Parasztok

Bakancslistához adom
Chlopi
16 éven aluliak számára nem ajánlott lengyel dráma, animációs film, 114 perc, 2023

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Egy fiatal lány a 19. században egy faluban nagy felzúdulást kelt, amikor egy nála idősebb, módos özvegyemberhez megy hozzá feleségül. Ráadásul a lány titokban a gazda fiába szerelmes. A kis közösségben gyorsan terjed a pletyka, és a ledérnek titulált lány rosszakaróinak a száma egyre csak növekszik.

Wladyslaw Reymont azonos című, Nobel-díjas regényéből készült ez a káprázatos, kézzel festett animációs film. A Parasztok Lengyelország Oscar-nevezettje a nemzetközi film kategóriában. A Parasztok az Oscar-díjra jelölt Loving Vincent alkotóinak új filmje, amely sokak szerint már most az arany szobrocska egyik nagy esélyese.
Bemutató dátuma: 2023. december 7. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
stefanis 2023 dec. 19. - 09:50:34 7/10
Alita véleménye korrekt, Imre Herceg pedig.... már másodszor látom, hogy 1-est (1-est!) ad egy teljesen normális, vállalható filmre... Sajnálom szegényt, ezek szerint empátiája nulla, a trollkodásban éli ki magát... szóval rá nem érdemes hallgatni, viszont kiszúr csúnyán az alkotókkal.
8/10
Alita 2023 dec. 11. - 00:08:39 8/10
Negyon szép látványvilág, igazi emberi történet, valódi érzelmekkel, drámákkal.
A történések lassan indulnak be, de egy percre sem unalmas.
Akik a VV emocionális szintjén tespednek s Marvel szintű akció csinnadrattát várnak, azoknak nem való.



1/10
Imre herceg 2023 dec. 09. - 12:34:12 1/10
Tettünk vele tegnap egy kísérletet,... 30 percig bírtuk.
Tartalmilag kibírhatatlanul avitt, ásatag történet, élettelen, modoros párbeszédekkel. Minden bizonnyal megdobogtatja a lengyel nemzeti kebleket a lendülő hímzett rokolya, a szőke hajfonat alatt szépen rúzsozott ajak, a mélyen ülő férfiszemek mögött felsejlő nagyerős indulat, - de nekünk a 21-ik században sajnos mindez már semmit nem mond. Még akkor se, ha 1924-ben még Irodalmi Nóbel díjat lehetett érte kapni.
Képi világa leginkább unalmas. Egyszer másszor még mintha előjönne egy-egy munkácsysan megformált táj, de a felvett filmkockák utánfestett alakjai nem adnak egy átlagfilmhez képest semmilyen új vizuális élményt.
Leginákább az a kérdés foglalkoztatja a nézőt: mindezt miért is kellett megcsinálni?