A halott hulla esete

Bakancslistához adom
Případ mrtvého nebožtíka
16 éven aluliak számára nem ajánlott cseh bűnügyi komédia, 95 perc, 2020

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Abszurd bűnügyi fekete komédia A halott hulla esete című cseh filmvígjáték. Egy sorozatgyilkosság nyomozóit Dratek főfelügyelő gyors eredmény elérésére buzdítja. Az első eset a Strabalazkova gyilkosság volt, melyben az indíték egy zsarolás lehetett. A nyomozást sürgősen eredményesen kellene lezárni, de mindenki csak a sötétben tapogatózik... Mindenütt csak a bonyodalom. Skálová, azaz Lolita egyszerűbbé tudná tenni Dratek főfelügyelő számára ezt az egész guzmis helyzetet, ha hagyná. Mellesleg Lolita szerelmes főnökébe, Dratek főhadnagyba, akit állandóan el akar hagyni a felesége. Ha a nyomozók megtalálnák Strabalazkova zsaroló anyagait, talán ez lehetne a kulcs a gyilkosságokhoz... Az egyik áldozatnak gondolt személy a pszichológusnő, Linda Koňičková. Valaki a spirál elé ültette és hagyta, hogy mély hipnózisba essen. Közel öt órát ült a spirál előtt. Ettől mindenki begőzől. Mélyhipnotikus álomba merül. Vegetatív állapot, zseniális bűntény. Vajon baleset történt? Vagy a sorozatgyilkos módszere, semmi vér, tiszta munka....

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Nótárius 2023 márc. 29. - 20:53:49 3/10
Íme, e film előzetese:

https://youtu.be/IV0HolO2ddk
fourdogs 2023 febr. 28. - 09:31:10 Előzmény olahmiki1959
Lelkemből szóltál, és ha ismered a Legkedvesebb ellenségem című dokut (és miért ne tennéd), abban nagyjából minden magyarázat benne van. Valóban, ez a "kettős" a filmtörténet legszuggesztívabb párosát alkották örök időkre. A többi filmjük is nagyszerű, a sorból csak a Cobra Verde lóg ki. Számomra azonban az Aguirre a No 1 a filmek között.
10/10
7y 2023 febr. 24. - 19:28:23 10/10
Igazi kelet európai Csupasz pisztoly. Aki az abszurd humort nem bírja az kerülje. De aki bírja az bátran.
Blindmouse 2023 febr. 24. - 10:53:49
Belenéztem én is, de ráprogramoztam valami mást is azzal hogyha ez tré, akkor hagyom a TV-t átváltani.
Megváltás volt mikor elkapcsolt.
Ennyire értelmetlen összevissza hülyeséget.

Pedig Monthy Pythonon nevelkedtem.
olahmiki1959 2023 febr. 23. - 23:47:51 Előzmény fourdogs
Meg.
Herzog és Kinski hihetetlenül egymásra hangolódott kettőse kellett - szerintem - ennek a remekműnek a létrehozásához. Elolvasgattam a film alatti kommenteket, igazából nem nagyon tudok mit hozzájuk fűzni.
Azt hiszem, nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy Klaus Kinski nem csak átvitt értelemben, hanem a szó legszorosabb értelmében őrült volt, ezért tudott annyira hitelesen megszállottakat, egzaltált figurákat alakítani, és ez nem is baj, mert az alakításai ezért annyira emlékezetesek, ha egyszer látod, soha nem felejted el.
A film minden szempontból hatalmas élmény, én, amikor először láttam, utána azon kaptam magam, hogy még órákig a hatása alatt vagyok.
Azt hiszem, igazad van, ez tényleg Herzog legjobb filmje, és talán Kinski legjobb, legsúlyosabb, a nézőben legjobban megmaradó alakítása.

fourdogs 2023 febr. 23. - 22:05:52
Kedves Miki! Tudom, tudom, én is rendszerint másnap fekszem, mentségemre szolgáljon nyugdíjas mivoltom. Ha már "azok a csodálatos, lélegzetelállítóan szép természeti felvételek, zseniális az operatőri munka" szóba került, megkérdezem, Herzog Aguirréje (szerintem messze legjobb filmje) "megvolt-e"?
olahmiki1959 2023 febr. 23. - 14:07:12 Előzmény fourdogs
Az biztos, csak azt már láttam, nem is egyszer. Hatalmas film, kitűnő a színészi játék, de ami a legjobban tetszik benne, azok a csodálatos, lélegzetelállítóan szép természeti felvételek, zseniális az operatőri munka.
Egyébként nem korán keltem, hanem későn feküdtem. Úgynevezett "éjszakai bagoly" vagyok...:)
fourdogs 2023 febr. 23. - 13:32:22 Előzmény olahmiki1959
Miki, a Misszióval (M5) valószínűleg jobban jársz, ha már ilyen korán keltél.
Shela 2023 febr. 23. - 10:37:21
A leírás szerint valóban a zagyvaság csimborasszója!
olahmiki1959 2023 febr. 23. - 00:44:23
Nagy általánosságban szeretem a cseh filmeket. Van egy bizonyos groteszk bájuk, hangulatuk, sajátságos humoruk.
De most, miután elolvastam ezt az ismertetőt, egyszerűen zúg tőle a fejem.
Ekkora zagyvaságot életemben nem olvastam, és nem tudom eldönteni, hogy ez most komoly, vagy csak a nézőkkel akartak kiszúrni.
Te jó ég!....)
Persze, azért kíváncsiságból belenézek, de túlzott reményeim nincsenek...:)