5 szuper film az HBO GO júliusi kínálatából

Júliusban gyerekkorunk kedvenc csehszlovák ezermesterei mellett a régi Bond-filmek is visszatértnek az HBO GO-ra. De a nagyközönség számára elsőként itt lesz látható Fliegauf Bence új filmje, a Rengeteg – Mindenhol látlak is.

Rengeteg - Mindenhol látlak (2021)

Forrás: HBO GO

 

Fliegauf Bence új filmje a nagyközönség számára elsőként az HBO GO-n és az HBO-n lesz látható július 3-án, szombaton (Kizlinger Lilla ezzel az alkotással nyerte el a 71. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb mellékszereplő díját). Ahogy egyre mélyebbre és mélyebbre hatolunk a Rengeteg - Mindenhol látlak hipnotikus világába, megértjük, hogy lehetetlen eldönteni, kinek van igaza, ki érdemel büntetést, szeretetet, elfogadást, halált vagy felmentést. Törött edény a padlón, a nagypapa nem válaszol - a csend fenyegető. Mi történt? Bionikus végtaggal élő lány gym-parkban edz - ki leselkedik rá a sötétben? Egy másik lány nyomtalanul eltűnik a digitális elvonókúra után - bajban van, vagy csak játszmázik az exszel? Ki az, aki esténként lejár a pincébe, és halkan beszélni kezd egy szekrényhez? Ki van odabent? Ex-heroinista férfi nem biztos, hogy túléli a műtétjét - de akkor miért tűnik földöntúlian elégedettnek? Kiskamasz tudatja az anyjával, hogy Isten képzeletbeli karakter, úgy, mint mondjuk Gandalf - képes megemészteni ezt a mélyen vallásos édesanya? Az áltudománnyal félrekezelt lány egy ismeretlen férfi nevét motyogja a halálos ágyán. Ki ez az ember, és miért ismételgeti a nevét a haldokló? Mit akar tőle? Világos, hogy láthatatlan fonál köti össze az embereket, de honnan ered ez a fonál? Ki szövi a hálót? Budapest túl kicsi, itt semmi sem maradhat titokban, az éjszakák hosszúak, és van miről beszélgetni.

 

Kétbalkezesek - A film (2016)

Forrás: HBO GO

 

Gyerekkorunk kedvenc csehszlovák bábsorozata 2016-ban ünnepelte a 40. születésnapját. A csehek a jeles dátumot a kétbalkezes páros egész estés filmjével ünnepelték meg – ez kerül fel július 1-én az HBO GO kínálatába. Ezúttal egy rosszindulatú kaktusz és egy száraz fa játssza a főszerepet a két ezermester mellett, akik úgy döntenek, hogy néhány egyedi változtatással dobják fel az otthonukat. És mivel már a 21. században járunk, amikor az egészséges életmód folyik a csapból is, ők is próbálnak fittek maradni, egy rájuk jellemzően egyedi kerékpár segítségével. De vajon sikerül-e nekik mindent megoldani?

 

Kétbalkezesek - Újra akcióban

Forrás: HBO GO

 

Pat és Mat, a két esetlen szaki 2018-ban újra visszatért! A két ezermester szerint minden probléma megoldható, így hát kacagtató jelenetek egész sorában veszik fel a harcot egy méhrajjal és egy vakonddal, miközben megpróbálják megjavítani a fűnyírót és az eldugult vécét. Egyetlen kihívás sem lehet túl nagy Pat és Mat számára, így ebben a filmben megpróbálnak olyan modern technológiákkal is megbirkózni, mint a napenergia vagy a biztonsági kamerák telepítése.

 

Kétbalkezesek – Téli móka

Forrás: HBO GO

 

Ebben a rekkenő forróságban igazi felüdülés lesz azt nézni, hogy a két híresen esetlen ezermester hogyan birkózik meg a sok hóval a kertben! Hőseink építenek egy szaunát, megpróbálják szépen feldíszíteni a házukat karácsonyra, és természetesen eredeti karácsonyi ajándékokat is igyekeznek készíteni. Mint mindig, Pat és Mat számára egyetlen probléma sem jelent elháríthatatlan akadályt, és egyetlen kihívás sem túl nagy ahhoz, hogy ne próbálják megoldani. Igaz, közben romba dől a házuk...

 

James Bond: Goldfinger

Forrás: HBO GO

 

Rövid kihagyás után ismét elérhető lesz az összes James Bond-film az HBO GO-n – most ugyanis csak a Pierce Brosnan- és a Daniel Craig-éra termése tekinthető meg a streaming szolgáltató kínálatában, a Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore és Timothy Dalton főszereplésével elkészített klasszikusok júliustól lesznek ugyanitt láthatóak. Ekkortól lesz elérhető többek között az egyik legjobb Bond-filmnek kikiáltott 1964-es Goldfinger is, amelyben a legnagyobb angol bank felfedezi, hogy valaki hatalmas mennyiségű aranyat halmoz fel, és úgy tűnik, a nemzetközi aranykereskedő, Auric Goldfinger is érintett az ügyben. A bank azt kéri, James Bond titkosügynököt küldjék nyomozni az ügyben. Bond hamarosan felfedezi, hogy az arcátlanul vakmerő terv az évszázad bűnténye lenne, melynek célja teljes gazdasági káoszt kavarni a Nyugaton. Nincs könnyű dolga, Goldfingernek ugyanis olyan segítők egyengetik rögös útját, mint Pussy Galore, a szexis pilótalány, vagy a már megjelenésével is riasztó Oddjobb, aki speciális acélpenge-karimájú kalapjával gyilkolja ellenfeleit...