24 óra egy asszony életéből

Bakancslistához adom
24 heures de la vie d'une femme
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-német-angol filmdráma, 103 perc, 2002

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az 1910-es években Louis kamasz fiú volt, és előkelő, nagypolgári családban élt. Nyaranta a gyönyörű tengerparton vakációzott, és szívta magába a vidék szépségeit, Ezen a nyáron azonban szomorúság nyomja a szívét, mert az anyja elhagyta őket. Most, 78 évesen Louis visszatér a Cote d'Azure-re, gyermekévei színterére, ahol a kaszinóban fiatalok agresszív vitájába keveredik. Itt ismeri meg Oliviát, az excentrikus fiatal lányt, akit vonz a titkokat őrző, magányos férfi. Olivia mindenhova követi őt, szeretné megismerni az idős férfi múltját, s ezáltal egy letűnt kor varázslatos világát, visszavágyott értékeit. A film Stefan Zweig azonos című novellájának szép feldolgozása.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2007 júl. 20. - 08:03:07
Ebben az afrikai melegben egy ventillátor társaságában , (gazdagabbéknál klímával) kézben egy jeges teával elrévedhetünk a képerenyõn , milyen is volt a XX. század eleje.
Szép fényképezéssel, és összefogott rendezéssel.
Michel Serrault kitünõ játékával. Megjegyzem Õ volt aki az Õrült nõk ketrece, vagy a Kémek a lokálban transzvesztítáját is alakította. Ergo, egy jó színész mindent jól el tud játszani.