A görög mágnás

Bakancslistához adom
The Greek Tycoon
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 102 perc, 1978

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Onassis, a görög iparmágnás és Jacqueline Bouvier Kennedy, a meggyilkolt amerikai elnök özvegye sokak számára furcsának ható szerelmi kapcsolatát állítja reflektorfénybe ez az 1978-ban forgatott alkotás. Az élet szolgáltatta témát adó film ismét bebizonyítja, hogy a szerelem és a sors útjai kifürkészhetetlenek. A megkapó történet varázslatos tájakon játszódik, és bepillantást enged a nemzetközi arisztokrácia fényűző életébe.

Stáblista:

Szereplők

Theo Tomasis
Spyros Tomasis
Nico Tamasis
James Cassidy elnök

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2015 aug. 06. - 06:17:01
No, annyira azért nem volt szuper film. Nem volt rossz, de különleges sem.
Valamikor, sok évvel ezelõtt már játszotta a TV - 1978-ban forgatták - most meg valóban hajnalban adták. Persze a sok hülyeség helyett adhatnák este is...
Tudjuk, hogy a film Onassis életét, románcát Kennedynével dolgozza fel, persze a sajtóhírek alapján... Hogy mi volt a háttérben valójában az egész életében, úgyse tudjuk meg.
Szerintem hatásvadász volt a befejezés - az a Zorbás tánc, amikor minden összeomlani látszott... Végül is, sebaj, elvégre táncolhatunk....
10/10
leander1 2015 aug. 05. - 21:24:10 10/10
Egyszerûen szuper jó film! A szinészi alakítás lenyûgözõ, erdeti, az életrajzi valóságot is tükrözi. Már sikerült megszerezni, mert idáig csak a videó kazettás felvétel volt meg. Azért felvesszük a merevlemezes DVD-re is. Érthetetlen, hogy egy ilyen alkotást miért hajnalban adnak le, a sok silány filmet pedig fõmûsoridõben.
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódni !
modano 2012 nov. 12. - 03:45:07
Azt gondolom nem egy filmtörténeti klasszikus de remek hangulata van végig ami hûen visszaadja a 70-80 évek világát.Megvan a vonalvezetés,fordulatok és dráma, mindez megspékelve Quinn misztériumával, Bisset gyönyörûségével, csodás zenével és a lenyûgözõ görög kultúra minden szépségével.Quinn játéka kicsit emlékeztet Zorba szerepére csak itt épp az arisztokrácia színterén. Teljesen mindegy milyen szerepkörben látom ezt az embert, egyszerûen sugárzik belõle az élet igenlése és az élvezetek habzsolása.Néhol talán vontatott ugyanakkor egészen magával ragadó jelenetei is vannak a filmnek és már csak ezért is örülök hogy láttam.

Azoknak ajánlom akik hozzám hasonlóan rajonganak ezért a korszakért és nem feltétlenül egy kirobbanó történetben vagy filmszakmai újító megoldásban keresik a gyönyört.
10/10
Hidetoshi Nakata 2011 jan. 02. - 01:13:37 10/10
2szer láttam,de sehonnan nem tudom megszerezni....