Arcok a médiában

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A sorozat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mit a romákkal, a fogyatékkal élő személyekkel és a nőkkel szembeni előítéletekből, sztereotípiákból fakadó hátrányos megkülönböztetés csökkentése, valamint az egyenlő bánásmód, az esélyegyenlőség és a nők és férfiak társadalmi egyenlősége eszméjének terjesztése érdekében, a társadalom széles rétegeit elérő, antidiszkriminációs témájú, a társadalom érzékenyítését célzó, felvilágosító, figyelemfelkeltő műsorokat készítsen.

Célunk, hogy a romákat ne sztereotipikus szerepekben, hanem mindennapi életükben mutassuk be, betekintést nyújtsunk a fogyatékkal élő emberek, valamint a nők hétköznapjaiba. Legfontosabb elvárásunk a műsorok tartalmával szemben, hogy ne a problémát, a szegénységet, munkanélküliséget, a diszkriminációt, a fogyatékosságot, hanem az embert helyezze előtérbe. A témákat is az egyéni sorsokon, családok életén keresztül szeretnénk a néző elé tárni, hogy "Arcot adjunk" a diszkriminációval fenyegetett társadalmi csoportokhoz tartozó személyek számára.

Az előbb vázolt területeken felgyülemlett problémákat megoldani, ha nem is tudjuk, de beszélni szeretnénk róla.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 jún. 20. - 14:08:28
A múltkori epizódban a lyukói cigányokkal és környezetükkel foglalkoztak a szerkesztõk. A mûsor megtekintése után sem változott meg az a véleményem, hogy a felzárkóztatás érdekében mindkét félnek tennie kell, és a cigányság nagyobbik részében is meg kellene lennie legalább az akaratnak és a hajlandóságnak a felzárkózásra, anélkül nem fog menni. Itt is ékes példáit láthattuk annak, hogy a becsületes emberek tisztán tudják tartani a házukat és a portájukat, kulturált körülmények között élnek, együttmûködnek a magyarokkal, csak sajnos õk vannak kevesebben.