April és az ál-világ

Bakancslistához adom
Avril et le monde truqué
belga-kanadai-francia animációs film, 105 perc, 2015

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Egy párhuzamos világtörténet szerint 1941-ben V. Napóleon uralkodik Franciországban, ahonnan misztikus körülmények között sorra kezdenek eltűnni a tudósok. A modern technológia hiányában a világot a szén és a gőz hajtja. Egy April nevű fiatal lány elindul megkeresni tudós szüleit. Beszélő macskája, Darwin és egy Julius nevű, fiatal csirkefogó kíséri őt útján. Aprilnak egy sor misztikus eseménnyel és veszéllyel kell szembenéznie, miközben azt igyekszik kideríteni, ki is áll a tudósok eltűnése mögött.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Briariosz 2020 ápr. 05. - 20:19:25 8/10
Másféle esztétika mentén épül ez a film, mint (az egyébként sokszor tényleg jó) Disney/Pixar alkotások és bátran mer is különbözni tőlük. A 2D-s rajzok néhol gyengék, máskor művésziek és csodálatosak, melyek révén egy elképzelt közelmúltbéli antik világba csöppenünk. És itt kezdődik a kaland. Sajnos azonban inkább csak a gyerek számára, felnőttként kevésbé élvezhető. A humor bugyutább és szárazabb, a karakterek kidolgozatlanok.
Van viszont morál, hangulat, kaland, jö ötletek. És mert nem uniformizált élmény és mert fiatalabb korban méginkább szerethető lehetett volna, így részemről 8 pont.