A nyomozás

Bakancslistához adom
Efterforskningen / The Investigation
16 éven aluliak számára nem ajánlott svéd krimi-dráma, misztikus sorozat, 44 perc, 2020

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

A fiatal svéd újságíró, Kim Wall 2017-es meggyilkolásával kapcsolatos valós vizsgálat nyomán, amely világszerte a "tengeralattjáró-ügy" címet kapta, ez a drámasorozat nyomozók és búvárok csapatát követi, akik hat hónapig fáradhatatlanul dolgoztak leküzdhetetlennek tűnő akadályok előtt, hogy bizonyítékokat gyűjtsenek és igazságot teremtsenek Wall családjának.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Tiberio 2023 okt. 14. - 00:53:50 9/10
Lenyűgöző, hogy a főszereplő színész teljesen eszköztelen játékkal milyen mély érzéseket tud átadni, holott volt, hogy csak a szemüveges, párás szeme látszott a visszapillantó tükörben, hosszan kitartott percen át. Ez ugyanúgy magasfokú színjátszás, mint az - egyébként túlgondolt - method acting.
10/10
Hodálik Katalin 2023 szept. 19. - 16:23:04 10/10
Ez nem egy misztikus sorozat! Szerencsére teljesen téves ez a műfaji megjelölés. Zseniális film! Egyszerre néztem meg az egészet. Megtörtént esetet dolgoz fel, nem csak izgalmas, de számomra egyes jelenetek egészen torokszorítóak.
10/10
tóthlászló 2023 szept. 19. - 08:54:10 10/10
Egészen pazar film, a tempóját a nyomozás lépései szabják meg. Én felvettem és egyhuzamban néztem meg, így érdemes, akinek lehetősége van rá.
Okka 2023 szept. 04. - 22:41:52
Önként és dalolva átengedtem két órát az életemből, hogy fog ez hiányozni majd egyszer?!?!?!?! Ennél vontatottabb filmet még nem láttam. Jól csőbe húztak a svédek az “A híd”-dal.
10/10
Visegrád 2022 ápr. 24. - 09:56:24 10/10
Úgy emlékszem, voltak itt más hozzászólások is... Na mindegy.
Ez egy nagyon jó, és nagyon fontos film. Lassú, akár vontatottnak is lehetne mondani, de ilyen a valóság, és nem a CSI, ahol negyven perc alatt két komplett ügyet is megoldanak a briliáns nyomozók.
Nagyon fontos film, mert tiszteleg azok előtt, akik a munkájukat végzik, és nagyon fontos film, mert annyira nem az elkövetőről szól, hogy még a nevét sem ejtik ki a négy óra alatt. Az elkövető nem számít semmit, nem érdemli meg, hogy figyelmet fordítsunk rá, nem lesz belőle sztár, mint abból a rohadékból, aki többtucatnyi embert mészárolt le egy szigeten, de jó, hogy a nevét már elfelejtettem... Aki fontos, az az áldozat, a családja, és azok az emberek, akik mennek, és csinálják a reménytelennek látszó kulimunkát.
Ami ebben az esetben mégis eredményt hozott.
A Filmtekercsen Kajdi Júliának van egy kritikája, ő nálam jobban meg tudta fogalmazni ezeket.