A rejtekhely

Bakancslistához adom
La planque
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimi, 85 perc, 2011

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Kiko, Gilles és Pera sikeres bankrablás után 45 millió euróval próbálnak megszökni úgy, hogy a pénzt három divatos Vuitton táskába pakolják. Ahogy futva elhagyják a bankot, megrökönyödve tapasztalják, hogy a banda sofőrje, Titi eltűnt a Fiat Pandával. Kiko, a bandavezér szorult helyzetében nem talál jobb megoldást, mint hogy a legközelebbi rendőrőrsön próbáljanak rejtekhelyet találni. Az egyik bandatag, Gilles, élete nagy szerelmét ismeri fel az egyik rendőrparancsnoknőben. Észbontó fordulatok és kalandok veszik kezdetüket...

Stáblista:

Szereplők

Gilles Bellomi
Lydie rendőrparancsnok

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Sunboy 2014 febr. 15. - 23:49:01 5/10
Közepes. Klasszikus francia humor, szerintem most nagyon bénán adja ki magát (ellenben a taxi szériával). A cselekménye is egy baromság. Érzõdik benne egy kis arabos beütés is. Lehet, hogy tudatmódosító szerekkel élve élvezhetõbb lenne, de nem köszönöm ! Mást nem nagyon tudok elmondani... 5/10
1/10
zsouzs 2013 szept. 29. - 10:50:10 1/10
Igazad van, a befejezés el lett baltázva.., azzal, hogy nem elég korán (monnyuk a film 5. perce környékén) történt.

Istenkém, megérdemlem a büntetést, hiszen ezerszer megfogadtam, hogy francia vígjátékot soha semmikor, semmilyen körülmények között nem fogok megnézni! Mentségem, hogy "krimiként" lett beharangozva.
10/10
tibicamon 2013 szept. 29. - 02:09:20 10/10
Jó film, ajánlott megnézni! Ez egy fordulatos, könnyed vígjáték. (Mivel francia, talán ezért érezhetõ benne a Taxi filmekben megismert francia humor). Egyedül a befejezése lett kissé elbaltázva.
7/10
Vadrenalin 2013 jún. 04. - 18:46:44 7/10
Na, csak felkerült ez is, miután eddig egy másik azonos címû filmre mutatott a hivatkozás, mikor ezt adták. :-) Én sem ezt akartam megnézni, de aztán ott ragadtam elõtte. Pörgõs, jó kis krimi-vígjáték volt, sosem tapasztaltam még, hogy az IMDB ennyire alul értékel egy filmet. Persze ha valaki igazi, komoly krimire számít (meglepõ módon az IMDB is csak a "crime" besorolást adja), akkor csalódni fog, mert ez inkább a mulattatásról szól, valahol félúton a franciák által kedvelt - szerintem nagyon hülye - blõdlik és a top kategóriás angol darabok (pl. A ravasz, az agy...) között. Az a típusú darab, ahol rengeteg kalamajkába sodródnak kemény vagányok, akik közt vannak éles elméjûek is, de a forgandó szerencse tornádóként sodorja magával a csapatot a történet elejétõl a végéig.