A Jerikó bérház titka

Bakancslistához adom
Jericho Mansions
kanadai-angol filmdráma, 98 perc, 2003

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Leonard Grey (James Caan), a tériszonytól szenvedő házfelügyelő, arra kényszerül, hogy szembenézzen személyes problémáival, miután az épületében az egyik lakó meghal. Amikor a rendőrség azt gyanítja, hogy ő a felelős és a Jericho-ház többi lakója is ellene fordul, Grey maga veszi kezébe a nyomozást, hogy kiderítse, ki az igazi gyilkos, még mielőtt túl késő lenne.

Stáblista:

Szereplők

Leonard Grey
Lily Melnick
Donna Cherry
Dolores O'Donell
Bill Cherry

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
jeffero 2010 márc. 14. - 17:08:02
Szerintem nem volt olyan rossz film, sõt valamiféle sötét, baljós hangulata volt, ezenkívül a helyszín és a fõszereplõ foglalkozása miatt emlékeztetett engem a Stephen King-féle Ragyogás-ra.
Kissé rejtélyes, misztikus is volt, hisz ott volt mindvégig az a bizonyos bûntett, amirõl csak a vége fele derült ki, hogy melyik házlakó tette, valamint ott volt a gondnoknak és a masszõr nõ lányának a furcsa alvajárása, emlékezetkiesése, ami még jobban fokozta a feszültséget.

A fõ karaktereket a színészek egész jól megformálták, fõként James Caan és Jennifer Tilly alakítása tetszett, és a bérház tulaját alakító Genevieve Bujold is jó volt, bár szerepe szerint eléggé negatív.

Tetszettek a vizuális effektek is, feldobták a filmet, fokozták a rejtélyességet és a feszültséget, részben a Kingdom Hospital minisorozatra emlékeztettek a falak mögött futó csövek, csöpögõ tapéták, vibráló lámpák képei.

Nem egy olyan film, amit sûrûn megnéznék, de legalább egyszer mindenképp érdemes bepróbálni. Talán épp ezért adja a Hallmark is ritkábban.