A sivatag kincse

Bakancslistához adom
I Guardiani del cielo
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia kalandfilm, 185 perc, 1998

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A legenda szerint a Szaharában még az aranynál és gyémántoknál is jóval értékesebb kincs rejtőzik. Ennek megszerzése azonban szinte lehetetlen. Senki sem tudja ugyanis, hogy pontosan hol található az a torony, ahová a kincset elrejtették. Két férfi ennek ellenére arra tette fel életét, hogy megtalálják azt: John Shannon, a nemzetközileg is ismert és elismert régész és fivére, Michael. Michael azonban az évek során John ellenségévé vált, mivel sohasem tudta megbocsátani a férfinak, hogy elszeretett tőle egy nőt. Ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy megakadályozza John sikerét. Amikor John-t elrabolják, a régész lánya úgy dönt, hogy egy arab herceg segítségével megkeresi és kiszabadítja apját. Rashid nagy örömmel segít a lánynak terve megvalósításában, hiszen szerelmes belé. Amikor azonban megtudja, hogy John kiszabadítása érdekében Diane a torony titkát is meg akarja fejteni, el kell fordulnia tőle. A férfi ugyanis tudja a titkot. Ám esküt tett arra, hogy haláláig védelmezni fogja.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Szívkirálylányka 2008 júl. 07. - 12:33:21 10/10
Sziasztok!A film nagyszerû.Nekem viszont a zenével van egy kis bajom. A zeneszerzõ ,Ennio Morricone, sok olyan hangzást tett bele, ami szinte ugyanúgy hangzik, mint az 1983-ban készült Szahara filmben. Egyébként nagyon szép a zenéje,csak az a baj, hogy nem tudott újabbat kitalálni.Nézzétek meg a Szahara címû filmet és hasonlítsátok össze, hogy mennyire hasonló a két film zenéje. Egyébként a film kalandos és szerelmes.Pontosan az ilyen filmeket imádom.Puszi Mindenkinek :)
inka.zsöszvi 2007 ápr. 20. - 18:40:05 Előzmény Dodó11
Szép szemei vannak és jól is néz ki. Nagyon csinis fiú.
Brambilla 2007 ápr. 09. - 21:05:14
Íme a példa, hogy Morricone is tud átlagos filmekhez a közepesnél csak a saját stílusjegyei miatt jobb zenét komponálni.
Leen 2007 ápr. 08. - 19:17:59
Ezt a filmet már többször láttam,és mindig tetszett! Szerintem nagyon jó. :)))
Dodó11 2006 júl. 15. - 10:24:35
jahj vazze az a Rashid olyan jól nézett ki, vagyis olyan szép szemei voltak... :P