A Tengeren túlon

Bakancslistához adom
Beyond the Sea
amerikai-német-angol zenés dráma, 118 perc, 2004

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Bobby Darin (Kevin Spacey) gyermekként súlyos betegséget vészelt át, pedig az orvos nem jósolt neki sok évet. Végül anyja unszolására igazi sztárrá növi ki magát - akkorra sztárrá, mint maga Frank Sinatra. De a csillogás múlandó és ezt Bobbynak is meg kell tapasztalnia. Hanyatlását házassága romlása is súlyosbítja, ráadásul a tüdőgyengeség gyakran ledönti a lábáról. Karrierjét gyermekkori énje kíséri végig, aki a családi bonyodalmakat is egyszerűen kibogozza, és tartja a lelket felnőtt önmagában.

Stáblista:

Szereplők

Bobby Darin
Sandra Dee
Steve Blauner
Charlie Maffia
Polly Cassotto
Mary Duvan

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2005
    Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Kevin Spacey

Hozzászólások

Szerinted?
Nagy1A 2016 febr. 14. - 10:27:40
Lemaradtam errõl a filmrõl, csak most néztem meg, de nagyon kettõs érzéseim vannak. Egyrészt azért, mert az egyik kedvenc színészem Spacey, aki a korát meghazudtoló teljesítménnyel, egy-az-egyben Gene Kelly stílusban, végig táncolta a filmet, csak sajnos, sokkal rosszabb minõségben, másrészt azért, mert mint rendezõ és részben forgatókönyvíró, nem jól nyúlt a storyhoz, mert csak Darin szemszögébõl nézte, nagyon egy síkúvá tette. Érdekes véletlen, hogy kb 2 héttel ezelõtt lenyomták a TVben a Grease-t és csak úgy délutáni háttérfilmezésként, nagyon jól esett végignézni. Hogy jön a kettõ össze, hát van egy nóta benne amikor kigúnyolják az Olivia N.J-t, a Look at Me, I'm Sandra Dee címû dallal és akkor nem is esett be a Sandra Dee neve, de most a film kapcsán eszembe jutott , hogy a Dee nem volt ám akárki, mint ahogy ebbõl a filmbõl lejön. Elõször is Spacey, túl öreg a szerephez!
Darin, kezdetben a tinicsajok kedvence volt, a rockos nótáival került fel a csúcsra, de õ Sinatra akart lenni, ami majdnem sikerült is neki. De az, hogy szégyellte a tini elõéletét, nem jött jól le a filmbõl! A Dee, amikor találkoztak, egész Amerika kedvenc, tinibálványa volt, több filmmel a háta mögött, olyan partnerekkel, mint Lana Turner, Rex Harrison, Paul Newman, a Darin meg kezdõ filmes volt, szintén el volt kenve!
Ugyan a szemébe vágta egy mondatban ezt a Dee, de ez teljesen mellékes momentum lett. Az is teljesen elsiklik, amikor a Cosmopolitan címlapjának elsõ oldalán lévõ fényképével bejön a szobába és mindenki a Life-os Darin képet mutogatja neki.
Nincs eléggé kiélezve és kidolgozva a két jellem és a kontrasztok, rettentõen el van nagyolva a kettejük pályafutásából következõ ellentét, ami kihatott a magánéletükre is! Igaz, ez a film Darinról szól, de sajnos, az élet meg kettejükrõl szólt és ez ebbõl a filmbõl nem jött le, pedig egy kicsit gondosabb forgatókönyvírói munkával, nagyon remek filmet lehetett volna csinálni belõle, lásd Walk The Line - Johnny Cash
Viszont két dolog nagyon tetszett, amikor összevesznek és mindenki pakol a bõröndjébe, beülnek a saját kocsijukba, visznek minden fontosat, pizsamát fogkefét, ingeket, de a gyerek marad!!!
A másik pedig az ominózus Námetország...........
Anditos 2014 ápr. 30. - 16:20:15 Előzmény getout77
Kevin az egyik kedvenc színészem, Bobby pedig a kedvenc énekesem, már 20 éve legalább. Szinte az összes dala megvan. Kevinnek jó hangja van, de Bobbynak sokkal erõsebb, rengetegszer láttam-hallottam koncertfelvételeket tõle, soha egyetlen egy hamis hang nem hagyta el a torkát, gond nélkül kiénekelte a magasabb hangokat. Kevin hangja gyengébb, õt is láttam-hallottam élõben énekelni, és bizony nem mindig tisztán énekelt és volt hogy picit elgyengült, elment a hangja a magasabb, erõsebb részeknél. Nagyon kellemes az orgánuma, imádom, de hogy jobb énekes lenne Bobby-nál, ezzel nem értek egyet.
Kicsit öreg volt már a szerephez, ez tény, Bobby 36 évesen halt meg, Kevin meg ha jól emlékszem 45 évesen játszotta el a szerepet, de nekem nagyon tetszett. Lehet persze, nagyon elfogult vagyok, hisz a kedvenc énekesemet a kedvenc színészem alakítja. :)
Filmfanatic 2014 febr. 24. - 17:13:08
Na mármost,életrajzi filmet mindig nagyon húzós készíteni,mert hiába hibátlan a fõszereplõ, a karakter lényege,az összhatás sosem lehet tökéletes (bár vannak szerencsés kivételek pl.a Piaf c. film)Kevin Spaceyt mindig is kedveltem,mégis, azt kell mondjam,kivételesen nem passzol hozzá sem a film stílusa, sem pedig Dariné.Én nem láttam a filmet,csak az elõzetest,de úgy érzem, hogy Kevin remek, mégis hiányzik belõle valami... nos,hát igen, Bobby Darin maga.Ezt persze - paradox módon- ,valójában nem lehet elvárni egy embertõl,hogy teljesen visszaadjon egy másikat,de nézzétek meg Bobby egy filmjét,és rájöttök,mirõl is beszélek.
9/10
asdfghjkl 2008 okt. 02. - 11:54:55 9/10
a film, a második óra elején kicsit megül, egyébként fantasztikus. Eddig is szerettem Spacey-t, de most talán mégjobban fogom
getout77 2006 aug. 29. - 20:31:28 Előzmény sanyibakter
Bobby Darin életérõl szól a film. Õ egy ismert swing és rock-énekes volt, amerikai, 37 évesen meghalt. Tartalmas és mozgalmas életet élt, sok jó slágere most is hallható. Filmszinészként is kipróbálta magát, 1x még Oscar-ra is jelõlték. Hasonló kaliberû volt mint Sinatra.
sanyibakter 2006 aug. 29. - 10:23:47 Előzmény getout77
Ez az a bizonyos Beyond the sea?Mármint köze van a dalhoz ami eredetileg francia és a Némó nyomában címû filmben is volt?
getout77 2006 aug. 05. - 20:14:23
Hát...Spacey újat produkált... és fantasztikusat. Amúgy a kedvencem. Azóta meg is rendeltem a filmzenét, egyenesen a Warner-tõl Amerikából, mert itt még nem is hallottak a filmrõl meg zenéjérõl sem. Ausztráliában most kezdték vetíteni, val. év végére ideér Mo-ra is. Remélem akkor majd lesz kivel megbeszéljem a filmet... :) Annyit elmondok még, h szerintem 100x jobban énekel Spacey mint a valós Bobby Darin, akirõl a film szól.