A törvény nevében

Bakancslistához adom
Lawman
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai western, 99 perc, 1971

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Valahol a vadnyugaton egy kisvárosi ivóban néhány részegen randalírozó cowboy egy öregember halálát okozza. Jered Maddox, a törvény embere elhatározza, hogy leszámol a banda tagjaival. Sabbath városába érkezik, ahol a banda vezére, a birtokkal és hatalommal rendelkező Vincent Bronson az úr. Maddox hiába kéri a helyi békebíró segítségét, Cotton Ryan nem mer szembeszállni Bronsonnal és bandájával. Azonkívül a város lakói sem akarják, hogy bárki feldúlja az életüket. Még akkor sem, ha az a valaki oly makacsul keresi az igazságot, mint Maddox. Csakhogy Maddox nem adja fel, az ő törvényei szerint a bűnösnek bűnhődnie kell. Ám egy nap megjelenik a hajdani nagy szerelem Laura Shelby személyében...

Stáblista:

Szereplők

Jered Maddox
Cotton Ryan
Vincent Bronson
Laura Shelby
Vernon Adams

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stupek2 2016 máj. 31. - 08:31:12 3/10
Óha! 5 éve szóltak hozzá utoljára! Nos, mit látok én!
spoiler
Egy sheriff (50-60 év közötti) megölt egy banditát, majd elvitte a városába, ahol megkéri az ottani 50-60 év közötti sheriffet, hogy az tartóztassa le a saját "fõnökét", mivel az elsõ sheriff városában megölt egy embert (véletlenül). Nos, ezek annyira konokak, hogy nemhogy tisztáznák a helyzetet, inkább egymást lövik le.
Nos nekem hihetetlen, hogy 50-60 éves bandatagok részegen lövöldözve átszáguldanak egy falun, megerõszakolják a nõket, és SENKI nem lép fel ellenük. Aztán véletlenül meghal egy 60 éves öregember, mire a helyi sheriff úgy felszívja magát, hogy megöli a bandatagokat, akik pedig nem is akartak rosszat, sõt szánják-bánják bûnüket.
Felvetõdik bennem, hogy ezeknek az öreg western-hõsöknek nincs szürkehályogjuk, nem remeg a kezük, az elméjük is tiszta, valószínû nincs feleségük és önnállóan mossák a ruháikat.
Az egész film alatt nem is láttam fiatalokat, ebbõl azt a következtetést vonom le, hogy egy western-faluban csak öregek laknak.
10/10
ariskerase 2011 jan. 09. - 16:09:12 10/10
Meg lehet nézni annyira nem rossz.
10/10
toshiba321 2010 nov. 22. - 17:30:38 10/10
Jó kis film