Übergáz

Bakancslistához adom
Stuber
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akció-vígjáték, 93 perc, 2019

Értékelés:

128 szavazatból
Szerinted?

A visszafogott vérmérsékletű Über-sofőr mit sem sejtve felvesz egy sokat látott zsarut, aki forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkos nyomában. Nem kell sok idő, hogy rájöjjön: ez a megpróbáltatásokkal teli éjszaka kockára teszi az épelméjűségét, az életét és az ötcsillagos értékelését is.

Az ÜBERGÁZ klasszikus modorú, de friss humorú korhatáros akció-vígjáték két ellentétes jellemű fickóról, akik teljesen képtelen helyzetben találkoznak – és csak egymásra számíthatnak.
Bemutató dátuma: 2019. július 11. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Vic Manning
Angie McHenry kapitány
Nicole Manning
Richie Sandusky
Amo Cortez

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Timea3 2022 dec. 19. - 02:48:08 9/10
Szerintem, jó és szórakoztató film volt. A furcsa párnak egy másfajta megvalósítása. Ami külön tetszett, az a két főszereplő személyiségfejlődese a film végére.
6/10
Filmz 2022 ápr. 02. - 10:55:52 6/10
Kicsit elcsépelt történet, nekem közepes vígjáték. Azért egész jókat nevettem bizonyos jeleneteken, melyek egyik főhősünk képessége okán váltak viccessé. Sőt, valóban azokon nevettem. Egyszer bőven nézhetős. Dave Bautista és Kumail Nanjiani annyira nem illettek egymáshoz, hogy már egészen összeillettek. Stu friendzoneban létezése kicsit idegesítő számomra, de egyébként teljesen felismerhető a szituáció a férfiak számára. :D
3/10
NHzsolt 2022 márc. 14. - 22:09:30 3/10
Nagyon gáz, a felénél végleg feladtam. Pedig ritkán teszek ilyet, szóval erre nem tudok sok pontot adni és kicsit sajnálom, hogy ennyi időt rászántam.
5/10
Tonyka82 2021 márc. 04. - 01:05:15 5/10
A nemzetbiztonság bt. jut eszembe a filmről de ez közel sem olyan jó.
7/10
itsme1 2020 szept. 26. - 17:36:56 7/10
Jó, hogy elolvastam a sok fikázást, mert így kellemesen csalódtam.
5/10
sexykex 2020 szept. 12. - 13:37:11 5/10
Valóban nagyon gáz ez a film. Remekül indul, de borzasztóan folytatódik. Egy Ubersofőr szerencsétlenkedése és egy pankrátor zsaru ámokfutása jelentené a vígjátékot. Mit mondhatnék egy olyan filmről, ahol egy óriás lányának törpét választottak ki, amelyik alapvetően panelekből építkezik és hiába szerepeltet egy valódi harcművészt, nehezen érthető a verekedések eredménye. (Iko Uwais még nem egy Bruce Lee, szerintem viszonylag kevesen ismerik. Ekkora súlykülönbség esetén egy tapasztalt, kigyúrt verekedőnek illene nyerni.) Itt viszont a nézők hozzáállása is elég érdekes, akik a Két koppert elég rendesen lehúzták, míg a Ki a faszagyerek?-et jócskán felmagasztalták és most ez a satnyácska kis film is tetszik nekik. Nekem nem annyira. Ez a pakisztáni stand-up komikus lehet, hogy a szavak embere lehet, hogy vicces és okos fazon, de színésznek elég gyatra jószág.
(Na, jó! Utána néztem, hogy Natalie Morales 170 cm, de Bautistahoz képest akkor is csak egy töpszlinek látszik.)
9/10
nefefe 2020 aug. 26. - 15:05:24 9/10
Egy félvak zsaru akciózik egy Gandhi-lelkületű taxissal. Szórakoztató e két ember kényszerű együttműködése. Viccesek voltak a nézetkülönbségekből eredő vitáik, rombolásaik és harcaik. És az szép volt, amikor Stu tököt növesztett. Mirát pedig furcsa volt látni rosszlány szerepben. Kevés filmről tudom elmondani, hogy végig leköt. Ez olyan.
7/10
King Diamond 2020 júl. 12. - 19:58:13 7/10
Valóban, lehet rajta jókat derülni, én inkább így fogalmaznék. Azért a sírva röhögéstől és a fetrengéstől én személy szerint messze voltam. De így van, egyszer simán megnézhető azok számára, akik ki szeretnének kapcsolódni egy viszonylag kellemesen szórakoztató filmmel. A történet jó, még akkor is, ha láttunk már hasonlót, a színészek is jók (Dave Batista simán megállja a helyét egy ilyen jellegű filmben is), Kumail Nanjiani is jó volt, nem láttam még filmjét; Iko Uwaist és Mira Sorvino-t pedig jó volt látni. A poénok és az akciók szintén ülnek, igaz, számomra nem voltak sírva röhögősek, de jók. A különböző kikacsintások, easter eggek már csak a hab volt a tortára. A zenéket is érdemes kiemelni, és a magyar szinkront is. Ifj. Jászai László és Kaszás Gergő hangja nagyon illik Batistához és Nanjianihoz. Többször is belehallgattam az eredeti angol hangba, szerintem a magyar szinkron van legalább olyan jó. Nekem a magyar címével sincs bajom, az angol sem jobb, ahogy a Port kritikája is írja, szerintem ötletes.
7/10
8/10
Guatrau 2020 febr. 10. - 14:34:32 8/10
A kategóriájában, felüdülés volt. Én végig röhögtem az egészet.
Sok ilyet láttunk már, más körítéssel. Hirtelen, az Éjszakai rohanás jutott eszembe róla De Niroval és Grodinnal. Teljesen más sztori, az alapok mégis hasonlóak, csak itt zsaru/Uber sofőr, ott meg fejvadász/könyvelő páros volt. Szokásos felépítés. Az erősebb érdekből megkeseríti a másik életét, de a történet végén, barátként válnak el.
Talán azért is tetszett annyira, mert kicsit felrázta ezt a stílust. Nem is emlékszem, mikor láttam ilyesmi filmet utoljára. Megvan. Faszagyerek is ilyesmi film volt. (Samuel L. Jackson, Eugene Levy)
Zsaru/fogász. :D
Visszatérve a filmhez, a poénok jók voltak, nem erőltetettek, néhol ugyan kicsit bugyuták, de ezt a filmet, egy percig nem kell komolyan venni. Megvolt az egyensúly, tetszettek a "fűszerek" is.

Az, hogy kb megvakult az elején a zsaru és úgy akciózik, elég sok kellemes pillanatot okoz.



Dave Bautista úgyis a szívembe lopta magát a galaxis őrzőivel. Ez a szerep, kifejezetten jól állt neki!
"Kumail Nanjiani" (ezt inkább bemásoltam) is hozta, az elvárt szintet. Érdekes figurát találtak a szerepre, jó dumái voltak. Az első poénján, legurultam az ágyról! Viszont felvehetne egy kicsit amcsisabb művésznevet, mert így senki sem fogja megjegyezni. Nem mintha akkorát alakított volna, csak plusz ezzel a névvel is, hamar süllyesztő lesz. Még bekap egy-két ilyen szerepet és vége, hacsak meg nem csillant valami komolyabbat, még a karrierje elején.



- Uber?
- Igen... Kitalálom. Most felkeressük a város összes Sarah Connorját ugye?

:DDDDDDDDDDDD



8 pöttyöt kap, mert rohadt jól szórakoztam rajta.
10/10
nano 2020 jan. 09. - 22:35:46 10/10
Nagyoon vicces. Nekünk nagyon bejött. A poénok jók és Dave Bautista-t nem láttam még filmben amiben főszerepet játszott... :) Egyszer megnézős de jól kikapcsolódhat rajta az ember. Volt már személyesen olyan tapasztalatom, hogy egy vígjátékot megnéztem és elsőre nem tetszett, nem röhögtem rajta, majd pár hónappal később újra megnéztem és akkor meg bepisiltem a röhögéstől. Személy függő, kinek mikor mi tetszik... 10/10
3/10
IamTwo 2019 dec. 15. - 23:56:19 3/10
Van benne 1-2 poén, de a ráköltött pénznél csak a megnézésére fordított idő a nagyobb veszteség.
3/10
sawyerx 2019 dec. 04. - 10:35:27 3/10
Pofátlanság a port.hu részéről, hogy Kumail Nanjiani hatodikként van feljegyezve színészként, holott ő a másik főszereplő. Helyette inkább a két abszolúte nóném csaj áll az első két helyen...
A film pont Kumail Nanjiani miatt vonzott, a Silicon Valley c. sorozatban nagyon nagyokat alakít, ráadásul a magyar hangja itt is ugyanaz, hát mondom: remek!
A film első 5 percében kiderül, hogy milyen minőséget kapunk: idétlen, viccesnek nem vicces párbeszédek, erőltetett, egyből felejthető akciók, néhol oda nem illő káromkodások, és hát a klisék.
És ez pont azért ironikus, mert a filmben is elemzik a kötelező akciófilmes kliséket, amiből a végén egyet el is sütnek, ennek ellenére a film végig kiszámítható, KLISÉS, és sokszor a fejemet fogtam, hogy ne mááár, ennyire ötlettelen írást és rendezést... Leginkább egy B kategóriás, vasárnapi gagyi akciósorozatra emlékeztet, mind minőségben, mind "fordulatokban".
A sérthetetlen főszereplőket meg sem említem, de a két karakter össze-vissza pálfordulása egymással és az üggyel szemben, vagy hogy a rész végén most éreznem kéne, hogy milyen kemény nap telt el...? Hát nemtom, kicsit a Kiképzésre emlékeztet, csak ott tényleg a film végén megvolt a súlya, hogy reggeltől estig ölelte fel a cselekményt, és minden jelenet hatással volt a végkifejlet hangulatára.

A sofőr beszólásai néha mókásak voltak, ezen kívül két poénon röhögtem:
- mikor beszáll a nagydarab fószer a kocsiba, a sofőr meg rákérdez, hogy akkor most meglátogatják-e az összes Sarah Connort a városban.
- mikor a végén távolodik a kamera, a sofőr meg mondja a mentősöknek, hogy ott lőtték meg, ahonnan folyik a vér...

3/10, soha többet
8/10
pecaboy3 2019 dec. 03. - 23:45:26 8/10
Jó kis vígjáték. A "Ki a f*szagyerek?"-hez hasonló: kemény zsaru + ártatlan belekeveredő civil VS a rosszfiúk. Szórakozásnak tökéletesen megfelel.
joeung 2019 okt. 16. - 19:23:08
szar
6/10
Atis88 2019 okt. 12. - 19:48:11 6/10
Nem olyan nagy cucc. Tele van a szokásos amcsi klisékkel ami a műfajra jellemző, de a két főszereplő miatt egyszer simán nézhető. Na nem azt mondom, hogy olyan Űber nagy színészek, de ezeket a karaktereket mindketten jól hozzák. 6/10. Volt már sokkal gyengébb is ebben a kategóriában.
10/10
Isti1991 2019 okt. 08. - 12:23:32 10/10
Előzetes alapján azt mondtam, nincs az a pénz, amennyiért megnézném!
Pénzt igaz nem kaptam egy fillért sem, de rávettem magam, s megnéztem!
Nem, nem az itteni leszólós emberek miatt, mert itt csak azt tudnak, leszólni, bár nem értem mi a faszállítónak van egyáltalán tv-je az ilyeneknek vagy monitoruk, mennének akkor inkább színházba, ha nívós darabot szeretnének látni... -hanem mert nem tetszett ahogy fentebb írtam is, az előzetes! Tévedtem!
Pontosan azt adja, amiért az ember egy vígjátékot megszeretne nézni. Kikapcsolódik az ember, nevet! No, meglehet nem minden poénon, de a legtöbb ütős. :)
Nézzétek! Szerintem adja! :)
2/10
Drizari 2019 okt. 07. - 19:28:33 2/10
Szerencsére nem moziban kezdtem el nézni, így pénzt spóroltam. 30 percig bírtam, aztán inkább híreket kezdtem el olvasni, azokon legalább lehet nevetni. Ez a film B kategóriának is túlzás. Viszont a címe utal a színvonalára.
2/10
3/10
pihes 2019 okt. 07. - 14:28:49 3/10
Amikor semmi nem érdekel akkor elég! 1-2 jobb poénra futotta.

3/10
1/10
kinguci18k 2019 okt. 06. - 20:28:40 1/10
Unalom elleni,max egyszer nézős film.
Röhögni még véletlenül sem lehet rajta,sem nevetni.Párszor megmosolyogtat és ennyi.
De mint a nagydarab összes filmje,így ez sem ugrik meg egy bizonyos szintet.
És persze ebben is az erőszaké a főszerep(mi más is lenne egy filmben manapság).
5.5/10
10/10
ewaf 2019 aug. 24. - 12:48:11 10/10
Nagyon jo kis vigjatek. A trailer alapjan gagyinak tunt, de pont az ellenkezoje, fergeteges. Nehany jelenetnel pedig sirva rohogos. Nezos!
Összes hozzászólás