Álom és szerelem: Rosamunde Pilcher - Soha többé osztálytalálkozót!

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Nie wieder Klassentreffen
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német film, 90 perc, 2017

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A sikeres vállalkozási szaktanácsadó, Sandra Cale immár 20 éve tervezi, hogy végre részt vesz a szülőföldjén egy középiskolai osztálytalálkozón. Az ott tartózkodását viszont nem csupán a maga részére tervezi.

Büszkén jelenti be az anyjának, Marynek, hogy nem egyedül fog érkezni. A főnöke, Peter, akivel szerelmi viszonyt kezdett utána jön, ahogy elvált a feleségétől. Röviddel a megérkezése után Cornwallba, Peter visszalép a megállapodásuktól.

Sandra rendkívül dühösen, máris tervezi a visszautat Londonba. Egy pénz automatánál viszont úgy gondolja egy vélhető támadás áldozata lesz. Ugyanis Luke, egy korábbi osztálytársa, ügyetlenül közeledik felé, és cserébe a férfi egy jó nagy adag paprikasprayt kap az arcába. Jóvátételként Sandra meghívja az időközben sikeres fényképészt, egy italra. A korábbi nézeteltérésük dacára úgy döntenek, hogy mint pár jelennek majd meg az osztálytalálkozón.

Az osztálytársaiknál nagy meglepetést sikerül ezzel elérniük. Különösen Sandra legrégibb barátnője, Kate tekint vegyes érzelmekkel erre a meglepő viszonyra. Ő ugyanis az utolsó tanévtől fogva együtt járt Luke cimborájával, Daniellel, és ezzel egy időben egy rövid kalandja volt Luke-kal is. Viszont a két férfi közül egyikük sem tudott arról, hogy a nő viszonyt folytatott a másikkal is.

Luke és Daniel is 20 év óta közös titkot rejtegetett. Volt ugyanis egy lottónyereményük, amit meg kellett volna osztaniuk a többi érettségiző osztálytársukkal, de ők azt megtartották maguknak. Egy ismeretlen, erről tudó személy viszont zsarolta őket.

Az osztálytalálkozói bonyodalmak után Sandra már másnap ezt a kapcsolatot be akarja fejezni. Ekkor viszont Marytől sokkoló hírt kap és vigaszt Luke karjaiban keres.

Az osztálytalálkozó látszólagos happy endjén felbuzdulva, az ifjúkori barát, Daniel megkéri Kate kezét. A nő viszont nem örömtől sugárzó arccal ugrik a nyakába, hanem magyarázatot követel, ami a kapcsolatukat kemény próba elé állítja.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Sandra Cale
Luke Sheringham
Kate Stuart
Mary Cale
Tom Osborne

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?