A tánc szenvedélye

Bakancslistához adom
El cantante
amerikai filmdráma, 110 perc, 2006

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Hector Lavoe (Marc Antony) korán kitűnt tehetségével, kristálytiszta hangjával. Ő volt, aki elindította a szalsza-mozgalmat. Karrierje az Egyesült Államokban teljesedik ki, a szalsza-láz mindenkit magával ragad. Megismerkedik a gyönyörű Puchival (Jennifer Lopez), akivel szenvedélyes viszonyba keveredik. Hamarosan azonban szembe kell néznie saját démonaival, a sztárság árnyoldalával, a súlyos magánéleti problémákkal, melyek végül elindítják a lejtőn. A csúcsról meredek az út lefelé.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Véleményem 2016 júl. 24. - 11:34:45
Szerintem jól sikerült életrajzi film olyan életrõl amelyre nem vágynék. Hectort nem a hírnév roppantotta össze hanem a függõségei. Ehhez nem kell hírnév, ezzel mindenki más ugyan úgy végez magával :(
8/10
szilviabeier 2013 máj. 06. - 23:17:07 8/10 Előzmény Yousee
Valóban nem a legjobb címválasztás, de nem hinném, hogy alpári. Hector Lavoe élete ilyen volt. Hiteles filmet akartak csinálni, ami szerintem sikerült is. Marc Anthony jól hozza a figurát és gyönyörûen énekel. Szerintem jól bemutatja a film, hogyan roppantja össze a hírnév Hector-t.
Különösen tetszik a fekete-fehér és a színes jelenetek váltakozása.
1/10
Yousee 2013 máj. 05. - 15:31:35 1/10
4-re értékeltem a filmet. Profi latin táncosként írom, hogy aki (címe alapján) egy táncos filmet akar megnézni, az ne töltse le. Eredeti címe: El cantante azaz Az énekes. Aki magyarra fordította a címet, valószínûleg meg sem nézte a filmet, mivel végig énekelnek benne. Élettörténetnek érdekes, viszont elég alpári a film. Ez alatt azt értem, hogy elsõ perctõl az utolsóig a drogok hatása alatt van/vannak a fõszereplõk, ezt követi az alkoholfüggõség, a fegyveres lövöldözés, majd az AIDS. Lealacsonyító Marc Anthony és J.Lo. munkássága után ez a két szerep.
Ami tetszett: a film alatt lévõ zenék, melyeket Marc Anthony énekel.
5/10
Rahar 2011 jún. 20. - 09:47:12 5/10
Én nagyrészt nem osztom az elõttem eme filmhez hozzáírók véleményét. Én az életrajzi filmeknél fontosnak tartom a hitelességet és a részletességet, mivel nem voltam ott az eseményeknél és nem i néztem utána, ezért nem tudom és nem is akarom megítélni, hogy mennyire valósághû. De azt egyértelmûen ki merem jelenteni, hogy egyáltalán nem részletes. A fõszereplõ életébõl kiragadott fontos és kevésbé fontos részek halmaza az egész. Részben bemutatják a fõszereplõ cselekedeteit vagy annak a hiányát, de ezek mozgatórugóiról szinte semmit. Ezt szerintem nem az ember képzeletére kell bízni, mivel én tudni szeretném, hogy az adott embert milyen motivációk vezérelték. Nem életrajzi mûvészfilmekben semmi problémám ezzel a cselekményvezetés szempontjából gazdaságos megoldással.
A színészek játéka nagyon jó, a film árasztja magából az adott kor és terület életérzését, persze mivel ott és akkor nem éltem így valójában nem is tudom, hogy az adott életérzés valós-e. A képi megvalósítás és a zenei betétek nagyon jók, legalábbis nekem tetszenek ezek a megoldások. Az alaptörténet, ahogy a film kezdõdik. is szintén jó. a cselekményvezetés viszont nekem egyáltalán nem tetszik. A fõszereplõ életének nagy részérõl nem derül ki semmi, lelki vívódásról szintén nem. Ez engem nagyon zavar, ezért 10 pontból 5 pontra értékeltem. Ha kombinálták volna a részletes életrajzi bemutatást, a zenei részekkel és a feleségével valamint az ismerõseivel való viszonyok részletes feltárását, akkor ez egy nagyon jó és egyedi film lett volna.
Commodus 2010 szept. 18. - 10:40:18
Nagyon különleges hangulatú, életrajzi film, szokatlan stílusban tálalva.

Mintha képes újságokból véletlenszerûen ollózták volna össze, fel-fel villantva, a mûvész életének egy-egy fontos állomását.
Jól idõzített ügyes vágások, fekete-fehér-színes képváltások, remek zene, és semmi szájbarágás.
Egy-egy momentum a feleségével végigélt közös életébõl, szinte csak érzékeltetve, néha a motivációk, cselekedetek mögött nem érezzük, a valós indíttatást, sok mindent bíznak a képzeletünkre.

Ettõl a film kicsit szaggatott, mozaikszerû, amit külön kiemelnek a rövid visszaemlékezõ intermezzók.

Tempója lassú, néha a zenei betétek sokasága megtorpantja a folyamatosságot, de ez nem különösebben zavaró, sõt szinte erõs tartalmat ad az idõnként elõbukkanó hosszabb dialógusoknak.

A spanyol nyelven folyó néhány párbeszéd, némi dokumentarista jelleget ad a filmnek, ezt viszont kicsit keresettnek éreztem.

Marc Anthony ezzel a filmmel debütált nálam, õszintén bevallom korábbi filmes munkáit nem ismerem, de ezzel a karakterrel tökéletesen képes volt azonosulni, rá volt írva a szerep.Természetes, egyszerû játékot hozott élt a filmben nem szimplán szerepet játszott.

És még egy érdekesség, valahol rávilágít az alkotás arra a tényre, hogy a 70-80-as évek nagy pop-rock fazonszabászainak, hol siklott félre, hol vált önpusztítóvá az élete.Ebben az idõben még nem annyira a médiagyár produktumai, mesterkélt végtermékei voltak a könnyûzene nagy alkotói, hanem saját útjukat járó úttörõk, és ez bizony sok áldozatot követelt.A sztárrá válás, nehéz belsõ lelki evolúcióját sokan nem voltak képesek a helyén kezelni, és váltak a mértéktelen alkohol, drog, gyógyszer, és a szexuális kapcsolatok ész nélküli habzsolásának áldozataivá.(Hendrix,Joplin,Bon Scott,Presley,Morrison ...)

Nagy kár értük!

...és ez csak egy személyes vélemény, és nyilván nem a film érdeme J.Lo gyönyörû!

Bátran ajánlható, és nem csak salsa rajongóknak...
9/10
Preferia 2010 aug. 09. - 19:00:22 9/10 Előzmény Preferia
Nem kérdeztem semmit, utánanéztem a fõszereplõnek:)
9/10
Preferia 2010 aug. 08. - 10:57:56 9/10
Aki a filmben énekel az a színész, vagy az eredeti énekes hangját keverték alá?
9/10
Anitaki79 2010 febr. 17. - 13:30:00 9/10
Teljesen jó film volt! Érdekes sztori, jó zenék. Én ajánlom.
10/10
chaplin 2010 jan. 12. - 21:58:16 10/10
Tény, hogy vontatott filmre sikeredett.
De szerintem ennek ellenére jó film, külön dicséret a vágónak (az átvezetések és kábult pillanatok ábrázolása) ás a fõszereplõnek - Marc Anthony - aki a honlap szerint roppant kevés filmben szerepelt eddig.

Érdemes megnézni, én nem csalódtam :-) Ajánlom!!!
pogisz 2009 dec. 27. - 14:01:54
Salsásoknak alapmû.
JLo pedig gyönyörû.
1/10
csego 2009 dec. 16. - 19:47:34 1/10
Ilyen rossz filmet már régen láttam.
criss81 2009 nov. 22. - 21:14:43
No és Jennifer Lopez hol marad a szereplõlistáról???