Ahoj, Halország!

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 30 perc, 2010

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A Halország eddigi adásaiban Magyarország folyóin és tavain barangoltunk, ám most az országhatáron kívül folytatjuk a túrát. Szomszédolásunk során Szlovákia és Csehország legjobb vizei, és persze legfinomabb halai kerülnek terítékre.
Műsorvezetőnk továbbra is Lévai Ferenc, aki ezúttal helyi halászok, szakácsok, helytörténészek segítségével kutatja fel a legszebb halakat, a legérdekesebb látnivalókat és persze a legkiválóbb recepteket.
Vizitúránk során végigjárjuk Szlovákiát a Vág partjától egészen a Tátra lábáig. Közben megismerkedünk Besztercebánya sok száz éves városával, fenyőággal megtűzdelt pisztrángot készítünk a hegyek között, horgászunk a Liptovska Mara-n és a Poprád folyón. A zsákmányból természetesen helyi séfek segítségével varázsolunk csodás ínyencségeket, és a végén szlovák sörkülönlegességekkel öblítjük le a lakomát.
Dél-Csehország csábító történelmi városaival, megszámlálhatatlanul sok tavával, nagyszerű halételeivel millió lehetőséget kínál a magunkfajta gasztroturistáknak. Mi pedig nem mulasztunk el egyet sem. Tiszteletünket tesszük Csehország halfővárosában, Trebonban, főzőcskézünk a Lipno-i tó partján, fatutajról csodáljuk meg Cesky Krumlov mesebeli óvárosát. Ha ez sem lenne elég, szolgálhatunk még néhány különlegességgel. Főzünk vonaton, fogunk pontyot dobóhálóval, a pilzeni sörgyárban hatalmas fahordóból csapolunk sört magunknak.
Kerül az asztalra tejszínes hallé bográcsban, compó grillen, kemencés csuka, ponty sörtésztában, parázsban sült pisztráng, süllő juhtúrós sztrapacskával..., egyszóval minden jó, amivel az ember csak kényeztetheti magát.
Készítsék elő a horgászbotot, a túracipőt, a fakanalat, és kiáltsák velünk együtt: Ahoj Halország!

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
kispe82 2016 márc. 04. - 05:50:28
Csak egyszer érteném meg hogy miért beszél magyarul azoknak az embereknek akik nem tudnak magyarul...:DDD
offtopic
Ford Mustang 2011 okt. 14. - 23:16:09
Én is úgy gondolom hogy nem véletlen.
stampo 2011 okt. 14. - 21:56:34 Előzmény Ford Mustang
Talán nem véletlenül...
Ford Mustang 2011 júl. 18. - 17:30:50
Errõl a címrõl rögtön az "Ahoj, poplacsek!" jutott eszembe. :D
9/10
szabokaa 2010 nov. 19. - 12:51:46 9/10 Előzmény malcso
Én is kíváncsian vártam a Halország folytatását, de csalódtam a szinkron hiánya miatt. A sorozat remek, az ételek szintúgy, de ez a hiba elrontja az egészet. Utólag simán alászinkronizáhatóak lennének azok a részek, amiket a külfödi vendéglátók mondanak...ez így nagyon hülyén néz ki.
Feri eszméletlen jó amit és ahogy csinálsz!
malcso 2010 okt. 31. - 11:18:56
Az eddigiek alapján nagyon vártam a Halország folytatását, de az elsõ rész nagy csalódást okozott : a németen, az angolon és az oroszon kívül sajnos szlovák nyelven nem beszélek, és miután a film nem volt szinkronizálva ezért nekünk magyaroknak a szlovák vendéglátók, a szlovákoknak viszont Lévai Ferenc kedves kommentárja valószínûleg érthetetlen volt. Nagy hiba!!! Kár érte!!!