Álomhajó: Egyesült Arab Emirátusok

Bakancslistához adom
Das Traumschiff - Emirate
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német film, 90 perc, 2009

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Paulsen kapitány és legénysége számára a következő úti cél az Egyesült Arab Emirátusok. Beatrice részére különös találkozást tartogat a kirándulás. Egy sérült sólymot vesz gondviselésébe, akinek a gazdája nem más, mint a sejk. Őfelsége a hálája jeléül vacsorára invitálja a hölgyet.

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2022 okt. 28. - 18:16:15 10/10
Álomhajó: Egyesült Arab Emirátusok (2009) - Emirate 61. epizód

Paulsen kapitány a legénységgel, utasokkal együtt most az Egyesült Arab Emirátusok felé veszi az útirányt, és az MS Deutschland az Ezeregy éjszaka mesevilágával teleszőtt emirátusban vet horgonyt.

Az út különösen a fő-stewardess, Beatrice számára tartogat valóban mesés, varázslatos élményt, ugyanis Beatrice egy eltévedt, kifáradt vadászsólymot ápolgat, amelyik a luxus óceánjáróra tévedt. Mindeközben fogalma sincs, hogy a nemes madár tulajdonosa nem kisebb személyiség, mint egy valódi sejk, aki meg is hívja Beatrice-t az arab világ egzotikus, káprázatos világába.

Kevésbé varázslatosan kezdődik az utazás Maja Schneider számára, aki elképedve állapítja meg, hogy a hajó új főszakácsa egy régi ismerőse. Benny Munk egykoron a nő kollégája volt egy előkelő hamburgi hotelben, és a rámenős udvarlási kísérleteivel a férfi nem keltett Majában kedvező benyomást. Persze hogy Maja nagyon is beleszeretett a vélhetőleg nagy szoknyavadászba, nem akarja a nő sem magának, sem Bennynek bevallani. Benny újabb közeledési kísérletei is Maját látszólag teljesen hidegen hagyják, mindaddig, míg az alvajárási bolondériája nem hozná mindkettőjüket kétes helyzetbe….

Nem küzd ilyen gonddal, Amelie, Beatrice barátnője. Ő apáca lett, és egy profi tolvajjal szerencsétlenül végződő szerelmi története miatt lemondott arról, hogy újabb férfival kapcsolatba kerüljön. Mégis most a nő az MS Deutschland fedélzeten váratlanul szembesül a múltjával. Peter Grohmer, a gyémánt tolvaj a többéves börtönbüntetését letöltve, szintén ott van a hajó fedélzetén. A meglepett Amilie-nek fogalma sincs, mihez kezdjen a régi érzelmeivel, szerelmével. A biztosítási nyomozó, Martin Steinacker Peter nyomában van, és az elbizonytalanodott Amelie egyre tanácstalanabb lesz. Ugyanis a nyomozó azt állítja, hogy Peter az utazást csupán arra akarja felhasználni, hogy a soha meg nem talált rablott gyémántot eladja egy gyémántkereskedőnek.

Klaus Brenner és a fia, Alexander szintén az Álomhajó fedélzetén van, ugyanis a tehetséges ifjú zongorista, a Német Ifjú Zenetehetségek Versenyén egy koncert utat nyert az Arab-félszigetre. Alexander úgy érzi apja túlzott becsvágya nagyon is a terhére van, és sokkal szívesebben tölti a szabadidejét a fedélzeti, nagyon is szimpatikus fitneszedző nővel, Inkával. Inka pedig azon töri a fejét, hogyan tegye helyére a belehabarodott teenagert, hogyan bírhatná tapintatosan jobb belátásra, valamint hogyan rendezhetné ezzel egyidejűleg az apa-fiú kapcsolatát is.