Amerikai nindzsa 3: A véres vadászat

Bakancslistához adom
American Ninja 3: Blood Hunt
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 89 perc, 1989

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

Három híres harcművész: Sean, Dexter és Jackson egy csodálatos szigeten készülnek életük legnagyobb harcjátékára, s nem is sejtik, hogy milyen borzalmakat tartogat számukra a közeljövő. A Kobraként ismert tudós iszonyatos biológiai fegyveren dolgozik, amit most szeretne kipróbálni egy kísérleti alanyon. Amikor Sean és társai éppen el akarják hagyni a szigetet, nindzsa-harcosok támadják meg őket és a vérre menő küzdelem végén Sean-t megfertőzik a halálos vírussal.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
sorozatneked.hu 2022 márc. 16. - 14:48:55 4/10
Amerikai nindzsa 1 (1985):
8/10
Igazából kétféle pontot tudnék adni erre a filmre. Ha figyelembe veszem a nosztalgia faktort és a kultfilm státuszt, akkor 8 pont. Ha szigorúan mai szemmel nézem, mintha most láttam volna először, akkor legfeljebb 4 pont. Ne feledjük, hogy a ’80-as években egyfajta nindzsa mánia volt: filmek, játékok, nindzsa felszerelés gyerekeknek, stb. Sok ilyen film készült akkoriban. Dudikoffot több, mint 400 szinész közül választották ki. Egy hallgatag James Deanshez hasonló srácot szerettek volna. Dudikoffnak nem volt harcművészeti tapasztalata, a forgatás során szedte magára a dolgokat, ellentétben Steve Jamesszel (néger barátja), akinek volt, viszont nekem ez nem tűnt fel. :) Egyébként szegény Steve már meghalt, 41 évesen. A nindzsa szerepére egyébként Chuck Norrist is felkérték, de ő azt mondta nem fog olyan filmben szerepelni, ahol el van takarva az arca. Lehet nagyképűnek hangzott ez a kijelentése, de szerintem logikus érv. A filmben sok hiba volt, egyik kedvencem a motoros ugratás. Dudikoff elindul egy sport motorral, de az ugratást egy enduróval hajtották végre. Aztán szegény kaszkadőr csúnyán lefejelte a motor elejét, remélem nem lett baja. A film harcművészeti tanácsadója Mike Stone volt, aki a második részben játszotta a főgonoszt, illetve a harmadik részben is feltűnik egy pillanatra. Azt is megtudtam, hogy a Cannon stúdió ontotta magából az olcsó filmeket. Ő lehetett a korabeli Asylum. Na jó, talán pár fokkal igényesebb filmeket csinált, de akkor is az olcsóságon volt a hangsúly. Két szinkron készült a filmhez és legalább egy narráció.
Forgatási helyszin: Fülöp-szigetek

Amerikai nindzsa 2 - A leszámolás (1987):
7/10
Erre a filmre is két pontot tudnék adni. Ha a nosztalgiát kiveszem, akkor ez is csak 4 pontot érdemelne, egy picivel kevesebbet, mint az első rész. Bár a koreográfia mai szemmel nézve kicsit gagyi, a kedvenc jelenetem a filmből a tengerparti bunyó. Egyébként szerintem ezt igy kell elfogadni, hiszen a Bud Spencer verekedős jelenetek is milyen valószerűtlenek, de mégis élvezem őket még mindig. :) Mint ahogy az első rész, ez is tele volt hibákkal. Kedvencem az, hogy a halálos vágások után semmi vér, de még csak a ruha sem sérült meg. :) Ehhez a részhez is két szinkron készült. A narrációs változatban nem vagyok biztos.
Forgatási helyszin: Dél-Afrika

Amerikai nindzsa 3 – A véres vadászat (1989):
4/10
Itt már nincs nosztalgia faktor, mert sokkal később láttam ezt a filmet és a pontot is ennek megfelelően adtam. Itt jelent meg először női nindzsa, de állitólag a közönségnek nem tetszett. Mondjuk találhattak volna egy helyesebb és csinosabb szinésznőt is erre a szerepre. Az elején a versenyen a háttérben a biró a második részből a főgonosz, egyben a film harcművészeti tanácsadója is. Dudikoff nem fogadta el a szerepet, mert nem szerette volna, ha beskatujázzák egy nindzsa szerepére és mert nem értett egyet az Apartheid mozgalommal, ami a forgatás helyszinén éppen zajlott. Az új nindzsánk David Bradley lett, akinek ez volt az első filmje és tényleg rendelkezett harcművészeti tudással, viszont nem vitte túl sokra, mint szinész. 1989 és 1997 között mindössze 17 filmben szerepelt. Ehhez a filmhez is két szinkron készült.
Forgatási helyszin: Dél-Afrika

Amerikai nindzsa 4 – Az új küldetés (1990):
4/10
Mivel ezt a részt már nem Dél-Afrikában forgatták, Dudikoff is visszatért, de nem főszerepben. Igazából a film első 45 percében fel sem tűnik. És továbbra sem kellett sok szöveget megtanulnia. :) Állitólag David Bradley is lobbizott, hogy vegyék vissza Dudikoffot, de az már lehet nem tetszett neki, hogy Dudikoff csak azzal a feltétellel vállalta el a szerepet, ha ő lehet a szuper nindzsa, aki megment mindenki is. A főszereplő nőnek, Robin Stille-nek, ez volt az utolsó filmje. 36 évesen öngyilkos lett. A történet számomra egy fokkal jobban tetszett, mint az előző, viszont az a Mad Maxes társaság kicsit már nevetséges volt. Ehhez a filmhez is két szinkron készült.
Forgatási helyszin: Lesotho (a Dél-afrikai Köztársaság területébe ágyazva található enklávé)

Amerikai nindzsa 5 (1993)
3/10
Eredetileg Amerikai Sárkányok néven került volna a TV-be, de aztán megváltoztatták, gondolom meg akarták lovagolni az első két film sikerét. Ez a magyarázat arra, hogy David Bradley név szerint másik karaktert játszik. Nekem ez a film tetszett a legkevésbé az 5 közül, bár itt érzékelhetően poénosra vették már a figurát, sokkal viccesebb volt a többinél. Persze hibák itt is voltak. Egyik kedvencem, amikor este a mólónál verekszik és mindig kiugrik elé egy nindzsa, ahogy halad a főgonosz után. Két hajót kétszer is felhasználtak, ahonnan előjött egy gonosz. :) Ez a jelenet egyébként valamiért egy klasszikus arcade játékra emlékeztetett, ahogyan ment előre jobbra és mindig meg kellett küzdenie valakivel. A mólós jelenet végén megpróbálja megvédeni a fiatal fiút, de úgy arrébb löki rá a csónakokra, hogy csoda, hogy nem lett semmi baja a srácnak. Másik kedvencem ilyenkor a külföldön forgatott jelenetek, ahogy a háttérben látni a nem statisztákat, ahogy bámulják a forgatást. :)
Forgatási helyszin: Venezuela
10/10
buncow 2021 jan. 22. - 18:31:25 10/10
már a film "zenéje" is lenyugtat, annyira klasszikus vhs-es nosztalgia film:D
offtopic
cellasto 2014 máj. 26. - 07:00:02
most már leadhatnák a 4-5 részt is.azokat még nem is láttam :D
Kozutas 2014 máj. 25. - 23:51:49
elsõ rész bejött, a második szerintem jópofa, humoros, vállalhatóra sikeredett, többi nagy NULLA.
cellasto 2014 máj. 25. - 22:12:07
ez a rész már anno is fájdslmasan rossz volt :D
2/10
KlarkKent 2012 febr. 10. - 19:44:26 2/10
Nagyon gyenge..
sad76 2009 márc. 28. - 20:00:57 Előzmény georgia57
A film értékelése: 2,6/10
és ez a végtelen történet.
georgia57 2009 márc. 28. - 14:36:10 Előzmény Kozutas
nem hallotam,kár b kategóriásnak nem rosz szinész,ez a film a 2. legrosszabb a sorozatban ezt csak az 5 ös mulja alul,a 4 esben visszajön Dudikoff is
Kozutas 2009 márc. 22. - 14:14:22
kb. 15 éve láttam ebbõl a részbõl 30 percet, ez az a rész amiben valami "Icumu-t" emlegetnek ? :-)

Apropo, hallottatok, hogy Jacksont alakito "szinesz" 41 évesen rákban elhunyt :-(