Amit még mindig tudni akarsz a szexről

Bakancslistához adom
Hope Springs
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 100 perc, 2012

Értékelés:

318 szavazatból
Szerinted?

Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) hű társai egymásnak, ám az egymás mellett töltött évtizedek alatt kapcsolatuk kissé kihűlt, így Kay, aki régi meghittségre vágyik férjével, szeretné feldobni a házasságukat. Amikor tudomást szerez a Great Hope Springs nevű kisvárosban praktizáló híres párterapeutáról (Steve Carell), megpróbálja meggyőzni a szkeptikus, szokásaihoz mereven ragaszkodó Arnoldot, hogy utazzanak el egy egyhetes házasságterápiára. Már az utazásra sem könnyű rávenni makacs férjét, az igazi feladat azonban mindkettejük számára az, hogy képesek legyenek megszabadulni gátlásaiktól a hálószobában, és felszítsák a régi tüzet, ami miatt annak idején egymásba szerettek.
Bemutató dátuma: 2012. augusztus 9. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2013
    Legjobb színésznő - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Meryl Streep

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
offtopic
sexykex 2023 dec. 05. - 22:59:47 6/10 Előzmény DUNAWÖLD
„Tudod, vannak férfiak, akik már attól beindulnak, hogy megfogják a lány kezét” – Hát én ezeket nem nevezném férfiaknak, mert a legtöbbször csak serdülőkorú gyerekek. Ha valóban férfiak, akkor viszont akadályokba ütközött a nemi életük és borzasztóan kanosak.
Továbbá, amit én „durrbele” szexnek neveztem, azt te nyalás-falásnak hívod és a legtöbbször filmekben látható. Jellemzője a ruhák letépése és az állatias – csodák csodája – mégis mámorító szex.
Nem mondtam meg a tutit, mert az csak azoknál a pároknál alakul ki, akik képesek szex közben beszélni egymással és figyelni is a másikra. A legtöbb férfi képtelen erre, mert bármennyire igyekszik, hamar eljut ahhoz a ponthoz, amikor már csak magára figyel.
Lenne még néhány meglepően komoly gondolatom, de ahhoz nálad bölcsebb vitapartnerre lenne szükségem. Viszont nem tudom a filmről miért jutott pont az az eszembe, amit leírtam. Valaki majd egyszer biztosan kideríti. (De, nem te leszel az!)
1/10
DUNAWÖLD 2023 dec. 03. - 18:30:34 1/10 Előzmény sexykex
Hub∆Xki...
... "A férfiak kénytelenek tudomásul venni" 🤬
... Mielőtt megmondod a tutit, "neveled" itt az ifjakat- nehogy bedőljenek neked, kénytelen vagyok szólni, hogy szerencsére nem mindenki ilyen, mint jómagad, vannak, akik fiatalon szerelmesek, nem égnek ki, nem lesz belőlük Pavlov-féle szexkutya, és nem kell lemenniük "kutyába", nem kell expressz-pornóhoz, kék tablettához folyamodniuk stb.
Kicsit messzire mentél, mint önreflexiós szexuálpszichológus.
Tudod, vannak férfiak, akik már attól beindulnak, hogy megfogják a lány kezét, és később se tűzoltóként viselkednek, mintha a lánynak kigyulladt volna a szoknyája.
Ne fàradj a vàlasszal.
Beszéld meg egy terapeutával inkább.
Vagy egy normális nővel.
Ha egyik sincs, vagy nem áll veled szóba, javaslom, olvass tovább.
Néhany tippet találsz lentebb.
1/10
DUNAWÖLD 2023 dec. 02. - 19:30:38 1/10 Előzmény Dozer
... És a "férfiak" (de inkàbb csak hímneműek) ebből mit sem értenek, làsd a lentebbi, jó pár magabiztos önvallomást.
1/10
DUNAWÖLD 2023 dec. 02. - 08:28:17 1/10 Előzmény Pádár Tibor
Jelentem, normális embert nem érdekel a mások nemi élete, mindegy, milyen korú az illető. Magánügy ugyanis. Legfeljebb terapeutára tartozik.
1/10
DUNAWÖLD 2023 dec. 02. - 08:24:50 1/10
Làtom, elterjedt a technikai "munka", amit a férfi úgy gondol, hogy el kell végeznie, az "előjáték" címke alatt.
Szánalmas ember lehet az, akinek ez olyan, mint a mosógépnek beállítani az előmosást...
Nyomorult lehet az, aki nem volt fiatalon szerelmes, és (nem) nyaltàk -falták egymást, amiből vagy azonnal lett folytatás, vagy csak később.
Primitív hímnemű az ilyen, aki csak gombokat akar nyomogatni, beindítani a reakciót.
Szánalmas az a nő, aki így működik, bárki elindíthatja a programot. Megérdemlik egymást.
Ebből lett ez a nyomorfilm, ami elég kínos, még nézni is. Régi típusú férfi bordélyba járt ilyenkor. Annak is bravó 😖
port_boy 2023 szept. 24. - 09:16:11
A 40 éves szűz, mint tanácsadó, nekem nem volt igazán hiteles. Amit még mindig tudni akarsz MAGADRÓL, inkább erről szól.
1/10
DUNAWÖLD 2023 szept. 24. - 09:10:01 1/10
Francot víg ez... Végjáték. Megöregedtek, a nő tyúkanyó, az ipse még kakas. "Nézd az arcomat" kissé beteg,

az igazi élvezet becsukott szemmel az


Annie Lennox és a zenei betétek miatt volt jó, a többi lehangolt.
Lyanos1 2023 márc. 25. - 09:42:37

A sztorit zanzásítva felfoghatjuk úgy is, hogy a férj orális sz*xet akar, a feleség meg nem akarja ugyanezt.

6/10
sexykex 2023 jan. 10. - 18:19:10 6/10
A férfiak kénytelenek tudomásul venni, hogy a nők túlnyomó többsége nem a „durrbele” híve, hanem a makogást, nyáladzást, simizést kedveli. A feminizmus újabb lépcsőfokára léptek, ahol kiderült, hogy szexuálisan korántsem igénytelenek. Kivéve az iszlám társadalmakat. Tehát egy régies nevelést kapott férfi vagy új vallást választhat vagy régi stílusú nőt. Ez a film nem teljesen erről szól, hanem a megszokásból egymás mellett élésről, de tanulságos.
Pádár Tibor 2023 jan. 01. - 16:35:12 Előzmény ceia
"Kit érdekel két idős ember szexuális élete?" Kérdésedből arra gyanakszom, hogy még nem vagy több 26 évesnél. És azt bizonyára te is tapasztaltad már, hogy az "érdeklődés" az életünk során erősen változik a korunk függvényében. Két évesen (gondolom) különleges figyelmet szenteltél annak, hogy tudsz-e valamit alkotni a bilibe. Hat évesen megszenvedünk az első gyöngybetűk leírásával. Én 12 évesen sokat görcsöltem azon, hogy a cerkámból kipréselt "terméket" miként tudnám eltüntetni a lepedőről (hogy anyám ne vegye észre). Aztán megházasodtam, lett két gyerekem, van két unokám, és egy hónapja megszületett a dédunokám. Már sosem rejszolok (nincs anyag!), de néha bemegy egy-egy csöpp a gatyába. És ezt megbeszélem a párommal, mert hasonló problémáink vannak:-(((.
Mindezt azért írtam le, hogy érzékeltessem, hogy te még sosem voltál 78 éves, én viszont már háromszor voltam huszonhat:-))) Akkor Te honnan tudhatnád, hogy kit mi érdekel?
Csak semmi cico, nálam van a stukker! Töltény már nincs benne, de fegyvernek látszó tárgy.
Most írtam ide először életemben, hátha még idejében szólok:-))))))))
Jó filmezést (mindenkinek azt, ami tetszik!).
9/10
Dozer 2022 nov. 03. - 10:48:20 9/10
Jó a film, jó a tema is, ez mindenkit érint, vagy még előtte áll.
Jellemző ez, amit a film is mutat, hogy csak elvannak egymás mellett. Amiről nem beszélünk, az nem is létezik, mondta a strucc, és a farkas felfalta.
Ami kínos, arról kéne leginkabb beszelni.
Azt gondoljuk, hogy majd lesz valahogy. És valoban, lesz valahogy, rosszabb lesz... És altalaban a nőknek lesz ebből előbb elege, nagyreszt a negyedik X előtt valamikor, de persze barmikor.
A film tul kevés időben ahhoz, hogy ezt a temat kibontsa. Ez csak egy vázlat, ami mentén zajlanak ezek a dolgok.
Kicsit vissza kellett volna menni az időben, amikor elromlottak a dolgok.
Valoban, a film nem realis. De ez nem baj. A film bemutatja vázlatosan, hogyan kéne kb működnie a langyos pocsolyabol való kilepesnek. A lenyeg nem a hogyanon van, hanem, hogy egyaltalan megprobaljak. Sokan azonban nem is akarnak kilepni ebből. A filmben a pszichologus szól a ferjnek negyszemkozt, hogy addig tegyen valamit, amig még van kiért. Sokan azonban csak akkor tennének valamit, amikor már késő.
Szerintem érdekes, sőt, értékes film. Ajanlanam mindenkinek, akik a dolgok előtt, közben, vagy utan vannak.
Nem nyálas, inkabb reális.

5/10
Ildikó Nóra 2022 aug. 25. - 17:05:53 5/10
Tommny Lee J. miatt néztem meg a filmet, jobbra számítottam, egyszer meg lehet nézni, a vége kiszámítható. A főszereplők karakterei többször idegesítőek voltak, Steve C-nek jól állt a szerep. A filmzene, szinkron tetszett.
Bordács Andrea 2022 aug. 20. - 18:43:05 Előzmény ceia
Már miért ne érdekelhetne? Pont annyira érdekes vagy nem érdekes, mint a fiatalok szexuális élete. Sőt, ez érdekesebb, mivel a fiatalokéról rengeteg filmet csináltak már. Ez viszont olyan problémát vet fel, ami reális
4/10
Révész István 2022 júl. 24. - 21:54:33 4/10
Erősen túlértékelt film. Nem reális. Mondom én, aki 33 éve vagyok házas a feleségemmel. Néha unalmas , néha idegesítő volt.
1/10
DUNAWÖLD 2022 jún. 22. - 20:32:57 1/10

Hàtha segítek valakinek, ami a filmben nem hangzott el- a féltékenysêg a legjobb figyelemfelkeltő

.
Nem kell annyit nyűglődni.
Erre alapozva is lehetett volna hosszú a film.
1/10
DUNAWÖLD 2022 jún. 22. - 19:51:00 1/10
Te jó êg!
TLJ nagyon jól adja, Reviczky Gábor hangja jobb, mint az eredeti. Viccesen morog, de semmi több.
Ha ilyen egy terápia, az gáz. Hallgatni is rossz.
Most elképzeltem a szomszéd nyugdíjasokat, és kisütötte az agyamat a gondolat, hogy még ők is...
Az öreg meg kukkolja a pornhubot.
Inkább felkavaró, mint jó film.
10/10
hvv 2018 jan. 18. - 19:06:58 10/10
Tökéletes film. Fõleg olyanoknak akik régóta párkapcsolatban élnek. És Meryl Streep már megint zseniálisan játszik.
3/10
Nótárius 2017 jún. 12. - 12:30:16 3/10
"Minden ember kivétel." Az e filmben kérdõjelezhetetlen kiindulási alapot jelentõ, nemenként címkézett, közhelyes egyoldalúságnak az én személyes tapasztalatom szinte pont az ellenkezõje. Ezért aztán számomra zavarón érdektelen és megalapozatlanul hiteltelen volt az egész. Ennek intim vonatkozású kifejtésére e hely, beláthatóan nem igazán alkalmas. Mondjuk én azzal sem tudok mit kezdeni, hogy két értelmes felnõtt ember az évek óta rosszul kezelt problémáját egy harmadik személy által igézõn mondott nyilvánvalóságokra naivan rácsodálkozva oldja meg. Természetesen evvel nem vonom kétségbe mások ettõl eltérõ tapasztalatát és azon véleményét, hogy mennyire kihagyhatatlanul nagyszerû egy ilyes "terápia"; hiszen csakugyan nem vagyunk egyformák.
SZERINTEM a két kedvencem-kiváló színész sem igazán találta a helyét a szerepében, mindazonáltal csak a rájuk való elismerõ tekintettel emeltem 3/10 -re az értékelésemet.
4/10
gregga 2017 máj. 07. - 01:57:55 4/10
Egy elég jó rövid filmet lehetett volna csinálni ebbõl a forgatókönyvbõl, aminek kb. a fele-harmada benne volt az ajánlóban. Teljes hosszában viszont nem nagyon éri meg megnéznem, hiába a jó színészek, beleértve Reviczkyt. A számomra fiatal korában is csúnyácska színésznõ ügyesen megszépítgette magát a boldog mosolyaival. A végén jó a poén a kutyás nénivel, de ahhoz látni kell a film közepét is. Különösen zavaró a hollywoodi fordulat, hogy amikor már-már minden rendbe jött, akkor valami mondvacsinált semmiségen össze kell veszni, hogy még lehessen nyújtani a rétest.
(A mûfaji besorolás és a filmcím nem szokott érdekelni, bár pl. a Gyaloggaloppnak a magyar címét is zseniálisnak tartom.)
4/10
idõjós1010 2016 márc. 28. - 20:27:00 4/10 Előzmény Staminah
Egy házasságot többféle képen is meg lehet élni. Nem feltétlenül olyan bután kell, mint ahogyan nekik sikerült. Ami pedig a besorolását illeti, hajlott ez a vígjáték felé rendesen, hisz voltak benne mosolyogtató jelenetek. Szerintem nem lehetett véresen komolyan venni.
Összes hozzászólás