A csodálatos kutyadoki

Bakancslistához adom
Dog Whisperer
amerikai ismeretterjesztő filmsorozat, 2004

Értékelés:

211 szavazatból
Szerinted?

Cesar Millan egy különleges ember: úgy tűnik, ért a kutyák nyelvén, mert amelyik problémás eb a kezei közé kerül, egy csapásra megjuhászodik, vagy éppen életre kel. De vajon mi a titka? Az Angliában és Észak-Amerikában hatalmas sikerrel vetített sorozatban kövesse nyomon a csodás képességekkel megáldott Kutyadoki USA-beli gyógyítómunkáját.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2012 dec. 18. - 07:56:13
Amikor elõször láttam, véletlenül, nagyon tetszett. Az, hogy egy alacsony kis ember a puszta jelenlétével, néhány "czssss " hanggal, egy-két váratlan érintéssel meg tud zabolázni addig kezelhetetlennek tûnt kutyákat, hihetetlennek tûnt, de láttam.
A magyarázatai is tetszettek. A kutya - az kutya és nem az ember pici gyereke, ezért kutyaként kell bánni vele. Falkaállat, tehát neked kell falkavezérré lenni, nem hagyhatod, hogy a fejedre nõjön, fölébed kerekedjen. Stb., stb. tetszett, hogy hogyan kell összeereszteni, összeszoktatni addig egymást nem szeretõ kutyákat, hogy hogyan vezesd le a kutyában fölgyülemlett energiákat sétával, mozgással.

De nem tetszett, amikor a kb. 8. évadot néztem, ahol halivúdi sztárok elkényeztetett kutyusait mutogatták, a dilis gazdáikkal együtt, akiket a szuper-luxus medencében úsztattak, meg a futógépen vezették le az energiáikat, mert a gazdi nem ért rá, vagy nem volt kedve elmenni sétálni velük.
A 6. - 7. évadban még nem is híres emberek, hanem jómódú, középosztálybeli emberek kutyáival foglalkozott a kutyadoki.
Valahol megértem, hogy ha egy idõs asszony, vagy egy mozgássérült férfi nem tudja sétáltatni a kutyáját, pláne nem tud velük görkorizni, ahogy Cezar.
De ez a fajta jólét, amit itt a középosztálynál láttunk, ez is elérhetetlen számunkra, az itthon csak nagyon kevesek kiváltsága lehet.
Szóval, akkor, amikor azt a sok futógépen sétáló, úszómedencében úszkáló kutyát láttam, nem arra gondoltam, hogy ez milyen jó, milyen jó ötlet, stb., hanem arra, hogy nálunk 30-40-50 négyzetméteres lakótelepi lakásokban tartanak kutyákat, néha nem is kicsi ölebeket, hanem pl. szibériai huskykat, ami nyilván nem jó, se a kutyáknak, se a gazdáknak, se a szomszédoknak.
Én magam tudok róla, hogy egy ilyen kétszobás lakótelepi lakásban tenyésztenek pl. rhodéziai ridgeback-eket, vagyis adott esetben 4-6 kutya, nagy méretû kutya is van egy lakáásban, egy szobában.
Vajon mit tudna tenni itt Cezar Millan?

Szóval elment ez a sorozat egy olyan irányba, amit nem tudok követni.

Benjamin Spock, meg a könyve jutott eszembe, ami nagy divat volt nálunk is harmincvalahány évvel ezelõtt, amibõl én is próbáltam tájékozódni a fiaim születése elõtt.

Na ez a könyv úgy kezdõdött, hogy vegyél fel egy dadát, lehetõleg bentlakót az újszülött mellé, hogy az újdonsült anyuka kellõképp ki tudja pihenni magát a szülés után.
A '70-es, '80-as években agy fiatal anya maximum arra számíthatott, hogy a férje a 12-13 napos évi szabadságából ki tud venni néhány napot, vagy az anyukája vele tud tölteni egy hetet, amikor kijön a kórházból. Bentlakó dada? -álmainkban...

Na most pont így vagyok a futógéppel, amire rá kellene szoktatni a kutyát, meg a medencével, ahol a kis édes lehûthetné magát.
.

Mert úgy könnyû, hogy van egy farmom Amerikában, ahol úgy mellesleg vagy 30 kutyának tudok falkát biztosítani. Meg aztán tuti hogy nem ingyen megy ki stábbal megnevelni sok gazdag ember kutyáját....
veresbea 2012 márc. 09. - 15:05:03 Előzmény aa194545
Én, mint kezdõ kutyás, még sok újat találok benne, úgyhogy légy türelmes kérlek. :)
vénasszonyoknyara 2011 szept. 02. - 10:11:24
Cesart illetõen egyet kell értsek veled. Nagyon erõs kisugárzása lehet és SZERETI a kutyákat. Enélkül nem lenne sikeres a tevékenysége. "A kutyát emberként kezelni" kifejezésed némi rosszallást takar. Figyelmedbe ajánlanám Csányi Vilmos kutatásait. Erõsen sarkítva ki lehet jelenteni, hogy a kutyák egyre több emberi vonást mutatnak.
Persze hiba lenne egy komondort vagy egy kaukázusit egy kalap alá venni egy magyar vizslával. Akinek volt már magyar vizslája az pontosan tudja, hogy ez a kutya sokban olyan, mint egy ember. A Frakk mesék nagyon jellemzõ képet mutatnak errõl a tüneményes jószágról. Egy vizslát nem rontasz el azzal, ha családtagként kezeled, abban biztos lehetsz.
OMshanti 2011 aug. 18. - 11:17:48
aa194545 2011 júl. 11. - 12:41:35
Arról bölcsen hallgat Mr. Millan, mely esetekben nem lesznek angyalok :) De végszükség esetben ott a falka, ami egy menhely is gondolom, a kezelhetetleneknek.
aa194545 2011 jún. 21. - 21:39:57
Igazából kedvelem a sorozatot, átlátom a pozitív üzenetét. Amellett, hogy imádom a kutyákat, de tulajdonképpen minden állatot. Csak .... és lehet emiatt most megköveznek, de a kutyadokiból ez már sok ... sõt. Túl sok. A NatGeo a kedvenc csatornám. Gyakorlatilag mindig ez megy. De ha bekapcsolom a TV-t, akkor vagy ezt reklámozzák, vagy az adás megy a x. évad y. része, ha ez sem, akkor az ismétlése vagy a következõ napi mûsor reklámja. Ez alapvetõen mûsorszerkesztési hiba szerintem. Erre mondják, jóból is megárt a sok. És ez már nagyon sok...
aa194545 2011 jún. 21. - 21:32:55 Előzmény NANU..! NANU..!
:)))) Ajjjj de durva ... ettõl függetlenül egyetértek vele.
LadyHeather 2011 ápr. 15. - 15:21:36 Előzmény Dusko
Na mi lett a kutyulival?

Nekem bejön, de elfogult vagyok, mert ösztönösen csináltam régen, amit õ. Késõbb próbáltak lenevelni róluk, és hatott rám Victoria is. Örülök, hogy van, aki bizonyítja, jó, ahogy én csináltam :)
Szerintem fantasztikus, bár önmagában nem 100%-ban elég. Nem az, amit õ tud, hanem amit látunk belõle.
Egyébként Cesarnek is voltak olyan esetei, amikor kudarcot vallott; azok a kutyák biztonságosan vannak elhelyezve, és szakemberek foglalkoznak velük életük végéig. Nem szereti ajánlani, hogy altassák el.
Minden szakember pontosan tudja, õ is, hogy mik a határaink.
Victoria abban a felemlegetett esetben pont egy olyan kutyával találkozott, amelyen ember nem, csak gyógyszeres kezelés tudott volna segíteni. Nem az emberek okozták a viselkedési zavarait, hanem az idegrendszere volt abnormális. Az ilyen problémákban az orvostudomány pedig még nem olyan hatékony, mint az embereknél. Majd talán most, hogy fókuszba kerültek az állatok is, az etológia is most éli virágkorát :)
Eerika 2011 ápr. 15. - 14:33:17 Előzmény Peggy
Kapácsy Miklós a magyarhangja. Amikor filmekben szinkronizál, annyira nem csípem a hangját, de C.M.-hez kiválóan illik.
Eerika 2011 ápr. 15. - 14:30:19 Előzmény Peggy
Kapácsy Miklós a magyarhangja. Amikor filmekben szinkronizál, annyira nem csípem a hangját, de C.M.-hez kiválóan illik.
10/10
angelsdream 2011 ápr. 15. - 10:04:48 10/10
Sziasztok!
Nagyon keresem azt a részt, amelyikben Pat Parelli lovas suttogó is szerepelt. Tudna nekem valaki segíteni?
http://tv.animare.hu/tvmusor.aspx?id=b171ad17f02fbc48ddabd628861fbf535d
timigoo@gmail.com az e-mail címem.
Köszönöm elõre is!
Dusko 2011 márc. 05. - 07:50:33
Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni. Mobil postásként dolgozom Fonóban és Kisgyalánban. Kb két napja felfigyeltem egy kutyusra, akit valószínûleg csak úgy kiraktak. Annyira sajnálom szegénykét. Szeretnék szegénykének valahogy segíteni, de én sajna nem tudom befogadni, mert nekem már van kettõ kutyim. Ha valaki tudna egy oldalt ahol segítséget kérhetek, akkor az légyszíves irjon nekem, mert tényleg nagyon sajnálom szegényként.
E-mail: dusko@freemail.hu
10/10
vartemisz 2011 febr. 22. - 21:33:43 10/10
Amióta nézem ezt a sorozatot egészen másképpen nézek a kutyákra.Azt hittem ismerem õket,de nem.Van három kutyám és csak most döbbentem rá,hogy mennyire elhanyagoltam õket.Azt hittem elég szeretni õket,de a kutyáknak ennél többre van szükségük.Hálával tartozom Cesarnak,mert felnyitotta a szemem.És nem mellékesen szuper jó pasi.Tehát 2az1ben:)
velorexescsavo 2011 febr. 08. - 18:51:20
Az biztos, hogy van a kutyadokinak kisugárzása. Még így képernyõn keresztül is átjön. A kutyáknak meg olyan antennáik, hogy tényleg megérzik a szeretetet. Sokszor csak ránéz az ember egy kutyára és egybõl odajön törleszkedni.
Peggy 2011 febr. 07. - 19:04:08
Mi nagyon fanok vagyunk a párommal és a barátainkkal! Nagyon szeretjük Cesart! Valaki tudna segíteni, hogy ki a magyarhangja? Köszönöm!
10/10
niknikk 2011 jan. 30. - 04:33:21 10/10 Előzmény BigBrother
Köszi szépen! Baromi jó volt!! =)
tangobarne 2011 jan. 09. - 21:01:31
A kutyának szüksége van falkavezérre, Cezar innen közelít a témához és be jön neki. Ha gazdák nem játéknak, pótgyereknek, szeretet hiánypótlóként használnák a kutyákat, nem lenne annyi szerepzavaros, idegbajos, bizonytalan eb. Mindenkinek vannak sötét foltok a munkásságában és senki sem dicsekszik vele, ezt ne várjuk el tõle sem... Szerintem nagyon hatásosan végzi a dolgát.
szaboagi 2011 jan. 06. - 10:16:43
Tudja valaki, hogy a sorozat ajánlója alatt szóló zene mi? Köszi
10/10
sas08 2010 dec. 29. - 22:54:56 10/10
figyelj... én cesar módszerét használtam mikor az egy éve utcán összeszedett kutyám agresszív volt másokkal csak velem nem... és most már a másik kutyámmal együtt játszik póráz nélkül megyünk sétálni és macskákat se kerget és nem agresszív... egyébként a filmbõl nem lehet rájönni hogy mi miért van a könyvét kell elolvasni ott leírja mit miért és hogy csinál
és de igen benne vannak a sikertelen esetek is csak a végén azt úgy adja elõ hogy ne vegyük észre pl.: sajnos xy még nemtudtja elérni kutyájánál hogy...

a spektrumról meg... nem akarom kötni az ottani sorozatokat pl.: svindlerek... én nemhiszem el hogy ne lennének már annyira híresek hogy akárkivel trükközzenek
Összes hozzászólás