A kuszkusz titka

Bakancslistához adom
La Graine et le Mulet
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia dráma, 151 perc, 2007

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A helyszín egy kikötőváros, Sete, ahol a nehéz fizikai munka helyett egyre inkább az ipari szolgáltatások, a turizmus, a vendéglátóipar nyer teret. Slimane Beiji, a hatvanas éveiben járó, elvált algériai férfi létszámcsökkentés miatt elveszíti hajógyári állását. Végkielégítését arra akarja fordítani, hogy egy régi halászhajót észak-afrikai specialitásokkal szolgáló étteremmé alakítson. Ez azonban sokkal bonyolultabb, mint gondolná. Rym, főbérlőjének és egyben szeretőjének tinédzser lánya segít neki. Abdel Kechiche rendező nagyrészt a volt feleség, Saoud konyhaasztalánál zajló, improvizált beszélgetéseken keresztül tárja fel Silmane összetett családi kapcsolatait. Ott gyűlik össze vasárnaponként a népes család, hogy a címben szereplő fogást, az ízletes kuszkuszt és halat elfgyassza.
Bemutató dátuma: 2009. február 5. Forgalmazó: Best Hollywood

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Éduah 2012 ápr. 16. - 02:18:18 1/10
30 percig szenvedtem vele, elég volt.
2/10
szabchi 2009 márc. 11. - 22:27:48 2/10
Most néztem meg,hogy miket kapott,és hogy mire jelölték.
Errõl eszembe jutott az a nem olyan régi hír,miszerint egy mûszaki felsõoktatásban tanuló amerikai diák egy igen rangos díjat nyert egy olyan tudományos dolgozattal,amelyet egy számítógépes program vágott össze neki.Mondanom sem kell,hogy az egész halandzsa volt,csak "nagyon meg volt fogalmazva",azaz tele volt szakszavakkal.
2/10
szabchi 2009 márc. 11. - 22:13:04 2/10
Iszonyat!Iszonyat!!Iszonyat!!!
Én is végignéztem,és büszkén jelentem,hogy túléltem!Számomra most nyert értelmet az a mondás,hogy a remény hal meg utoljára.Végig reménykedtem a film alatt,hogy majd csak beindul a történet,dehát nem így lett. Az elsõ egy-másfél óráról csak annyit,hogyha valakit érdekel a francia Gyõzike show,az mindenképpen nézze meg!(persze nem olyan mozgalmas(nekem azt mondták,hogy az),mint a miénk:),éppen ellenkezõleg...)A második fele alatt ébredezik a remény az emberben,hogy hátha kialakul...

Egy szó mint száz:
- a történetben lett volna fantázia,csak húzzák,mint a rétestésztát,és sajnos kiszámítható.Ezért fölösleges ennyi idõt elpazarolnod az életedbõl.
- a karakterek kidolgozása és bemutatása pocsék
- a rendezés: hááááát..... nem sikerült átadni a lényeget (legalábbis,ami szerintem az)


UI.: Ahhoz,hogy valaki igazán értékelni tudja (persze pozitívan) ezt a filmet,valószínû török bevándorlónak kéne lennie franciaországban.Legalábbis szerintem.
9/10
muzeum 2009 febr. 28. - 09:07:25 9/10
Nagyon magával ragadott a film, és különösen tetszett a "befejezése". De az elsõ háromnegyed óra tényleg nagyon megerõltetõ volt: a rengeteg, folyamatosan, hangosan pofázó szereplõ, a sok közeli, az ide-oda nézõ kézikamera követése kivette a póvert belõlem. Aztán úgy rendbejött a tempó, vagy megszoktam. A végére már egyáltalán nem tûnt hosszúnak, szinte csodálkoztam, hogy véget ért.

Ja, és csak jóllakottan szabad beülni rá.
nin_ja 2009 febr. 10. - 22:23:32
Szerintem nem csak az eleje volt unalmas, borzasztó hosszú volt, és alig bírtuk kivárni a végét, nem is értem miért nem hagytuk ott a filmet. Nem véletlen, hogy a sok jelölés között nem szerepel egyetlen közönségdíj sem. Ezt a filmet én sem díjaznám.
7/10
Mandzsi 2009 febr. 10. - 22:22:28 7/10
Most jöttem haza a filmrõl.....Háááát, fél óra után kiakartam jönni a moziból, és csak azért nem tettem meg mert középen ültem. Végignéztem, és összességében megérte. Benne marad az emberben.
8/10
emladi 2009 febr. 09. - 06:33:25 8/10
A bemutatás napján már láttam a filmet. A film elsõ része számomra nagyon unalmas volt, azt hiszem a vasárnapi kuszkuszevés közben be is aludtam. De mielõtt otthagytam volna a mozit, elkezdtek "történni" az események, és a végén úgy jöttem ki a moziból, h. egy nagyon elgondoztató, érdekes filmet láttam.
Azt hiszem 151 perc volt, ez azért hosszú.
emladi