer érdemes megnézni.