Álomhajó - Burma

Bakancslistához adom
Das Traumschiff: Burma/Myanmar
német filmdráma, 90 perc, 2005

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az Álomhajó ez alkalommal Burma felé veszi az útirányt, amelynek ma már hivatalosan Myanmar a neve. Egy olyan ország, amely a hatalmas erdőségei, lenyűgöző folyói, és a mérhetetlenül számos, világhírű pagodái révén Délkelet Ázsia egyik legszebb, érintetlen úticéljai közé tartozik.

Paulsen kapitány és Dr. Schröder köszöntik a fedélzeten Beatricét, aki a szabadsága leteltével újra visszatér a munkahelyére. Úgy tűnik, mindkettőjüknek valóban hiányzott a kolléganőjük, mint ahogy azt Beatrice meghatódva meg is jegyzi. Beatrice nyomban át is veszi a recepción a parancsnokságot, mivel máris érkeznek az új vendégek, és gondoskodni kell arról, hogy az utasok mielőbb élvezhessék az MS Deutschland valamennyi kényelmét.

Az utasok között található Hans Berger és Tatjana Petersen is. Marie Berger, aki stewardess a hajón, alig hogy megpillantja őket, szinte megáll a szívverése. Megkéri a kolléganőjét, Petrát, vegye át tőle a recepciónál a szolgálatot, ugyanis Hans Berger az ő édesapja, és semmiképp sem láthatja meg őt -, legalább is egyelőre - a fedélzeten. Marie-t viszont leginkább az érdekelné, hogy ki is az a fiatal nő az apja társaságában?

Beatrice sem hisz a szemének, mikor ott áll előtte örömtől sugárzó arccal Jan Westner, akivel a szabadsága alatt ismerkedett meg, és akivel talán a kelleténél egy kissé többet flörtölt. Az viszont szabadság volt, és itt a hajón minden egészen más. Megpróbálja erről a helyzetről a hódolóját is felvilágosítani, de ugyancsak eredménytelenül. Beatrice rájön, itt rajta csak egy kegyes hazugság segíthet, és egy apró szívességet kér Paulsen kapitánytól, aminek aztán ugyancsak lesz következménye…

Sylvia szeretne végre az MS Deutschland fedélzetén első alkalommal találkozni az internet-szerelmével, Thomasszal. A hajóútjára elkíséri a barátnője, Isabel is. Véletlenül már az első nap felismeri Thomast, egy semmivel össze nem keverhető karperecről. Thomasnak viszont sejtelme sincs, hogy ő is a fedélzeten van, nem is reagál a nő kapcsolatkereső szándékára -, továbbra is csak az internet-szerelméről áradozik… A további fordulatos események elkerülhetetlenek…

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2022 okt. 25. - 18:27:00 9/10
El lehet jutni a film adatlapjáig is, csak kitartónak kell lenni...