A világ súlya a vállamon

Bakancslistához adom
Il mondo sulle spalle
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz filmdráma, 100 perc, 2019

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Marco egy elektronikus eszközöket gyártó cég hűséges és megbecsült alkalmazottja. Gyönyörű feleségével éppen a kisfiúk születését várják. A dolgok azonban egyik percről a másikra 180 fokos fordulatot vesznek: Carla hirtelen rosszul lesz, és koraszülőttként megszületik Davide egy súlyos veleszületett szívbetegséggel. De a gond nem jár egyedül, Mario munkahelyét is bezárják, mindenki utcára kerül. Az eltökélt családapa azonban nem hagyja magát. Fia túlélési ösztönéből erőt merít, és ő is mindent megtesz azért, hogy megmentse saját és több száz kollégája munkahelyét. A film igaz történet alapján készült.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2022 márc. 17. - 14:31:25 6/10
Mindenkinek van főnöke, mégis egy sikeres vállalkozáshoz a tehetség és az akaraterő a legfontosabb.
Pozitív gondolatok eléréséhez remek!

6/10
7/10
qwertzuio 2022 febr. 18. - 22:38:26 7/10
Jó film. Átéltem hasonlót, beosztottak kollégák elbocsátása... Sajnos az én 61 éves múltú magyar munkahelyem nem volt aki megmentse 2013.-ban. Volt aki nem élte túl.
5/10
sexykex 2020 dec. 30. - 15:10:34 5/10
A TV filmek minden egyszerűsége, olcsósága, ezáltal primitívsége tetten érhető itt is. Ez egy olyan műfaj, ahol semmi sincs megalapozva és részletesen kifejtve. A fordulatok többnyire váratlanok, a karakterek egyszínűek. Gyorsan kell minél több érzelmet kisajtolni a nézőből, mielőtt máshova kapcsolna. Valószínűleg még a színészeket is más szempontok alapján válogatják, mint egy mozifilmhez, ezért az átfedés is ritka. Akit beskatulyáznak egy sorozatban vagy egy-két TV filmben, az viszonylag ritkán kerül mozivászonra és ott gyengébben is teljesít. Teljesen mindegy, valóságon alapul a történet, vagy fantázia szülemény: a TV film az TV film.