A nagy Caruso

Bakancslistához adom
The Great Caruso
amerikai musical, 105 perc, 1951

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Klasszikus életrajzi film a világ legnagyobb, legtehetségesebb, feledhetetlen és örökkévaló operaénekeséről, kinek nevét soha nem lehet feledni, Enrico Caruso. A forgatókönyvírók Caruso feleségének életrajzi regényét használták kiindulópontként, s egy kalandos, színes, romantikus, ugyanakkor poétikus életrajzi filmet faragtak belőle. Mario Lanza Caruso szerepében az örök klasszikus, méltó társa a nagy operaénekesnek.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Enrico Caruso
Dorothy Benjamin
Louise Heggar
Maria Selka
Carlo Santi

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 aug. 06. - 10:39:06
De hát ilyen hülye címet adni? Mikor az A nagyszerû Caruso ... azért nem mindegy.
Herga 2011 aug. 05. - 23:50:28
Sziasztok! Meg szeretném szerezni ezt a filmet, de nem találom sehol! Tudna valaki segíteni?
offtopic
Moldávia bánata 2011 febr. 17. - 21:44:22 Előzmény drabál
Csak annyi, hogy mikor realizáltam, hogy Carusót Mario Lanza alakítja, azonnal Zorán slágere jutott az eszembe!
drabál 2011 febr. 13. - 20:03:08
Nem fogok panaszt tenni ,mert nem ér az egész annyit.Csak annyit ért ,amennyit rászántam.És valóban ha neked ez jelenti az önmegvalósítást,alkotást,hogy ad hoc beírsz egy filmrõl ,ami éppen eszedbe jut ,akkor rendben.Bár még ez is függvénye annak ,hogy van e ilyen címû film a listán.Mert ha speciel nincs ,akkor ott állsz megfürödve alkotás nélkül.Részemrõl nem igazán csípem hogy 3 év múlva válaszol valaki egy észrevételemre ,mert lehet hogy közben már korrigáltam is .És még egy praktikus szempont is van ,hogy a fórumot sokan nem önmegvalósításra használják ám ,hanem hogy megnézzenek e egy olyan filmet amit még nem láttak ezért kíváncsiak pl mások véleményére .Namost ott szerepel a Nagy Caruso a Fórumban elöl : Rákattint ,keresi hogy mikor fogják vetíteni ,osztán nagyot csalódik ,mert csak nárcisztikus emberke éppen megvalósítja önmagát:)
offtopic
feketevipera 2011 febr. 13. - 19:13:34 Előzmény drabál
Talán nem tûnt fel neked, de az elõzõ hsz-em közepe táján leírtam: "Számomra aktuális volt a film, MOST LÁTTAM...". Egyébként meg ez egy nyílt fórum, bárki írhat ide, bárki hozzászólhat mások hsz-eihez. Bizony, az élet már csak ilyen, nem tartanak számon itt sem minden alkotást. De ha nagyon akarod, akkor legfeljebb írsz a szerkesztõknek, és nyitnak egy topikot annak a filmnek, amit hiányolsz. Mondjuk én a helyedben nem rugóznék kényszeresen azon, hogy milyen igazságtalan dolog, hogy van, amihez hozzá lehet szólni, van, amihez nem. Mondom, írsz a szerkesztõknek, aztán lesz egy topikod, és megoldódott a probléma. De ha már annyira fontos, hogy aktuális dologról írj, akkor csak várj nyugodtan, hátha száz év múlva vetítenek valamit. És nehogy kipróbáld azt, hogy csak úgy írsz valamelyik filmhez, nem várva arra, hogy kötelezõen kialakuljon egy diskurzus, mert csak akkor "aktuális" egy topik. Még a végén megtapasztalod azt, hogy milyen érzés nem másoktól függeni, milyen érzés az, ha csak úgy, az élmény kedvéért kifejted a mondandódat egy filmrõl, amihez esetleg 2-3 évig se fog hozzászólni senki. Viszont ha úgy gondolod, akkor élj a kényszereid közepette, de akkor lemaradsz pár élményrõl (mondjuk arról, hogy alkottál valamit, hozzászóltál valamihez, felidéztél néhány szép pillanatot a film kapcsán stb.), és görcsösen ragaszkodhatsz ahhoz, hogy "a francba, nem aktuális a téma, akkor nem írok oda". Sz*r dolog kényszeresen arra törekedni, hogy azért írjak egy "aktuális" topikba, hogy kötelezõen létrejöjjön a diskurzus. Egyszer próbáld ki, hogy csak úgy írsz valamirõl, nem várva választ, nem keresve apropót vagy aktualitást. Egy fórumon szerintem nem csak az a lényeg, hogy folyamatosan menjen a párbeszéd valamilyen témáról, a hozzászólásod önmagában is értékes, még ha nem is szól hozzá senki, mert az egy darab önmagadból, az a te alkotásod. Szerintem az a fontos, hogy a hozzászóló számára legyen aktuális a film, akár mert valahogy rábukkant a címére, és eszébe jutott valami, amit le akart írni, vagy mert pont akkor látta stb. Ha írni akar, akkor hadd írjon, ha nem akar, akkor ne írjon, itt semmi nem kötelezõ.
drabál 2011 febr. 12. - 20:31:15
Talán nem tünt fel neked ,hogy a 3. sorszámú beírást senkinek nem címeztem,csupán én is leírtam hogy mit gondolok arról ,hogy ötletszerûen feltünnek itt ezer éve nem vetített filmek topicjai.
Gondolom ezt nekem is szaBAD.aNNÁL IS INKÁBB ,MERT NEM VALÓSZÍNÛ ,HOGY MINDEN LÉTEZÕ FILM SZEREPEL A pORT REPERTOÁRJÁN ,MÁRPEDIG HA NEM KRITÉRIUM ,HOGY VALAMELYIK tVBEN VAGY MOZIBAN ÉPPEN MENJEN A FILM, AKKOR ez nem igazán magyarázható ,nem logikus hogy van amihez hozzá lehet szólni van amihez meg nem ,mert nincs benne az arsenálban.Csupán ezen tépelõdtem ,amit Te személyes sértésnek vettél,ahelyett hogy elárultad volna ,hogy nálad mi volt a kiváltó ok ,hogy pont most jutott eszedbe egy õsrégi film.
offtopic
feketevipera 2011 febr. 12. - 19:02:10 Előzmény drabál
Juj. Szerintem jelen közeg arra való, hogy leírjuk, mit gondolunk. Tudtommal nincs benne a fórumszabályzatban, hogy csak olyan dolgokról lehet itt írni, ami mások számára is fontos vagy aktuális. Ha valaki mondjuk egy mûvészmoziban lát egy olyan filmet, amit esetleg tíz-húsz éve nem vetítettek tévében, akkor nem írhat a topikjába csak azért, mert a többség számára nem aktuális? Nem hinném, hogy bárkinek is ártottam azzal, hogy írtam ide, akit nem érdekel, az legfeljebb nem olvassa el. Számomra aktuális volt a film, most láttam, ezért írtam ide. De nehogy már más szabja meg nekem, hogy mikor és hová írhatok. Különben sem tehetek arról, hogy mások nem most nézik meg a filmet, hanem x idõ múlva. Nem igazán értem, mit kell ilyeneken rugózni, írtam egy filmrõl, kész. Attól, hogy másokat esetleg nem érdekel a téma, még kifejthetem a véleményemet róla. Ha pedig ez fáj valakinek, akkor sajnálom.
drabál 2011 febr. 11. - 23:37:47
Ezt most nemigazán értem.
drabál 2011 febr. 11. - 23:36:24
van egy rossz hírem:sejtettem,és ennek ellenére furcsállom ,hogy valaki egyszercsak apropo nélkül,elõhoz egy filmet ,ami nem valószínû hogy túl sok embert foglalkoztat.Ezzel az erõvel naplót is írhatna,mert fórumozni aktuális dolgokról érdemes ,ami másokat is érdekel és eleven a téma.
offtopic
Moldávia bánata 2011 febr. 11. - 22:08:38
Caruso szerepében:
"… és Mario Lanza régi lemezeit hallgattam!"
offtopic
feketevipera 2011 febr. 11. - 22:03:03
Megsúgok egy nagy titkot: vannak pl. olyan oldalak, ahol filmeket lehet nézni. Esetleg akadnak olyan emberek, akik felvesznek videóra ezt-azt, és késõbb nézik meg. Vagy mondjuk ki is lehet kölcsönözni innen-onnan filmeket (már ami megjelent videón vagy DVD-n).
drabál 2011 febr. 11. - 20:56:54
Azt nem értem ,hogy milyen ötletszerûen tünnek fel filmek a Fórumon ,miközben ezt sem vetíti egyetelen csatorna sem sehol.
feketevipera 2011 febr. 11. - 20:20:44
Azt hittem, többen írtak ide, gondoltam, ez ismertebb film. Egy hatalmas lélegzetû kosztümös, romantikus történetet fabrikáltak az alkotók, óriási szereplõgárdával. Szerintem viszont kicsit mozaikszerûen rakták össze az eseményeket, a gyerek- és fiatalkor bemutatása talán elnagyolt volt. A befejezés is kissé furcsának tûnt a számomra, itt-ott "hézagosnak" vélem a történetet. Mario Lanza egyértelmûen a hátán vitte el a filmet, õ fantasztikus hanggal rendelkezett. Annyit még hozzá lehet tenni, hogy az egyik nõi mellékszerepet az egykor híres, cseh származású szoprán, Jarmila Novotna játssza, és az elõttem szólónak is igaza van, Jávor Pál is feltûnik a filmben.
Patkánygyerök 2010 jún. 01. - 23:13:10
Ne feledjük megemlíteni, hogy ebben a filmben Jávor Pali is játszik.