Rengeteg – Mindenhol látlak

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 112 perc, 2021

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

Törött edény a padlón, a nagypapa nem válaszol - a csend fenyegető. Mi történt? Bionikus végtaggal élő lány gym-parkban edz - ki leselkedik rá a sötétben? Egy másik lány nyomtalanul eltűnik a digitális elvonókúra után - bajban van, vagy csak játszmázik az ex-szel? Ki az, aki esténkén lejár a pincébe, és halkan beszélni kezd egy szekrényhez? Ki van odabent? Ex-heroinista férfi nem biztos hogy túléli a műtétjét - de akkor miért tűnik földöntúlian elégedettnek? Kiskamasz tudatja az anyjával, hogy Isten képzeletbeli karakter, úgy mint mondjuk Gandalf - képes megemészteni ezt a mélyen vallásos édesanya? Az áltudománnyal félrekezelt lány egy ismeretlen férfi nevét motyogja a halálos ágyán. Ki ez az ember, és miért ismételgeti a nevét a haldokló? Mit akar tőle? Világos, hogy láthatatlan fonál köti össze az embereket, de honnan ered ez a fonál? Ki szövi a hálót? Budapest túl kicsi, itt semmi sem maradhat titokban, az éjszakák hosszúak, és van miről beszélgetni. Ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre hatolunk a Rengeteg - Mindenhol látlak hipnotikus világába, megértjük, hogy lehetetlen eldönteni, kinek van igaza, ki érdemel büntetést, szeretetet, elfogadást, halált vagy felmentést.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Albertinka jan. 29. 17:13:18 10/10
Szép film, örülök, hogy láttam.
OrchidX 2021 júl. 30. - 13:52:25
Ligetiz51, szerencsére azért van aki érti ezt a filmet. Nálam 10-es. Este néztem és nehezen aludtam el utána, úgyhogy lefekvés előtt nem ajánlott.
1/10
ligetiz51 2021 júl. 12. - 15:22:30 1/10
Sajnos óvodás szint minden filmes elemében (kár, hogy Balla Eszter szerepet vállat ebben). Mintha a kamera mögött lévő írott szöveget olvasnának tehetségtelen amatőr "színészek".