Tolvajnők

Bakancslistához adom
Voleuses
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia vígjáték, 115 perc, 2023

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az egész életen át tartó bujkálásba belefáradva egy profi tolvaj úgy dönt, visszavonul – csak előbb még elvégez egy utolsó könnyű melót a bűntársával és egy belevaló új sofőrrel.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
mgdttl febr. 17. 11:57:45 6/10
Szerintem, aki képes ezt a filmet 1-2-3 csillaggal értékelni, az még nem látott igazán rossz filmet. Nem beszélve arról, hogy ebben az 1-2-3 csillagban mindössze zsigeri érzésnyilvánítás lapulhat. A film sok ember munkája, remekül tükrözi Mélanie Laurent stílusát. Szép nők, szép tájak, remek operatőri munka és vágás. Szolid feminista vonallal. A történet viszonylag egyszerű, pár érthetetlen szállal, de egyáltalán nem mondanám rossznak. A poénok sajátosak, de szép számmal megtalálhatóak. Intenzív érzést viszont nem fog kelteni az alkotás, úgy mint például a Fűrész vagy a Rekviem egy álomért, szóval, aki erre vágyik csalódhat.
3/10
issti 2023 nov. 17. - 17:42:58 3/10
Mélanie Laurent miatt kezdtem bele, mert Tarantino egyik legjobb mozijából ismertem. Aztán jött Adele az Adele életéből, ami ugyancsak remek alakítás volt. Na mondom jó kis film lesz ez!
De fél óráig bírtam még így is. Értelmetlen, logikátlan, humortalan, életszerűtlen katyvasz. Akinek elég, ha mozgás van a filmvásznon, annak mindenképpen ajánlom, más esetben csak saját felelősségre.
2/10
GinoMano 2023 nov. 17. - 13:58:00 2/10

Azt mondta a végén, hogy elmondja, hogy miért és hogyan élte túl a hősnő, meg azt hogy lelővik, de túléli ő és a gyerek is a hasában. És miért kellett ezt 4 évig titkolni és eltűnni? És hogy jutott ki a börtönből, miután a rendőrök lelőtték? Fél szemmel néztem ezt a katyvaszt, és vagy lemaradtam valamiről, vagy a vége TOTÁL F@SZSÁG! (a közepe és az eleje is, de az még elment)


5/10
Atis88 2023 nov. 12. - 16:04:10 5/10
Először is szögezzük le, hogy nem vígjáték. Van egy két poén benne, de kevés ahhoz, hogy vígjátéknak nevezzük. Akció lenne inkább y csak az a baj, hogy rosszul vannak a jelenetek vágva. A lényeg sosem látszik, csak néhány snitt. Ez így kevés. Színészeket nem ismerem, nem láttam tőlük mást, de hozták a karaktereket. A sztori viszont elég lassan halad sok az üresjárat és néha unalmas ebből kifolyólag. Összességében egyszer nézhető, de jó eséllyel 1 hónap múlva elfelejti az ember.
1/10
Nico71 2023 nov. 09. - 23:57:27 1/10
Akció film akció nélkül! Csajos dráma inkább, vagy mi.
Tulajdonképpen minden akciójelenetet kikerültek, elkezdik majd snit és máris túl vagyunk rajta, a fantáziánkra bízzák a részleteket. Inkább csajos beszélgetés követi, illetve helyettesíti. Amit mégis megmutatnak azok jellemzően marhaságok, a valóságtól elrugaszkodott amatőr ízek. Pl. jobb kézzel lő, de a bal szemével néz, lelőnek húsz embert a szomszédos épületből ablakokon keresztül egy állat elkábítására használatos légpisztollyal, ami 1-2 méterre tud lőni igazából..
Az egészről az jut a nézők eszébe, ezek még nem láttak akciófilmet? Még régi francia kaland, akciófilmet sem?
Egyetlen pozitív élmény a képi megjelenítés, a szép táj.
Azt se felejtsem ki, van benne éneklős jelenet, de még művészi táncos gyilkolós is. De persze itt sem az akción van a hangsúly, hanem a csajokon. Szexjelenetet szintén tartalmaz, ami annyira elcsépelt, hogy cseppet sem szexi. Pucér nőt nem illik mutogatni, hiszen az megalázó lenne, így mutatnak meztelen férfit intim részek nélkül.
Nagyjából annyi korhatáros jelenetet tartalmaz, mint egy átlagos délutáni krimi tévéfilm. Annyi különbséggel, hogy a Columbo, Monk, Cobra 11, Rex felügyelő ezerszer jobb filmek!
4/10
erazor 2023 nov. 09. - 16:01:33 4/10
Franciák is felültek a hollywoodi feminista pc vonatra, csak az a baj, hogy nincs rajta fék. Nézzük csak, mik Amerikában a trendek. Nők játszák a főbb szerepeket, olyat is ami inkább röhejes (gengszterfőnök) pipa. Kell bele minden náció, fehér, pipa. Fekete, pipa. Ázsiai, rossz pont, ez nincs. Leszbi/buzi, pipa. Amúgy nem lenne rossz, de az. Már majdnem olyan pörgős, mint egy jobb amerikai film, de azért vannak üresjáratok. Majdnem olyan vicces is, de mégse. Ha nincs más és az új trendek nem zavarják az embert, 1x nézhető.
2/10
UncleSam 2023 nov. 08. - 14:24:00 2/10
Buzulásig néztem.
8/10
Tibericus 2023 nov. 07. - 12:12:54 8/10
Kifejezetten szórakoztató volt, nem unatkoztam.