A homok börtönében

Bakancslistához adom
Casa de Areia
brazil filmdráma, 115 perc, 2005

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Maranhao kies, vad vidékére költözik az elmebajos Vasco de Sá a terhes feleségével, Áureával és az anyósával 1910-ben. A munkásaik távozása, majd Vasco halála után a két nő egyedül marad a vadonban. Csak az egyik rabszolga fia, Massu támogatja őket. A két nő megtanulja, hogyan lehet életben maradni. Áurea egyedül neveli a kislányát, és abban reménykedik, hogy egyszer majd sikerül visszaköltözniük a fővárosba, ahol élt. Ám ahogy múlnak az évek, egyre kevesebb a remény arra, hogy tervét sikerül valóra váltania. Végül megbékél a hellyel és a sorsával.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Rahar 2012 júl. 10. - 16:06:22 7/10
Ez egy kemény dráma. A színészek kiválóak, a képi megvalósítás igényes, gyönyörû táj kerül bemutatásra. Az alaptörténet számomra nehezen indul, nem keltette fel az érdeklõdésemet. Viszont a cselekményvezetés nagyon jó. Az idõugrásokat kellett volna jelezni a filmben, kiírni, hogy eltelt például 15 év, bár egyszer ki volt írva. Az idõugrásokkal járó öregedés megoldására a film eleji fiatalasszonyt késõbb a film eleji öregasszony játssza el. Ez logikus megoldás, bár onnét már zavaró, hogy a film elején megszületõ lányt a film végén a film eleji fiatal asszony játssza el. Van mondanivalója a filmnek, de nem egy könnyû alkotás. Aki szereti a drámákat az nézze meg.
10/10
Urkund 2010 jún. 03. - 19:03:13 10/10 Előzmény gytury
****SPOILER***
Az idõugrásokat jelzik az I.vh. és a II.vh.-ra tett utalásokkal (pl. az I. vh. megemlítik, hogy most lett vége és csodálkozik is a katona, hogy nem is hallottak róla. A következõ ugrás pedig amikor katonai gépek húznak el a sivatag felett - ez a II vh.) Utána lehet következtetni az autóról, meg a magnóról stb...
***SPOILER***
10/10
gytury 2008 okt. 13. - 15:16:03 10/10
Nagyon kedves, bájos film, tetszett. Ritkán látni nálunk brazil alkotást. Az idõugrásokat eleinte nehéz követni, mert semmi nem jelzi, hogy öregedtünk 10-20 évet.
Ajánlom másnak is, ha még sikerül kifogni a Cinemax csatornán.